Monday, January 09, 2006
kawan!!!





Around the corner I have a friend,
In this great city that has no end,
Yet the days go by and weeks rush on,
And before I know it, a year is gone.
And I never see my old friends face,
For life is a swift and terrible race,
He knows I like him just as well,
As in the days when I rang his bell.
And he rang mine but we were younger then,
And now we are busy, tired men.
Tired of playing a foolish game,
Tired of trying to make a name.
"Tomorrow" I say! "I will call on Jim
Just to show that I'm thinking of him."
But tomorrow comes and tomorrow goes,
And distance between us grows and grows.
Around the corner, yet miles away,
"Here's a telegram sir," "Jim died today."
And that's what we get and deserve in the end.
Around the corner, a vanished friend.
Remember to always say what you mean.
If you love someone, tell them.
Don't be afraid to express yourself.

Reach out and tell someone what they mean to you.
Because when you decide that it is the right time it might
be too late.
Seize the day. Never have regrets.
And most importantly, stay close to your friendsand family, for they have helped make you the person that you are today.


wau penatnya aku rasa hari ni bukan apa ..badan ni slps main bola pada sabtu pagi jam 8.00am aku kena deman bukan apa dah main dalam hujan ..nak buat cam mana dah minat punyer pasal..kena tanggunglaa ..cek minat betui ngan bolasepak cek sanggup buat apa saje eheh..nampaknya usaha aku berbaloi sanggup ke kl semata2 nak main bolasepak wakil bank aku ke sukan gemaputra yang akan dilangsungkan di Melaka datenya 15-17 mac 2006..alhamdulillah akhirnya aku terpilih..manager yang incharge pasal pemilihan ni call aku pagi tadi then bagitahu yang aku akhirnya masuk dalam 18 orang yang akan wakili bank ke game ni..wau hasrat dan impian aku akhirnya tercapai....gembira beb ada juga hasilnya kalau kita buat sesuatu kerja dengan bersungguh-sungguh kan!!

masa wknd tu aku dok kl main bola dari jam 8-10am dalam keadaan hujan tpkan memang seronok sgt sbb aku buat benda yang aku memang suke..lps tu aku terus balik ke umah kawan aku kat pantai dalam..badan memang rasa penat then aku deman lak kena hujan so hari sabtu aku dok kat umah saje tido..sampai laa ke malam ..aku kuar hanya makan tp diorang semua kuar jalan then aku tak leh nak join semua kesihatan tak mengizinkan....ahad lak dalam j am 10am cam tu aku dah on the way balik ke kuantan tumpang kawan aku ni dia nak balik kg kat ganu so tumpang saje...alhamdulillah jam 2.30pm dah sampai kat kuantan ..then pi ambil anak buah aku kat bengkel dia keja..cuti dia panjang sampai khamis baru keja.....so balik umah takda menda eheh aku ada hobi baru sikalang ni ..nak tahu buat menda eheh..aku baca komik ,,laaa komik masa budak2 dulu aku memang baca ehe komik "dewata raya, pedang setiawan eheh, ada byk lagi at least aku adaaa benda yang nak buat dok melayan perasaan sorang2 ni..byk gak aku pinjam ngan kawan sini komik ni semua..nak habiskan semua ....

new hobbies nampaknya..lps ni aku akan kerap ke kl sbb dah kena training kat sana utk bola ..ikut plas every saturday akan ada game ngan ahad!!so belanja ke tambah lagilaa nampaknya kena kurangkan benda2 yang takda guna sgtkan..eme kena plan betul2kan..sbb ni pasal duit...


esok dah nak raya aidiladha ...eemm nampaknya aku merantau lagi beraya kat pahang tahun ni tak dapat nak balik kg..sedihnya dah masuk tahun ke2 aku tak raya haji k at kg..last year aku kena kursus kat hq..cuti sehari saje..samalaa tahun ni aku cuti hanya sehari esok saje (selasa) rabu aku dah kena kerja...officer yang lain cuti waaaaa :( sedihnya kena kerja..kuatkan semangat ni..malam ni nampaknya kena call kg cakap ngan mek , kakak aku jap then semua ..takda peluang lagi nampaknya aku nak nengok anak buah aku yangh baru nurul atikah + mohd fitri..tunggu saje CNY ...insya allah aku akan balik....nak sgt tgk muka diorang nantikan..wait and see jelaa ada rezeki panjang umur aku ni takkan ke mana !!

AKU NAK UCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA..KEPADA KAWAN SEMUA YANG MENGENALI ..SEMOGA AIDILADHA MEMBAWA 1001 KEINSAFAN KEPADA KITA SEMUA!!CARILAH ERTI PENGORBANAN YANG SEBENARNYA!!!


1 Comments:

At 11:50 pm, Blogger adi said...

selamat aidiladha

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • motivasi diri
  • CHINESE ASTROLOGY 2006
  • nasi lemak
  • saje
  • lama punyer..
  • sayang!!
  • buah
  • penat!!
  • cinta lagi part III
  • sekadar picisan segaran minda !!


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box