Friday, September 23, 2005
penat ....sedih..ingat

salam hari jumaat yg penuh keberkatan...rupanya dah dekat seminggu juga aku tak update apa2 dalam blog ni..bukan apa lagipun takda citer yg best terjadi hanya diari hidup dipenuhi dengan waktu kat opis dan umah saje takda ke mana2 pun selama seminggu ni...selepas balik daripada main futsal kat ampang sport planet last week memang aktivit minggu ni terhad..ok isni biasa laa ngan monday blues tu aku gagahkan juga diri ni masuk kerja walaupun badan kepenatan yg amat sgt entah mungki rasa yg main futsal masih terasa ngan luka2 kat lutut . kalau nak sujud ke rukuk dalam solat amat sakit terasa...isnin aku puasa nifsu syaaban..nak bagi latihan kan lagi 2 minggu kita semua akan menyambut bulan ramadhan kan..amin..ok jam 7.06 pm buka puasa , masa ni aku masih lg kat opis sampai jam 9.00pm bukan apa satu kalau aku balik umah takda menda nak buat so aku lpk opis settlekan projek paper yg nak urgent dihantar ni..balik umah dah dekat 10.00pm so tido jelaa jam 12.30tgh malam..esoknya selasa aku masih lagi puasa sometime aku puasa ni ye aa sambil2 latihan dan juga sbb aku dah bosan nak makan kat sini..2 hari aku buka puasa ngan keropok jah then 2 hari gak aku tak jamah nasi..sama gak selasa 9.pm baru balik dankuar dari opis , malam selasa ni tak jadi main badminton sbb semua dah pancit sakit badan..apa ke hal semua ni....ok rabu aku dah tak puasa ..rasa cam tak larat ;lak nak cuti jap ek..sama gakla hari rabu ni jam 9.00pm aku balik ahah penat siot...bestnya kalau kerja dah reda ni....tp nak buat cam mana aku dok kat department paling sibuk bagi duit kat orglaaa..khamis aku puasa sunat lagi....ahaha hari ni aku deman badan aku sejuk semacam then aku pulang awal sbb dah tak larat nak buat kerja sgt..5.45 dah pulang boss aku tanya aik awalnya pulang , then lagi dah siap ke kerja..aku ngan muka selamba dah siap cuma tak print jah...dia kalau aku balik awal memang tak suka .tp kaau aku balik lewat bukan dia ambil tahu..hampehmmmmmmmmmmmmmmm..kalau dia balik awal emem senyap je...waduh ....jumaat datang lagi..emm semalam aku lpk umah kawan aku tgk citer The SWAM..tranformasi dari perepuan yg takda kenyakinan diri dgn rupa mereka talah diubah melalui plastic surgery ubah almost everything every single thing kat badan...eheh last nampak cantik....sempoikan...esok dah sabtu aku kena kerja jaga pameran anjuran MARA ahah aku dah pakat ngan staff aku dia yg jaga booth then aku akan balik awal sbb nak ke kl pg tu sbb ahad keesokannya aku ada BOWLINg tournemat kat ampang point dari jam 2-6 ptg after game aku akan balik ke kuantan semula..eheeh aku join game sukan terakhir bank buat bf4 merging ni dan bf4 bulan puasa ..i just want to enjoy the game that all..aha ni jelaa catatan hidup aku yg aku sure korang semua kan bosannya sbb takda apa yg menarik sgt berlaku..eheeh sikit lagi ni ada berita gembira..ahad malam my mom ngan my sister call diorg cakap rindu kat aku waaa sedihnya aku beb , aku ni anak lelaki dan adik lelaki yg paling rapat ngan mak dan adik2 yg lain...kakak aku tany bila nak balik waaa soalan bonus ni..tak terjawab dan paling ringkas aku cakap insya allah raya ni aku akan balik ke kg kuala krai kelantan ...emm sambil2 dok borak tu rupanya my mom baru je balik dari surau kat kg ..malam tu ada nifsu syaaban buat kat kampung,..korang nak tahu apa ada masa ni..aah ni yg buat aku rasa tak sabar nak balik kg..mak aku buat kuih "lompat tikam" aku tak sure apa korang panggil tapi yg syoknyaa rasa best lebih2 lagi air tangan mak gua yg buat ..waalaaa rindunya pada mak masa ni...muaaaah to my mom..semua org kg yg ada buat kuih masing2 then masa nuilaa byk jenis kuih yg tak pernah buat pun akan ada..tgu raya edisi yg best lagikan.....borak lagi then ngan my sis lak..dia khabar kan aku akan dapat 3 anak buah baru tahun ni ahha kakak sulung dijangka pada bulan 11, kakak aku yg ke2 jangka .bulan 1 dan kakak ipar aku yg ke2 jangka pada bln 2..eheh nampaknya meriahlagi kelaurga besar aku ni alhamdulillah mudah-mudahan murah rezeki semua..ok dahh tu borak lagi pulak ngan anak buah aku..namanya ifa..terkedu aku bila dia tanya "dah tak sayang kat mek ke" mek ni mak aku..aku tanya kenapa..selamba dia cakap dah lama tak balik then call diorg sorry semua lately aku memang busy sgt2 aku minta maaf kalau ikutkan memang every nite nak call diorg semua tp sumber kewangan dan then kekangan masa selalu buat aku.aku akhiringan kirim salam kat semua anak2 buah salam sayang dari pakcu mu yg kejauhan ..jgn takut korang semua sentiasa dalam ingatan dan tiap malam gambar korang jadi peneman ;pakcu tido..u all everything to me..i love u my mom , mysister dan semua 21 org anak buah aku..love u and misss u all ..diorg sumebr kekuatan aku..love u every second in my mind.caueeee

2 Comments:

At 8:23 am, Blogger arjuna putera said...

posa tahun dulu dah ganti belum

 
At 8:51 am, Blogger Asmadi said...

dah laa tu puasa sunat saje..eheh mana ada tinggalkan puasa awak ni..ehehehh awak lak dah ke ganti yg 2 tahun sudah .???

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • aksi futsal 17SEptEmber 05
  • kehidupan...16 SePt 05
  • sebuah kemaafan
  • Pernah kurasakan tangan-tangan cinta mengelusku D...
  • kajian..betul KE??
  • bukit merah...
  • waktu dan detik2
  • 6.29pm 8 SEPTember 05
  • 8 sEpTeMbEr 8.58am
  • 4.03pm jUmaat 2 SePt 05


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box