Friday, March 14, 2008
Mahukah korang percaya ??


Bulan pertama –RM4,600++ (dijamin dapat)
Bulan ke dua- RM10,288
Bulan ke tiga –RM36,800


Kalau korang semua terima flyers cam ni apa korang fikir?skim cepat kaya ke atau apa entah macam lagi skim yang org kat luar sana cari kesempatan nak cari duit dengan cepat ..tunggu sat dalam flyer ni ada lagi sebut :-
- 200 SMI terbaik di Asia Pasifik Forbes Sept 2007
- Syarikat dalam BSKL selama 16 tahun
- MOU dengan MARA tahun 2004
- Bukan Skim Cepat
Kaya/Binary@Bisnes internet
- Pakej system yang cepat,mudah dan lumayan
- Tabung kereta(Mercedes,BMW,Honda,Toyota dll)
- Bonus tanpa had
- Tiada risiko
- Boleh diwarisi pencen sebelum usia pencen ..


Apa yang korang akan fikir dalam kotak berharga korang ek?boleh percaya ke dengan semua ni..adakah ni satu propaganda nak buat kita rasa teruja nak cepat kaya .??betul ke dengan maklumat yang diberikan ni ..boleh percaya ke? Ada munasabah ke di sebalik flyer ni ?macam-macam bukti ditunjukkan .testimonial dari mereka yang telah berjaya melakukan ..yang telah berjaya mengenggam impian yang telah lama diidamkan..hati aku berdetik ingin tahu apakah disebalik flyer ini tersembunyi seribu satu rahsia yang akan merungkai impian yang aku miliki..mungkinkah flyer ini mempunyai jawapan yang aku cari-cari selama ini ?berbisa gak flyer ni kalau aku dok fikirkan lama..ada terlulis nombor empunya diri kat bawah flyer ni..tangan ni kuat nak dail tapi otak fikiran memberi arahan kepada jari ini betul ke tindakan aku ..masih ada keraguan dalam jiwa ini mengenai flyer ni .!!untuk ketahui tunggu..episod akan datang apakah aku mengambil langkah seterusnya ..ketahui kesudahan episop ini..!


Oklaa citer flyer dah habis , aku nak korang kongsi bersama apa pendapat korang kalau korang semua terima flyer yang macam ni ?korang ambil tindakan atau terus buang ke dalam tong sampah..aahh tu pun kalau ada tong sampah tak pun korang buang aje terus ke kawasan lapang mana entah , tak pun dalam longkang tempat paling strategic nak kasi kotorkan alam sekitar..!


Serba sedikit laa citer alkisahnya perjalanan hidup pokcik setakat hari ni.kalau nak citer kan memang agak struggle 2 bulan kebelakangan ni ..tp pokcik kena hadapi gak dengan tabah ..dah la pokcik takda sapa2 kat kl ni , sakit pening demam ke menda kenala sorang2 tak pun kalau ada kawan2 opis tp dorang pun ada life masing2 kan ..yang ada anak bini mana leh kacau private time dorang ..so pokcik kira hadapi la sorang2 ni .dah tua kena pandai berdikari kan ..org kata berdiri di atas kaki sendiri ..tak gitu mokcik, dan neneknya heh!jadi kebelakangan ni pokcik agak sibuk menguruskan hal tender .ni adalah sebahagian daripada tanggungjawab pokcik kat company ni .selain tender ni ala kelam kabut pokcik dok melayan kerenah orang2 besar yang perasan dorang ada kuasa dan nak tunjukkan kuasa dorang ..pokcik memang pantang dengan orang2 macam ni ..buat sakit hati adalah.yolaa pokcik kan bahagian admin kenalaa layan semua orang ..hangin jah pokcik lately dengan sorang manager yg diterbangkan khas dari bumi rajinikhand..berlagak sangat..ada peristiwa 12 march 08, dah lewat petang dalam jam 6 lebih kot pokcik singgah laa tempat opismate pokcik ni wat keja borak sebelum nak ke gym..nak jadikan citer pokcik gelarkan dia ni ‘P’ ek korang figure out laa apa menda pokcik dah mencarutkan heh!!



Nak jadikan citer kawan pokcik ni pi la minta si P ni sign surat ..dia boleh cakap dia takda pen ..apa ke bingungnya org yg pangkat besar takda pen ..emm satu hal kawan pokcik cari pen ..bawalaa pen hitam tak nak lak sbb pen hitam bukan dakwat cair ..aha carilaaa kawan pokcik ni pen hitam yg dia nak ..sampai2 si P ni leh cakap dia tak suka sign dengan pen hitam nak pen biru lak ,..apa lagi mengamuk laaa kawan pokcik hangin satu badan ,..berangan macam orang besar ..kalau pokcik yang mudah naik angin ni rasanya dah lama kena cepuk sbb mengada-ngada nak mampus betul laa si P..maaflaa ada perkataan yg telah ditapis tak sesuai utk bacaan umum eheh nanti blog pokcik jadi 18SXSG lak haahh!..korang angin dok ?dah laa tak sedar diri si P tu datang ke negara orang ..jangan nak tunjuk kuasa sangat ..aa sampai masa nanti kau rasala P ..!!bukan amaran Cuma peringatan !



Dalam dunia korporat ni macam2 ragam manusia..ada yang nak tunjuk dia ada kuasa , ada nak tunjuk dia aje yang betul ada yang nak kasi tahu kat satu dunia yang dia ada jawatan tinggi ..pokcik cukup hangin dengan orang2 macam ni !berlagak macam laa korang akan selamanya di atas ..beringat manusia ada masanya di atas dan ketikanya merasa susahnya berada di bawah..!


Arioss semua ..lagi lama pokcik cakap lagi banyak perkataan xx pokcik kuar sbb dalam mood nak marah aje ni .hangiinn.!!kata akhir dari pokcik mu yang tua iini..!!!

EXPECT THE BEST !NO MATTER WHAT HOW THINGS TURN OUT, YOU CAN MAKE THE BEST OF THEM ..SEKIAN WASSALAM YAKIN BOLEH ..SENYUM SOKMOOO!!

p/s.gambor atas tu takda kaitan hee cuma hiasan semata-mata!!

3 Comments:

At 3:09 am, Anonymous Anonymous said...

Perlukah langkah ini kita mengikut gerak hati?..Mungkin juga kita harus menongkah gerak hati dan expect the best...

Salam ikhlas...

 
At 11:54 am, Blogger sreedhar said...

I kenal sorang yang boleh tukar semua "kedudukan"... tak kira kuasa atau position.... Tengku Asmadi [Sultan Balakong]!!!

Your time will come!!

 
At 5:10 am, Anonymous mardiah said...

Salam ziarah. pernah jugak dapat flyer macam tu, dapat kat masjid lagi. Dah hampir2 nak percaya, tapi, akhirnya, ikut cakap mak, supaya tak percaya. hm, entahlah, belum cube, belum tahu ek? tapi, kene berani ambil risiko. Tapi, kalau mende yang ade risiko, dah macam judi pule. entahlah.

Anyway, nice blog u have here. sedey gak bace post before this. For me, matlamat hidup is the main important thing, bak kate stephen covey 'Begins with the end in mind'. Tapi, for a muslim, our end should be 'mardhatillah', tul tak? mencapai redha Allah. Do whatever you want, as long as it pleases Allah and His messenger, then, insyaAllah, kita akan mendapat keberkatan dalam setiap perbuatan itu.

Yes, happiness bergantung kepada keberkatan dan redha Allah swt.
Maaf, berjela pule komen, wassalam.

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • aKu PuNyA ImpiaN!!
  • Cuti Raya & Kenduri Kak Sha
  • Pengacaraan..!!
  • Lawatan ...
  • Fursal Lelaki Korporat 2007
  • Myspace pengerat pertemuan ..!!
  • Raya KembaLi lagi
  • DI Kesempatan Ni ..pokcik nak ucapkan salam lebar...
  • BerbuKa BagaN laLang ..!
  • BerbUka MidValley !


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box