Thursday, November 17, 2005
MASA




masa ..bila dikira dihitung masa yang berlalu rasa macam angin yang berlalu begitu sahaja dan kadang2 masa ni yang membuatkan aku begitu gelisah..
aku rasa kegelisahan ni tentunya dari pada hati yang tak ketentuan sapalaa lagi yang masa ni blh buat kan aku merasa begini ..hanya dia K ..yang boleh membuatkan aku rasa masa begitu membenci aku..kerana sesungguhnya saat masa ini dia masih belum mengirimkan apa berita buat aku jam ditangan 8.58pm..aku masih lagi dipejabat..sama cam semalam juga dan hari2 yang akan datang cam nilaa hidup aku..aku rasa masa telah menentukan di mana aku berada.....pada K sekali lagi aku ucapkan kata rindu di masa dan saat ni...masa ni juga sebenarnya aku tension sbb masa telah membuatkan kerja-kerja aku semakin bertambah dan kerja aku ni takkan habis sampai bila2 pun kerana semakin hari aku memikirkan bila laa aku akan berehat cuti tahunan masih berbaki 18 hari bayangkan cam mana aku ada masa nak habiskan cuti ni..nak minta cuti 1 hari pun boss dah bertanya mana projek paper mana kelulusan bulan ni bila nak hantar sayik2 tangguh jah..sedap mulut jah boss aku ni bercakap..dia datang kerja 8.45am balik 6pm masa kat dalam bilik baca paper , borak , tgk saham ..tulaa rutin harian dan buat2 sibuk sedangkan dah aku tahu memang dia takda masa langsung untuk sibuk ...heememem dah malas aku nak bercakap pasal dia ni..oklaa aku ni ambil masa sedikit sbb aku hari nak tak blh nak bernafas ngan kerja yang tak henti datang ..boss lak asyik bertanya pulak tu ditambah dengan K yang langsung tiada kata berita lagi menambah kegelisahan aku..YA Allah berikan aku kekuatan hadapi semua ni..AMin.

hari ni tanggal 17 NoVemBer 05 aku telah berjaya menyempurnakan pose sunat syawal yang ke4 masih ada 2 hari lagikan..masa berbuka puasa tadi aku makan bubur nasi+air teh o limau suam +ais kosong..apalak mamat ni aku order air suam pi bg ais kosong lak ..mujurlaa aku ni jenis yg takkan marah org nya kalau benda2 yang remeh temeh cam mana..aku begitu susah nak marah orang tapi ni mungkin kelemahanaku ..aku pasrah..walaupun ada orang melukai perasaan aku ni tp aku akan sekadar berdiam diri dan takkan menghamburkan kata2 kesat kerana itu bukan aku ..aku sensitif sedikit mungkin keadaan masa lampau buatkan aku tabah ...ok dah makan ni aku + officemate pompuan dia pun pose gak...pi temankan dia makan jamu ekekleeh muda2 dah makan jamu cam aku ni takyah nak makan jamu maintain kurus kerengga gak pinggang ahaha..lawak ehh ..dah puas jalan2 aku balik opis semula solat maghrib...dah lewat gak jam 7.45pm br solat menda;aa dah dekat isyak lak tu...9.11pm masa makin berlalu saat ni aku keseorangan dipejabat kawan2 yang lain sudah balik..biasa diorang semua ada komitmen keluarga cam aku yang bujang terrrrrrrr.ehe ni tak yah nak risau takda sapa yang tunggu aku kat umah ..adalaaa discman tu dok tgu aku pasang lagu josh gorban ..aku suke lagu u raise me up sedikit memberikan kekuatan pada aku untuk meneruskan hidup di saat merindui dia K....9.13pm detik2 masa yang berlalu rasanya begitu pantas aku hanya membiarkan jari ni menaip apa saje entahaaa apa yang aku tulis pun blm tahu apa isinya apa tujuannya tp yang pasti hasil nukilan ni adalah luahan perasaan aku yang tak da sapa yang mendengar...aku begitu sedih takda apa..sms , email masih takda ..salah kah aku???? esok dah jumaatkan wauuuu cepatnya masa berlalu kan terlalu cepat....tadi kawan aku ada ajak aku tgk harry porter tp aku rasa jiwa aku tak di sana dan dengan kerja yang byk gak ni buatkan aku terfikir betul ke tindakan aku..aku hanya berharap ada satu masa nanti aku dapat bersama K semula bersama-sama bila di mana dampai bila aku berharap entah jawapannya pasti hampakan aku..tp aku ni manusia beb..apa kekuantan aku ..aku terlalu sayangkan K...

hari ni aku akan balik cam semalam juga paling awalpun jam 10.30mlm lewat 11 lebih aku lebih tenang berada di pejabat saat ni ..bila saja aku jejak kan kaki kerumah semua kenangan aku bersama dia ..akan datang ni betul2 buatkan aku lemah..jadi masa aku peruntukan di pejabat sekurangnya aku blh buat kerja kan...9.20pm tadi aku dah serahkan projek paper aku pada kawan ni biar dia check dahulu kalau ada apa2 kesalahan dan sedikit penambahan dilakukan ...thanks pada kawan ni aku anggap dah macam abg aku...aku takda sapa2 kat sini keseorangan jauh di mata ibunda dan keluarga..tadi kawan aku kat hq call dia cakap pasal our bank akan buat rombakan besar2..so aku terkejut akan ada staff yang akan ditawarkan vss dan dipecat begitu saja , ditukarkan jawatan saat dan masa ni tentunya mendebarkan bagi aku..apa laa nasib aku kalau apa2 terjadi pada aku dan kalau pintu rezeki aku berhenti disini aku terpaksa gagahkan hati hadapi dugaan ini..amin...

K ..di mana kamu di saat dan masa ni...tadi ada kawan lam aaku dari jb call dah lama beb dia diamkan diri aku ingat kan mana dia hilang rupanya dah beralih kerjaya ke spore patutlaa susah nak reach dia kebelakangan ni..pada dia aku luahkan sedikit keadaan aku pada ketika ini apa yang aku rasa dan apa yang berlaku pada aku sebenarnya ..dia turut memberikan semangat pada aku untuk hadapi dugaan ni..dan sedikit cerita dia pernah mengalaminya..so berkat semangat kawan2 semua aku akan cuba hadapi keadaan ni dan aku cuba bersedia sekiranya K akan melupakan aku dan bertemu "kawan" yang lebih baik dari aku ..aku terpaksa telan kepahitan ni walaupun sakit ..untuk dia walaupun dengan sapa kamu , K kau akan tetap selamanya ada dalam hidup aku..ini janji aku kerana sayang ni datang dari hati yang ikhlas bukan yang dipaksa-paksa...K u Always in my heart..walau tiap malam aku dah tak blh sembunyikan lagi perasaan ni..aku tak malu nyatakan aku menangis ..biar apa orang kata begitu murah air mata lelaki aku..tp mungkin semua tak mengerti akan penderitaan pada jiwa aku skrg..sblm tido air mata ni menitis aku bukan sengaja nak biarkannya keluar tp apa daya aku cuba korang semua cakap ... :( ...9.30pm ok rasanya setakat ni saje dan saat ni aku mendengar lagu warkah berlagu pilu ..ya allah air mata aku tumpah lagi..

8 Comments:

At 11:09 pm, Blogger adi said...

masa itu putar begitu pantas...what goes around comes around...

adios

 
At 11:22 pm, Blogger badrul said...

berat mata memandang, berat lagi bahu memikul...

tapi hidup mesti diteruskan... usah terlalu mengharapkan kasih sayang daripada orang yang tak sudi...

move on... pasti ada yang lebih baik menanti di hadapan...

 
At 2:43 am, Blogger zameer said...

bagus jugaklah salaing mengingati sejarah sebab ianya mengingatkan tentang semua nya//////
masa sentiasa pantas, hanya yang kenal erti hidupo dan kecekalan mampu merasa ianya amat lambat..
life must go on...........

 
At 1:08 am, Blogger yuyun said...

menanti pada yg tak pasti memang meletihkan dan menyeksakan..whatever it is, ia melatih awak menjadi lebih cekal dan tidak berputus asa. tapi jgn sampai diri sendiri terjerat dengan perasaan sendiri..anyway, best of luck.

 
At 8:01 am, Blogger Ameer Kashah said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin.....itu PIC terbaru ko ker abe mu...hiks!hik!lebih elok time ko do KLCV dulu.take good care.

 
At 8:57 am, Blogger Asmadi said...

terima kasih semua ..ye ke lebih elok masa kat klcv what everlaa amir..eeehh :)

 
At 10:50 am, Blogger aduhaitOSS@tikustopia said...

pakcik, baca lah buku La Tahzan / Jgn Bersedih...

 
At 3:11 pm, Blogger Alisya Sofea said...

Siannye..dah kurus ko Dee...jgn terlalu memenjarakan diri dalam emosi. Lihatlah dirimu, bertapa beruntung dan sempurna. lihatlah dikejauhan sana banyaknya saudara-mara kita yang walaupun susah menderita namun masih mampu berusaha demi mencari keredhaan ilahi. Syukuri nikmat tambahkan amal.

Ku Doakan Semoga ko terus tabah dan sabar.

Tahir

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • malam ..lewat
  • kereta
  • tanpa dia
  • isnin
  • my mom
  • new baby
  • koleksi raya 05
  • raya dah habis ...
  • anak yatim 05
  • selamat hari raya.


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box