Friday, November 11, 2005
my mom

saje nak letakkan gambar my mom sumber inspirasi aku...ni aku panggil dia mek..yg banyak mengajar aku erti ketabahan dan kesabaran dalam menghadapi dugaan yg maha ESA..aku tahu mek aku byk hadapi kesusahan slps ayah aku tinggalkan mak masa tu aku usia 5 tahun then adik aku dalam 2 thn gitu..dia yg besarkan semua 6 orang anak2 then kakak aku terpaksa diserahkan pada makcik yg ad akat penang..masa nilaa aku begitu menghargai insan bernama mak..bonda tercinta ..aku rasa kalau nak ceritakan kat sini takkan habis kerana kisah ni terlalu banyak duka daripada suke ..depan mata aku mak aku dipukul ....Mek kau laa insan paling tabah yang akan aku buat panduan untuk harungi hidup ni...aku tidak tahu bagaimana nanti bila kehilangan mu..walaupun bukan kemewahan yang kau berikan tapi ilmu pendidikan yg cuba kau curahkan pada anak2 sungguh bererti..aku sayang pada MEK...walaupun keluarga kita selalu dipandang hina dek kerana kemiskinan yg kita hadapi dulu dan aku sebagai anak mu menyahut seruan menjadi anak yang menaikkan taraf hidup kita..walaupun aku seorang yg berjaya menjejak menara gading aku tahu kau tersenyum riang melihat kejayaan aku ini...mek I LOVE U..forever ..K kau juga dihati aku..

4 Comments:

At 11:07 am, Blogger adi said...

madi,
hargainya ketika "mek" masih ada. dia lah permata sebenar yang patut di tatang...

Untuk Puan Raja, semoga usia ko panjang dan di berkati tuhan.Amin...

 
At 11:48 am, Blogger adie said...

Hai Madi, salam perkenalan.

 
At 4:10 pm, Blogger AdShahPutra said...

iS...SYURGA DI BAWAH TELAPAK KAKI IBU..WALAUPUN BAIK BURUK DIA, IA TETAP IBU KANDUNG KITA SENDIRI..TAK TEBALAS JASA DAN PENGORBANAN BELIAU WALAUPUN KITA BAYAR DENGAN WANG RINGGIT..AMINNN...

 
At 3:41 pm, Blogger muin said...

die,

Syurga dibawah tapak kaki Ibu..
Anak yg soleh menjamin kesejahteraan Ibu di akhirat..
Jadilah anak yg soleh...
berkhidmatlah kepada ibu selagi beliau masih hidup...
aku doakan ko sekeluarga mendapat kebahagian dan kesejahteraan didunia dan di akhirat....

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • new baby
  • koleksi raya 05
  • raya dah habis ...
  • anak yatim 05
  • selamat hari raya.
  • Semalam kau tinggalkan diriku..akan ku singkirkan ...
  • semalam esok
  • Kau Penyeri hidup ..Buat insan Bernama K
  • anak yatim
  • takziah


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box