Monday, November 14, 2005
isnin

hari ni dah seminggu aku bekerja..mood raya rasanya dah hilang kan cuma satu jah yang aku takkan hilang selamanya saat aku merindui dia..K..biarlaa apa orang nak cakap pasal aku then apa dia fikir pasal aku yg aku tahu dan mahu hanya menyayangi dan merindui dia setiap masa dan saat yang berlalu..dah isnin nak buat apa lagi kerja laa..:( ni aku dah laa mood kureng sgt baik lately apa laa yg aku fikirkan sangat entah...hanya suara hati ni saje yang tahukan..saat merindui dia terasa amat panjang lena malam rasa sekejap saje..cam semalam aku cuba tutupkan mata ni jam 9.00 malam ngan membaca novel dengan sakit kepala yang berdenyut2 aku cuba habiskan novel ni bukan apa saje nak cuba alihkan tumpuan sedikit dr terlalu memikirkan dia tp apakan daya aku ni insan yang lemah dia tetap muncul dalam ingatan aku...rupanya aku terlelap entah pkl berapa rasanya dalam jam 10.00 malam...dah lena tido aku terjaga lak dalam jam 3 pg cam tu ..entah beb masih terkenangkan dia..then lelap pun cam tu jah jam 5 aku sedar bangun untuk bersahur aku dah niat hari ni nak mula puasa 6 di bulan syawal..aku hanya bersahur makan 3 biji kurma+vitamin c then ada laa pulak roti gardenia yg dah nak expire date hari ni makan ngan serunding daging yang kakak ipar aku bagi that day bf4 aku datang kerja kat kuantan ni..dah siap sahur aku just tgu azan subuh ..dah azan aku lak terlena then tersedar lak 6.30pg..sakit perut kena cirit birit dah lps hajat ni aku solat subuh then entah nak rasa mengantuk lak aku sambung sikit lagi tido jam 7.30pg bangun mandi siap nak pi kerja aku dgr lak siaran MHI abby fana pengacara yg aku suke ngan ally iskandar cakap pasal cuti2 utk budak sekolah..ok dah siap semua jam 7.55pg bertolak ke opis ..jam 8.19 dah sampai kat opis..baca paper buka komputer tgk email yang ada emm sedikit kecewa takda apa2 berita ..entah di mana aku sebenarnya ,..aku berserah pada mu jika dia menjauhkan diri dari aku , then terpaksa aku terima hakikatnya dan aku harap dia memberikan kata putus adakah aku ni penyibuk menganggu hidupnya..kepada K aku doakan kebahagian kamu dengan siapa kamu skrg..takpaa pasal aku ...K thanks..kerja biasa saje teruskan apa yg ada ..lunch hour temankan kawan aku pi beli hadiah harijadi buat kawan dia ..terbeli jam Kennetth menda la ku tak tahu then aku repair jam guess aku yg dah lama rosak..masuk kerja balik hari ni aku berborak ngan sorang gadis yang menghadapi masalah ngan tunang dia,.aku doakan dia dapat hadapi dugaanNya..aku hari ni akan balik awal tak da semangat nak teruskan kerja...pada K kaulah segalanya ...

7 Comments:

At 10:18 am, Blogger aduhaitOSS@tikustopia said...

Istifar banyak2 ye...

 
At 11:43 am, Blogger aduhaitOSS@tikustopia said...

test test ..1 2 3..

 
At 12:09 pm, Blogger Asmadi said...

blh lak dia buat test..test 1 2 3..aha nak jadi pengacara ke..thanks atas nasihat u..

 
At 1:15 pm, Blogger aduhaitOSS@tikustopia said...

no probs... : )

 
At 1:21 pm, Blogger aduhaitOSS@tikustopia said...

eh lupa lak..salam perkenalan juga..

 
At 1:33 pm, Blogger Alisya Sofea said...

Selamat Hari Raya Aidil Fitri
Maaf zahir dan batin dari saya sekeluarga.

Rasanya masih belum terlambat untuk saya mengucapkannya.

Saya doakan semoga ceria2 selalu.

Harap masih ingat saya.

Tahir

 
At 2:53 pm, Blogger aduhaitOSS@tikustopia said...

I dunno whether u like this kind of music or not..but the lyric suits yea ..see yahh..

Artist: Michael Buble
Album: " Totally Buble"
Song: That's How It Goes


That's how it goes
When you feel so sad you feel so low
Life seems so bad I know, I know
That's how it goes

That's how it goes
You may think it's funny
but it always shows,
Try to hide it honey, oh no, it shows.
That's how it goes

Some people say,
Everything's gonna be okay,
Just give it a while,
You'll find you're back
Back in style

But I don't know life will get better
I am sure they know,
Sooner or later it shows, I know
That's how it goes

It's funny to see how easy life can be
Just sit back and smile
You'll find that life is worthwhile
That's how it goes
When you're on top the whole world knows
Wouldn't want to stop it, oh no, it shows
That's how it goes

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • my mom
  • new baby
  • koleksi raya 05
  • raya dah habis ...
  • anak yatim 05
  • selamat hari raya.
  • Semalam kau tinggalkan diriku..akan ku singkirkan ...
  • semalam esok
  • Kau Penyeri hidup ..Buat insan Bernama K
  • anak yatim


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box