Wednesday, April 09, 2008
AStRO Oasis..2008

gambor ni pokcik attachkan sekali dengan borang ..ok ke eeehh?

ni laa 3 jejaka mengisi borang menanti giliran ..korang tgk betapa sempoinya pokcik !!



Sedang pokcik sedap landing kat rumah di tengahari ahad tanggal 6 April 2008 tiba-tiba telefon pokcik berbunyi ..truppp dengan nada Rihanna Don’t Stop the Music..

Pokcik :- wkumsalam
Member P: weeh mu wat gapo dumah
P: takdok gapo dok layan tv jah , kemas umah ,basuh baju gitu2 ..
MemberP:marilaa join aku kat astro ..!!
Pokcik: wat gapo astro?.kejaaaan aku nak gi sana ..
Member P:marilaa ada ujibakat pengacara Astro Oasis ..
Pokcik: gapo?ujibakat astro ?mana ada ..aku tgk dalam TV utk pompuan jah mana ada utk jate ..
Member P:adalaa kawan aku dengan bini dia ada sana dah ujibakat juga..mehlaa aku nak pi ni …jumpa mu de nu deh ..kat astro .aku dok siap2 ni ..jupo di sana ..
Pokcik: tgklaa malas aku nak gi sana , duk umah sedap lagi relakss jah..


Selepas dapat panggilan tu..pokcik takda laa excited nak gi ,sempat lagi kemas umah cuci toilet ..tunggu zohor masuk ..lepak2 ahah sebab tak rasa pun nak gi ujibakat tu ..mandi kira macam siap2 nak gi makan tengahari kiranya nak bungkus jelaa..pokcik sms laa member tu ..Tanya kat mana ..dia reply ada sesat lak kat teknologi park eheh ..oklaa pokcik wat tak kisah jah ..kuar umah pakai tshirt , jeans lusuh ni ..pastu member pokcik sms ,call suruh dtg gak ke astro ..emm pokcik macam nak tak nak jah ..pakai mana yg ada tu Cuma pakai kasut jah hehe ..pi laa astro dalam kul 2.30 pm baru jah sampai sana …
Weehhh teerrkejut beruk tgk semua org pakai punyala smart dengan pompuan dengan mekap tebal beberapa inci hehe (ni hanya gambaran nak tunjukkan betapa beria-ia mereka semua ni nak masuk jadi ahli astro heh..yang laki dengan kot , suar slack kalau pegang terluka jari heeh ..segan la pulok pokcik nak masuk eheh .nak ambil borang pun lagi la segan tgk awek jaga kaunter dah laa lawa hehe soganlaa pokcik pakai entah apa2 .sure awek kaunter tu fikir mendala mamat ni pakai cam ni nak dtg ujibakat ..1st round sure dah knock out sbb takda penampilan..ontahlaa ni bg pokcik isi masa hari ada jelaa..member pokcik dengan kawan dia dan wife dia paksa gak ..pokcik fikir dah alang2 sampai ni hentam jelaa labu ..ambil borang isi hantar pastu tunggu giliran sampai ..!!


Tengok sekeliling waaa ramai sungguh org nak jadi pengacara ni ..saja jah cuci mata tgk mana yang berkenan eheh tapi mana la berani nak tegur ..sapalaa pokcik ni pakai macam nak pi pasar malam aje tak sesuai nak pi ujibakat huah!.sogan sungguh !!borak2 dengan geng ..wife dia ni orgnyaa petah betul bercakap kira berbaloi gak dtg ni dapatlaa kenal2 kawan baru kan ..tunggu , borak dengan perut laporrrr ..sungguhhh kelaparan sbb matlamat utama yg trn umah nak makan tadi tak jadi..dalam kelaparan dan kedinginan air cond ni..takda menda fikir sgt just borak2 kosong nak kata nervous takdala sbb pokcik tak focus sgt sbb kedatangan matlamat ke astro ni hanya nak isi masa lapang ..kalau nak ikutkan impian pokcik ..nila sebenarnya bidang yang pokcik nak tp kalau dtg dengan tanpa persediaan apalah sgt nak diharapkan ..tunggu lagi lbh kurang kul 430pm barulaa pokcik dipanggil bersama geng pokcik ni ..bersama ni ada 5 org jah masa round ni..jalan2 punya jalan jauhlaa pulokk (nada macam m.rajoli dalam iklan kopi tu –tak ingat pokcik )..masa berjalan ni barulaa rasa berdebar-debar macam nak angkat nikah lak haha !berdebar bukan apa dok fikir dah laa pokcik tak prepare apa2 dahla tu jalan2 sama lak dengan orang yg emm tau jelaa kan macam dah prepare aje tgk baju pun dah tahu ..!tak kisah laa hentam jela !!


Sampai kat bilik tu kiranya pokcik giliran no.4 uahu.masa ni dia kasi laa kira macam skrip panduan so kalau apa2 dalam bilik tu nanti kalau dah takda idea sgt guna jela skrip tu..kebetulan pokcik dapat skrip rancangan arena global ..(entahlaa korang ada tgk ke astro oasis ni),,sblm masuk sempat lagi gurau dengan member cakap..


Pokcik :kau ni masuk astro oasis ada rancangan kau tgk ke ?
MemberP: ahah aku astro ni tahu sikit2 jah rasa mcam ada rancangan jemputan umrah , apa menda syariah tu ..
Pokcik : aku baik sikit la dengar indahnya iman ..bantai gelak sbb macam tak caya pokcik tgk ehe..


Tiba sorang2 masuk dalam bilik ..nak wat pokcik nervous sbb pokcik leh dgr suara org lain masa ujibakat ..uahau baru kau tahu dengupan jantung bergerak kencang masa nilaa ..kalau nak compare masa nak berkhatan dulu hehe yang ni degupan jantung lagi kencang ..lepas ni ingatan buat pokcik dan teman2 pokcik yang ada angan2 nak pi ujibakat..bersedia sebelum korang dibelasah haha!..bila pokcik dipanggil ..kira cam baik bagi salam ..


Pokcik :-assalamualaikum…
Juri 3 org:- wkumsalam wbt..asmadi ya?
Pokcik : ya saya (cewaaahh bersopan santunnya aku ahah)
Juri:-dari mana ni.
Pokcik :dokat jah Balakong ..
Juri:-ohhhh kalau cam tu sila kenalkan diri dan mulakan dengan segmen awak ..
Pokcik :-oraiittt (nada macam kumpulan Cham(raja lawak season 2)


Pokcik kenalkanlaa diri ..ni kira copatla kan ,nama ,umur , keja mana..hobi segala ditanya tp status tetap bujang hehe!habis tu apa lagi pokcik berangan laa macam ada rancangan TV sendiri ..mula jadi pengacara ..dorang kasi 5 minit utk buat opening dan closing !selesai semuanyaa loga rasa..entah apa performance pokcik pun idak la tahu alkisahnyaa..masa pokcik kuar dari bilik dorang cakap ok..entahla ok tu ok yang cam mana kan hehe!saja jah nak sodapkan hati pokcik ..!!habislaa segala penyiksaan dan debaran ..berjalan kuar ke lobi utama jumpa kawan pokcik menunggu dengan setia heeh!sbb kita orang dah plan nak melantak heh sbb semua kelaparan …


Plan seterusnya ..menuju ke pekan sg,besi kedai mamak dan juga kedai mee kari yang terenak di pekan sg,besi hehe..pendekkan cerita makan utk 4 orang ..korang nak tahu tak hehe ..ok pokcik cakaplala..2 pinggan mee goreng mamak, 2 mangkuk mee kari, 4 bungkus nasi lemak,1 mangkuk kerang, 1 keping roti canai, 4 gelas tteh tarik, 4 gelas Nescafe tarik, 1 gelas teeh O’ Ais..korang rasa banyak tak ehe..korang pikirlaa sendiri ..(macam nada ahmad nabil raja lawak season 2 )..

Jadi pendekkan cerita masa makan tu semuanya citer kuarla semua berangan dah jadi macam pengacara ni haha ..biasala tu borak2 kosong hahah!

Kesimpulannya utk hari ahad pokcik have a good day sesuatu yang tak dirancang ..pergi ujibakat dapat kawan baru dan yang paling penting melantak sebanyak mungkin hahah ..perbualan semua berakhir dalam kul 6pm lbh sbb pokcik nak kelik tg MU vs Mid game bola EPL..akhir seri 2-2..oklaa berakhir udah….

Sodapnyaaa..~~



8 Comments:

At 9:09 am, Blogger Fenrisar said...

See Please Here

 
At 5:11 pm, Blogger Jentayutiara said...

salam....... kekadang yg x dirncng 2 lebh baik drpd yg dirncang. salam ziarah.

 
At 5:20 pm, Blogger sreedhar said...

"You never know what life has in store for you, but I believe there are certain things one is meant to go through..." - Gloria Estefan.

kadang2 kita lalu jalan2 yang kita x plan... we meet new ppl. make new friends... so walk on success will meet you..! All the best!

R. O. C. K. O. N!

 
At 7:40 am, Blogger Ad Rifza said...

Soganlak bila org tahu kite komen..ahaks..
Ado rezeki adolaa tu...Sometimes apa yg tidak dirancang berlaku dan apa yg dirancang gagal..Qada dan qadarNYA telah tertulis..so just face yr life in what u need to do..but dont forget u face it dgn niat dpt berkat dn rahmatNYA..Insyallah..go go Madi go..

Salam ikhlas..

 
At 1:06 pm, Blogger Jie said...

... Saya suka orang yang berani mencuba walau pun salah berkali².

rasanya itu ayat entri saya pagi ni..hehehehe..ngammm pulak!

 
At 4:03 am, Blogger Kazilar said...

See Please Here

 
At 7:37 pm, Blogger Reez said...

Moga sukses ye Madi...
Aku doakan....

 
At 2:54 pm, Anonymous Anonymous said...

Waa makin hensemlah Pokcik ni....baguslah..nampak ceria jer..semoga bahagia dan bertambah2 ceria.

"aku ingin menjadi sesuatu yg bisa kau sentuh"

Dealova

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • Mahukah korang percaya ??
  • aKu PuNyA ImpiaN!!
  • Cuti Raya & Kenduri Kak Sha
  • Pengacaraan..!!
  • Lawatan ...
  • Fursal Lelaki Korporat 2007
  • Myspace pengerat pertemuan ..!!
  • Raya KembaLi lagi
  • DI Kesempatan Ni ..pokcik nak ucapkan salam lebar...
  • BerbuKa BagaN laLang ..!


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box