Friday, March 24, 2006
kembali II


















Kembali mengegarkan arena...sekejap sangat masa yang berlalu sekarang dah pun hari jumaat..masa ni korang pejam celik pejam pejam tak celik2 pun tahu-tahu dah pagikan eheh!masa tu laa dah kelam kabut nak mandi nak solat subuh entah2 dah jadi subuh gajah "eheh muhasabah diri..kawe pun ada juga subuh gajah ni ehehh"..so jumaat yang mendatang bermakna esok adalah hari minggu bagi siapa yang bercutilaa kan..bagi negeri pantai timur kelate dan ganu hari ni dah cuti wknd bagi diorag semua..cam yg org kuantan yg tersesat perasan cam org kL ehh esok adalaaah cuti!!
Bagi aku cuti ke tak cam sama jah sbb masa ..dok layan tv basuh baju kemas umah kalau ada game bola ke padang jawapannya dan dapat laa kesan2 dari main bola..yg minggu lps pun tak sembuh lagi..!pengisian masa yang lebih kurang sama saja setiap minggu tu saja aktiviti aku..yang tak jangka atau add hot punyer aktiviti takda kot..emem 25hb Mac 06 ada pertandingan menjala kat pantai sepat ni berhampiran ngan umah aku ..eheh kalau rajin besok aku joinaa nak tgk jah..team opis mate nak join tapi pukat lak takda kena sediakan sendiri..aku pernah gak join memukat ngan org kampung kat sini best juga...seronok tu berenang dalam air masin ..cam dugong waaaa!!masa ni aku tunjuk skill berenang gaya bebas, gaya kupu-kupu..gaya org lemas terkapai-kapai pun aku buat ahah..control walaupun dah rasa cam nak tenggelam tu masih sempat control macho takut org nampak ahaha...saboorrr jelaa pakcik..

ni aku ada baca majalaj UMMph salah satu majalah yg aku kumpul selain majalah maskulin..nak tahu jah perkembangan semasa tentang dunia lelaki..emem ni pasal ramalan bintang kira horoskoplaa..ni buat panduan jangan percaya..aku kan lahir bulan 12 so aku jatuh pada sagittarius..ramalam bulan April 06 berbunyi begini waaa...bagi mereka yang memahami dan menyanyani anda tentu saja tidak akan berasa terkejut jika anda tersasul dalam sesuatu perkara..mungkin sikap berterus terang kamu bakal mengguris hubungan aku ngan org lain..namun tidak semestinya berlaku kepada orang yang sayang pada aku..tetapi sikap tersalah cakap blh mendatangkan bahaya jika aku jumpa ngan kaki tipu...oleh sebab tu aku kena hati2 menjaga setiap perkataan yang dituturkan..emem cam menarik jah apa yang dicakapkan..ada benar juga kalau aku tilik2..perangai aku ni suka berterus terang,,bagi korang semua bagus ke kalau aku ni berterus terang ..tp aku tgk gak kalau pasal hubungan aku ni pemalu cewaaah biar betul pemalu ahha..bila bicara pasal hati dan perasaan susah bagi aku nak berterus terang bimbang ngan penerimaan org kalau aku berterus terang,..

yelaaa kalau korang berterus terang pasal kau sayang suka seseorang tp dia buat bodoh jah cam buat takda apa-apa .bukan ke malu tu..nak jumpa dia lps ni pun dah segankan..yelaaa dia anggap kau kawan jah lps tu korang ngan confident tahap gaban cakap sayang kat dia pastu dia cakap alala kita kawan saja.tak lebih dari tauuu..waaa malu tapi mahu aahah..mana nak sorok muka korang kalau nii yang terjadikan..sengsara tak..jiwa yang menanggung walaupun mulut memberikan senyuman tp hati blm tahu lagi..hati menangis tanpa henti..hanya diri sendiri saja yang tahu betapa seksa jiwa menanggung!ni situasi lbh kurang cam, aku tanya yg sebelum laa..kau ngan dia selalu jumpa...pastu selalu dok bersms ngan dia..call jarang-jarang "ahah sedar diri sapa kau dia nak call waaa"..pastu ngan selambanya nya kau curahkan perasaan sayang dan kasih pada dia..dengan bertapis dia cakap "kita kawan jah"..maybe sbb dia dah ada ramai kawan tp situasi skrg cam dia takda ramai kawan sgt dan kau adalah antara kawan dia..so dia maybe cakap kita "teman tapi mesra "ahah lagu ratu yang kerap berkumandang skrg...!nak teman tp mesra cam mana tu keliru pakcik..

oklaa den nak solat jumaat ada masa den sambung lagilaaa..kalau takda den nak ucapkan selamat berkasih sayang pada yang ada kekasih .dan selamat mencari cinta kepadanya yang solo !!Happy weekend!


3 Comments:

At 6:31 pm, Blogger Reez said...

Hmm..

Biasalah Madi.. Dah duduk sorang, kenelah buat itu dan ini sendiri... Heheehhehehehee.. Anyway, selamat berhujung minggu to you...

Bila imagine, seronok gak area umah awak nie.. Dah le jauh dari kesibukkan kota, ade tempat nak cari ketenangan.. Best tul kalau dapat umah dekat ngan laut nie...

Saya rasa, elok dan bagus kalau awak bersikap terus terang. Tapi harus di ingat, bersikap terus terang mestilah kene pada tempatnya... Apa yang awak baca tu memang betul. Saya bersetuju dengan pendapat itu.. Bukan ape, sifat begini akan menjanjikan kebahagiaan dan kegembiraan dimasa akan datang..

Anyway... that's my 0.02 sen opinion sebab saya percaya pada kejujuran dan keikhlasan...

 
At 3:54 pm, Blogger Telunjuk said...

Anyway Madi you are what you are. Horoscope ini hanya ramalan saja - coincidental je. Tak ade kena mengena pada yang hidup atau mati.. Dari mata orang mungkin mereka yang tidak mengenali diri mu itu, tidak nampak keikhlasan atau kejujuran yang ada pada diri mu dan mungkin dari mimik muka atau paras muka mu, besar kemungkinan ada menunjukkan ttg siapa & apa dirimu sebenarnya.
Memang bercakap benar dan bersikap terus terang adalah digalakan namun menipu dan bercakap takbur (besar) yang menjadi penyesuaian hidup manusia kini.
I still vote for kejujuran & keikhlasan best.

 
At 9:33 am, Blogger Asmadi said...

thank Reez dan JOe..
yang bagi idea dan komen yang amat saya suka..kawe suka sgt!!

Reez memang laa kawasan umah tenang sgt kalau malam lagi best sunyi sedap jah lena mimpi!

Joe..
entahlaa siapa saya sebenarnya maybe kadang2 saya sendiri pun sukar nak tahu sapalaa madi ni eheh!!

takdaaa sampai tahap nak menipu ..kadang2 terus terang ada baik dan buruknya kan!

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • kembali
  • badminton
  • my team
  • Kau ilhamku...
  • relaks!!
  • tekanan
  • because of U!!
  • mersing
  • salam jumaat!!
  • belaian jiwa


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box