Tuesday, March 21, 2006
kembali


akhirnya aku kembali ke arena blog eheh bukan menda dah seminggu rupanya aku tak update blog ada yang bertanya ke mana aku menghilang ..kenapa aku menyepi..bukan niat nak menyepikan diri dan buat kau orang semua tertanya-tanya..ada ke yang tertanya ni atau aku yang berangan sorang what ever forever..aku tahu ada yang sudi sebenarnya baca blog aku kan eheh..kerana mereka semua aku kembali semula menitipkan setiap baris ayat untuk tatapan bersama..



seminggu berlalu pasti korang tertunggu kenapa ngan pakcik madi ni senyap saja..oleh sbb kesilapan teknikal den ..teknikal menda ekeleeh takda idea dan juga takda menda nak borakkan hidup cam biasa jah ..tak da apa yang istimewa berlaku..kalau ada special den tak nak bagitahu ahah..betul ke?sebenarnya seminggu yang berlalu aku terlalu banyak menda nak kena siapkan ..yela den sorang jah kat kredit semua nak kena buat nak tolong kerani buat paper, tolong update ,cover member cuti..sampaikan aku tak rasa jam dah 5.30pm berlalu sat sgt dan keja tetap tak habis.nak buat cam mana den dah makan gaji rezeki kawe kat sinikan..
bertanyakan khabar ibunda kat kampung pun sekali sekala..yg best nak tahu..kakak ngan abg ipar aku on the way nak pi menoreh call aku eheh dalam kebun getah tu ..miss call adik dia ni,,aku tahu rindulaaa tu eheh ..sama laa aku lagi rindu kat diorang semua mek dan anak2 buah kawe yg baru dan juga yg lama..rindu ku tak tertahan ..
keja punya keja datang wknd ..minggu ni terisi ngan main bola ada client aku ajak join team diorg so apalagi saaat yang di nantikan telah tiba den beraksi di padang MPK depan masjid negeri pahang..orp kuantan panggil padang ni padang glamor sbb player pahang selalu main sini..kalau korang nak tahu aku kalau main bola kalau tak luka memang tak sah..apa lagi betis den kena..terjahan kasae..waa bunyi cam ganas aja ahaa..lukaa terhinjut2 den 2 ke 3 hari sampai laa saaat dan ketika ni den masih merasakan perit waduhhh..tp yang sebetulnya kawe memang enjoy rasa cam waa tak leh nak gambarkan saat den berlari kejar bola cam pelari yg dok kejar 12 saat nak join my team ..ni angan2 jah..lps main bola den lpk umah saja seronoklaa sgt2 tak tahu cam mana nak gambarkan..kawe kalau ada main bola ke futsal takkan lpskan peluang walaupun ku tahu kaki ni injured..keseronokan tu yang penting!..
ahad lak cam biasa takda menda 1 hari suntuk tak kuar pi mana..makan buah betik jah ahah..kononnya nak jaga badan..tp malas....basuh kain manual, basuh keta manual..eheh nak tebas rumput manual tp den dah penat ..sambil2 layan sukan komanwel kat melbourne ..aku ni satu lagi kegemaran..kalau bab sukan laa ..kalau ada rancangan libatkan sukan memang aku akan terpacak kat depan tv..lebih2 lagi kalau team harimau ni ada sekali ehe..cewaaah semangat kesukanan membara di dalam dada..hajat hati kalau ada rezeki nak jah den terbang cam superman pi sana bagi sokongan live ....sampailaa ke malam dok umah layan tv saja...habis citer hari minggu
isnin dan selasa dah menjelma pula cam biasa..keja, keja .keja...so cam biasa jugaaaa kalau malam selasa den ada badminton ..jadual mingguan nak bagi kuar peluh sikit cam mana nak join jom..den tunggu ni depan kompleks belia dan sukan kuantan..sat lagi jam 9.00mlm saksikan eheh ...so malam ni rasanya jam 11mlm baru laa nak balik ..siap tido..habissssss..ahaha..
ni saja den nak bertanya takda kena mengena ngan sapa..sama ada ngan den pun tak da juga..just nak kongsi pendapat..cam ni persoalannya sekarang ..kira cam dilema..blh laa cam ni ."kita dah jumpa org yang kita blh bagi kasih sayang dan menyayanginya sepenuh hati..memang tiap saat dan ketika nama dia, wajah dia..selalu terbayang cam gila bayanglaakan..tengok sms nombor dia, tgk dial nombor dia, tgk miss call pun no dia..kira katanya semuanya kerna dia dan everything ada diaaa..sampai dah tahap cam tu..last-last sekali kalau laa "dia' yang kita dok anggap soulmate..cakap cam ni kat kita.."kita hanya kawan biasa dan tak lebih dari" alasan dia ..dia dah ada yang punya tapi jauh di mata dekat kat hati dia..so apa nasihat korang semua pada kawan kita yang cinta dan kasih sayangnya tak terbalas dan hanya di anggap kawan saja...kalau den memang sedih gileee..tahap gaban kalah kat ultramen ..kekecewaan tu tak terubat..cam nak nak terubat kau sentiasa jumpa dia..nak mengelak dari dia susah..cam mana ek ngan situasi ni..harapan yang hancur berkecaii..dan satu lagi persoalan tak da ke peluang untuk dia disayangi olehnya???jawab bagitahu den...

7 Comments:

At 8:12 am, Blogger Telunjuk said...

Bro
Tak semestinya persahabatan itu harus berakhir di situ. Walaupun perasaan tu tak berbalas, anggap lah itu satu cabaran yang harus hang tempohi. Be yourself - caring, loving and always be confident about what you do towards teman tu lah... Mungkin kali ini hang tak leh mendapat 'kesemuanya'buat sementara ini persahabatan lebih penting (teman tapi mesra), siapa tahu masa yang akan datang akan berpihak ke hang pula. Tak mustahilkan!

joe
teman tapi mesra)

 
At 10:32 am, Blogger Asmadi said...

teman tapi mesra ..itulaaa yang terbaik kot buat masa ni untuk kedua2 belah pihak ..eheh Joe ni cerita takda kaitan ngan saya eheh maybe ada sikit just nak tanya saja..thanks bagi pendapat
dan biarkan masa tentukan!

 
At 1:48 pm, Blogger Reez said...

Assalamualaikum...

Itulah masalahnya bila kita sudah rapat dengan seseorang. Apatah lagi jika perasaan cinta dan sayang itu telah wujud dan bertakhta dihati. Sukar untuk kita terima hakikat jika perasaan kita terhadap orang itu ditolak.. Memang sakit dan merana kita dibuatnya...

Tetapi hakikat dan lumrah dunia memang TIDAK BOLEH diubah.. Walau dimana pun kita berada, kita harus bersedia dengan situasi sebegini..
Soal hati bukan boleh dipaksa paksa...

Apa yang boleh kawan kita ni lakukan ialah kuatkan semangat dan lupakan si 'dia' untuk selama lamanya sebab dia sudahpun berpunya.. Anggaplah bahawa tiada jodoh/rezeki untuk kita bersama si dia... Andai kata Tuhan memang sudah tentukan/takdirkan kita bersama dia, buatlah macam mane pun sudah pasti dia akan kembali dan bersama sama dengan kita selama lamanya..

Saya bersetuju dengan komen Joe.. Tidak semestinya bila kita berkawan dan bersahabat dengan seseorang akan membawa kepada percintaan yang hakiki.. Adakalanya ianya tidak menjadi.. Apa yang penting, bila kita menyukai seseorang, hendaklah kita jujur dan ikhlas serta jadi seperti diri sendiri... Semestinya ada juga faktor lain yang harus diambil kira.. Insya Allah, apa yang kita impikan bersama dengan si dia akan tercapai..

 
At 4:19 pm, Blogger asm@di said...

a fellow asmadi!! it's like looking at my name and yet knowing that i didn't write all these :D

as for the dilemma, well, i'm just gonna take some time out from the friend and sort my feelings. nilah bahayenye when you fall for your own friend, the friendship will never be the same again.

 
At 7:48 pm, Blogger Reez said...

Setuju dan menyokong 100% !!!!

 
At 5:34 pm, Blogger Zirhoni said...

macam konflik gituh ek??? ni kisah benar ke?

 
At 9:15 am, Blogger Asmadi said...

Zirhoni

kisah ni nak kata ada kena mengena sikit saja..just bertanya kan pendapat ..Konflik emem memang ada.. thanks utk singgah my blog!

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • badminton
  • my team
  • Kau ilhamku...
  • relaks!!
  • tekanan
  • because of U!!
  • mersing
  • salam jumaat!!
  • belaian jiwa
  • Tabah & Tekad


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box