Monday, July 07, 2008
Pokcik Bermula ..!!!


Assalamualaikum ..
arios amigos ...sawadikap kap kun kap ..ni singgah nak sapu sawang2 yang ada kat blog pokcik ni ..kepada yang masih setia terima kasih laa deh ..kepada yg baca tu dan masih ikut perkembangan pokcik yang bukan artis ni terima kasihla juga ..!di sini bermula semula ..kira pokcik kena start fresh semula kan ..nampaknyaa rezeki menyebelahi pokcik ..setelah almost sebulan bertungkus lumus tak cukup tido terlebih makan akhirnya selesai pengambaraan citer GAIA .rasanyaa pada masa pokcik dok membebel kat blog ni ..GAIA dah pun ditayangkan dah nak masuk episod ke 3....sepanjang dok wat citer ni banyakla pengalaman yang pokcik dapat dalam production line ni ..kalau korang tgk dalam citer tu macam senang aje kan sebenarnyaa kita orang bersekang mata kadang2 habis shoot kul 4 pagi esok pagi2 dah kena shoot kat tempat lain ..betapa susahnya kan..tu blm bab nak handle jadual artis lagi ..waaa susah weeh ..
pokcik citer sikit laa kan ..artis punya kerenah ni ..nora danish baik sgt ..dah leh borak2 macam kawan lak ..lagi lama shoot lagi lama leh kenal dia , intan ladyana pun baik gak ...dua2 ni jadual memang patuh baik punya takperlu nak susah2 call banyak kali , tam dan farish so far baik leh gurau masa tgh lepak ..good la..yang pokcik tak puas hati hanya pada zizan (raja lawak ) buat hal shooting jangan harap nak on time ..kadang2 macam2 alasan dia kasi tak nak dtg shoot disebabkan dia kita org punya jadual semua tak leh on ..ni nasihat pokcik la ..janganlaa sebab tingkah laku tak leh nak bangun awal susahkan org lain ,.,tak lama dalam industri ni kalau ada masalah ..sudahlaa malas pokcik nak cakap banyak pasal dorang ..sikit udah laa..tu jelaa pengalaman pokcik dengan artis2 .. kalau dengan crew lak alal biasalaa kalau masam2 muka sekejap jelaa sbb kau akan keja 3 minggu bersama2 ..hari2 tgk muka yang sama jelaa..buat pengarah drama nizam zakaria , amor , ziela , abg ewan make up , adik , kuning,eppy, abw wan and crew thanks laa its wonderful keja sama2 dan pengalaman pertama ni akan pokcik ingat sampai bila2..!ahah lupa lak kefli af4 pun baik ..prappp sekali hahah!!
dah habis shooting semuanya..lega pokcik ..kalau yg gambar2 masa shooting nanti pokcik update ek skrg ada dalam laptop kat umah ..!!selesai urusan shooting pokcik lepak sat sbb pokcik dah dapat tawaran keja dengan CELCOM kat menara celcom ..alhamdulillah murah rezeki pokcik apa yang datang pokcik rebut dulu peluang yang ada ..tanggal 23 jun 08 bermula pokcik menjadi warga CELCOM ..pokcik jaga bahagian enterprise sales corporate account ..tu kalau sapa2 nak rasa guna line celcom ke broadband ke contact laa pokcik ...
arioss laa ek ni ambil masa sat aje nak update mana yg ada dalam kotak fikiran pokcik ni ..kalau bab personal tak menda sgt skrg ni pokcik layan diri sendiri jelaa ..dah lama cam ni laa..cepat2 tawaran mega saless ,..tungggguu!!!gitulaa pokcik seadanyaa ..buat kawan2 lama yg dah tak ingat pokcik terima kasih laa sebab pernah hadir dalam hidup pokcik wpun sekejap ada juga memory tu ..buat kawan2 yang tak berapa lama tp dah lupakan pokcik eheh tima kasih gak laa ..pernah hadir dan buatkan pokcik happy dan sedih dan buat kawan2 baru semoga yg bermula ni akan ada akhirnya tp akhir yang baik ..hanya Yang Esa Tau apa pokcik rasa...wassalam ..!!

3 Comments:

At 8:33 am, Blogger [yAN!e][pUTraJAya] said...

salam pokcik madi....
tahniah la...skang dah semakin berjaya...

jangan lupa skodeng blog dikyah plak k....

(^_^)

 
At 8:49 pm, Blogger Ad Rifza said...

Iyoo lah pokcik madi oii...Mogo2 berjayo sokmolah deh..Ingak ore kg tusss...ahaks..

 
At 5:12 pm, Anonymous Meow said...

"buat kawan2 yang tak berapa lama tp dah lupakan pokcik eheh tima kasih gak laa" -----> hahahahaha
Ade tapi tgk dr jauh je :)

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • perkembangan TerKini
  • AStRO Oasis..2008
  • Mahukah korang percaya ??
  • aKu PuNyA ImpiaN!!
  • Cuti Raya & Kenduri Kak Sha
  • Pengacaraan..!!
  • Lawatan ...
  • Fursal Lelaki Korporat 2007
  • Myspace pengerat pertemuan ..!!
  • Raya KembaLi lagi


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box