Monday, August 04, 2008
TerBang Tinggi .!!


dah masuk bulan ke 2 ,pokcik keja dengan celcom ni ..bab kata orang pokcik dah belajar untuk terbang tinggi macam lambang celcom ...terbang menerjah ke awan..kalau awan itu batasannya kenalaa pokcik gigihkan diri kembangkan sayap untuk terbang tinggi bersama-sama mengapai awan yang tinggi jauh di sana ..
dalam 1 bulan lebih keja ni banyak juga peristiwa yang berlaku ..dah pergi convention kat bukit tinggi , dah pun makan2 dengan makcik2 kan opis ni ..pokcik kan jenis mesra alam ..lagi laa dengan mackik senang masuk line..ditambah lak makcik ni org senegeri pokcik senang laa kan !!selain tu ..GM celcom bahagian pokcik resign then ke competitor masuk kuning laa heh tu tahula kan sapa kuning ...
sekarang ni ..pokcik ada sedikit tanggungjawab nak tengokkan anak buah pokcik ..dia baru datang ke kl last week dah pun keja kat tadika milik kawan pokcik gak ..pokcik bukan apa senang nak tengok dia , nak bawa kuar makan ..kalau ada apa2 senang nak jenguk ..biasala anak buah perempuan nak kena jaga lebih sikit al maklumlaa mak ayah dia harapkan pokcik yang ada ni nak jaga anak dia ..insya allah pokcik akan tunaikan amanah ni sebagai bapa saudara yg dipanggil "pakchu" sebaiknya ..
saja nak cerita sabtu lepas pokcik agak penuh gak jadual ..dari hadiri kelas utk jadi agent etiga, sebagai sumber kewangan ke dua untuk menampung keperluan hidup yang semakin bertambah ..insya allah pada 16August ni pokcik akan ambil exam untuk menjadi agen etiqa ..so lepas ni kalau sapa ada contact tu bagi tau la pokcik nak jual takaful lak heh!!...
selepas kelas ..pokcik pi lak kat UE3 main bowling 4 game ..nak tau pokcik main dengan sapa ..dengan sapa lagi ..dengan diri sendiri dan sorang aje la ..macam biasa huah!membaling alone ..lane tu milik pokcik ..syok main kat UE3 bukan apa sbb tak ramai org ..kalau pokcik cuci longkang pun takda sapa yang tau ..heeheh leh cover takda sapa tgk hahah!
selepas main bowling lak..pokcik nak kena bersiap sedia nak ke kenduri kawen kawan ex-office mate kat shah alam lak ..utk kak aida dan abg feeza ..selamat penganting baru ..uhuuuh yang tak best masa kat kenduri kawen ni pokcik terserempak dengan orang yang pokcik tak nak jumpa ..sapa lagi ex boss kat TLO dulu ..hangin wat hilang selera nak makan aje ..!!apa pun dalam hilang selera tu habislaa juga sepinggan nasi dengan nasi tambah eheh ..malam tu pokcik pakai sedondon dengan partner pokcik hehe baju biru ,.,tp sini takda bukti nak tunjukhehe sbb camera dengan dia ..tp apa pun buat kechik , su , hakim thanks ..sbb bawa pokcik ke kenduri hehe leh makan free ..penuh jadual pokcik hari sabtu ..Otw balik tu ada lak member call main futsal kul 2am ..huuu pagi buta nak menyepak bola ..eheh tp pokcik tak dapat nak join sbb balik umah terus lena ....
panjangnyaa pokcik bercerita kan ...ahad takda menda ..bawa anak buah kuar makan then petang lak ada lak sesi photoshoot suka2 tu yang dapat gambar melompat lebih tinggi ,..ehhe
oklaa dah lenguh jari jemari menaip hehe ..nanti panjang sgt mana ada org baca pun haha alih2 pokcik sorang aje tgk kelih lihat semua ...ok chowww dulu ..wassalam
kalau hendak mengapai awan tinggi
jangan takut terbang tinggi
kalau hendak mencapai impian
jangan hanya bermimpi di siang hari
bersama pokcik menuju destinasi ..!!

1 Comments:

At 2:35 pm, Blogger [yAN!e][pUTraJAya] said...

seksiiiiiiiiii....

nampak pucat arr pokcik..

he he he

(^_^)

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • PerTemuan ..
  • Pokcik Bermula ..!!!
  • perkembangan TerKini
  • AStRO Oasis..2008
  • Mahukah korang percaya ??
  • aKu PuNyA ImpiaN!!
  • Cuti Raya & Kenduri Kak Sha
  • Pengacaraan..!!
  • Lawatan ...
  • Fursal Lelaki Korporat 2007


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box