Tuesday, November 22, 2005
apa ek..















apa ek lak nak cakap hari ni...oklaa selamat berhari raya buat aku ..dah sambut raya yang ke2 dalam syawal ni...alhamdulillah masih ada kekuatan tuhan berikan pada aku..walaupun kiranya aku sambut hari raya posa enam pada hari ni 22 noV 05 tapi aku tetap teruskan puasa sunat juga aku niatkan ganti puasa bagi kaum keluarga aku yang dah meninggal dunia semoga roh mereka dicucuri rahmat..aku bukan manusia yang baik tp aku hanya mengambil kesempatan atas apa yang terhidang di depan mata...

hari ni dan sedikit cerita semalam...aku balik opis semalam jam 10mlm sampai umah jam 10.30 pm lebih laaa dipertengahan jalan ada signboard..AWas Kawasan Banjir Di hadapan.. ehhh ada banjir ke kawasan umah aku..just drive slow2 saje takut gakkan mana tahu ada apa2 kat depan tp alhamdulilalah takda apa yang berlaku banjir dah kembali surut nampaknya..sesudah sampai kat umah laa hujan lebat lak pulak aku redah jah nak buka pintu pagar nakparking keta kat dalam kiranya sempat jugaaa bermandi hujan ni...eeheh sejuknya...sesudah sampai umah aku kena mandi cepat2 nanti takut deman laa pulak ..solat isyak dah kat opis tadi so aku harus mandi saje walaupun kesejukan emem laaa tertengok lak baju ada 2 baldi yang aku rendam pada sabtu ptg ..ehe blm basuh lagii..apaaaa mulakan tugas bsuh baju secara manual eheh tangan ...sekadar saje cause baju ni bukan kotor pun ,..baju kerja jah ..dah lps basuh baju mandi sekalilaaaaa...siap nak tido lak..aku tak tgk tv pun sesudah basuh semua ni aku masuk bilik ambil novel bisikan rindu tu nak sambung sikit baca...emem cam biasa tak habis byk pun ada dalam 2 chapter dah panggilan nak tido hehe terlelelap cam tu jah....kiranya dalam jam 11.45 kot aku tido..dah niat esok nak posa gak....tp entah kenapa ek aku tersedar pulak jam 4.00pg bayangkan ..apa aku nak buat ...solat tahajud emem mata rasa ngantuk tp tak leh nak tido kenapa ek....kalau nak tahu aku terlalu banyak berfikir pasal dia sapa lagi????? korang semua dah tahukan dia alaal diaaa....semalam aku ada terima panggilan dari dia ..thanks kat dia ada sedikit perasaan ingat pada aku..panggilan yang memang aku terlalu tunggu..adalaa citer sikit then aku just tanya ????????biarlaaa persoalan ni aku saje yang tahu ek...sesudah dia bagitahu semuanya pasal apa2 saje aku terus rasa down ..maafkan aku kalau dia terbaca blog ni...ni terus buatkan perasaan aku tak tenteram sampailaa ke rumah dan ni juga buatkan aku tak leh nak tido ,,tak lena asyik fikir pasal dia ..maafkan aku K........ sampaiilaa ke pagi aku bangun ngan kepada pening ..sakit sgt tp aku gagahkan diri kerana perlu mencari rezeki demi diri ni dan keluarga kat sana yang menanti aku....mandi dah solat dah jam 7.30 gitu aku tgk biasalaa rancangan pagi MHI ally iskandar then Abby Fana ..hari ni topik gigi..penjagaan gigi ada macam2 tip jaga gigi orang dulu2 ..guna arang, guna pasir pantai supaya gigi tahan lama ..ok gak ek semua ni..sebenarnya fokus aku tak kat sini fikiran dok melayang saje..pada dia..start kereta jam 7.55am kuar dari umah sampai opsi jam 8.15am...baca newspaper..borak2 naik atas buka pc ..kerja dah ada..apa lagi weeee kerjaaa....dan --dan --dan sampai ke saat ni aku masih disini 6.27pm ......saat ni jari aku menulis buat seseorang semoga dia tenang dan bahagia di sana...aku takda kuasa halang kamu tp aku cuma harap ada secebis ingatan pada aku...K sebenarnya aku terlalu rindukan saat dahulu itu saje ..maafkan aku K kalau permintaan aku melampau...

5 Comments:

At 7:03 pm, Blogger adi said...

...selamat hari raya...kalau permintaan ko melampau...? "melampauker" ?

 
At 11:00 pm, Blogger yuyun said...

SELAMAT HARI RAYA...
saya pun pk benda yg sama ngan sekatil. melampau ke?
emm..awak takde ke cakap kat dia apa yg awak nak dr dia? i mean yg awak kata melampau tu. Sori kalau soalan saya ni cam tak best je hehehe

 
At 9:16 am, Blogger Asmadi said...

yg melampau ke kalau permintaan saya hanya nak jumpa and see muka dia saje!!! Melampau ker!!

 
At 3:28 pm, Blogger yuyun said...

hmm..tak melampau lansung..hehehe..tak salah pun kalau awak nak pi jumpa and tengok muka dia..well; it's all up to yg empunya badan..tul tak?

 
At 2:47 pm, Blogger arjuna putera said...

malampau jugak kalau tak kena masanya..sbb dia takut nanti jadi aksi terlampau..maaf zahir batin

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • persahabatan!!!
  • MASA
  • malam ..lewat
  • kereta
  • tanpa dia
  • isnin
  • my mom
  • new baby
  • koleksi raya 05
  • raya dah habis ...


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box