Tuesday, February 21, 2006
letih gak


penat sangat hari ni jam 5.30pm baru blh bernafas sikit bukan menda dok kejar paper work yang aku kena hantar this week bingung kepala otak ni dok fikir cam mana laa nak siapkan semua ni..pening!pening!..boss aku dok kejar asyik dok tanya bila blh siap semua ni..ingatkan aku ni ada banyak tangan ke..kat umah aku buat keja datang opis aku buat keja ..mana ada masa nak rehat sangat aku..malam ni tak kira apa yang akan terjadi aku nak balik awal..dalam jam 6.30pm aku nak balik ..malam ni aku nak pi main badminton nak kasi lega sikit kepala otak yang dok bingung memikirkan masalah orang lain.susah betulkan bila dok kat unit kredit ni..yang client tahu loan nak kena lulus..bila ..asyik2 tanya loan saya dah lulus ke..apa diorang ingat paper diorang saja yang aku kena buat ada 3 paper lain lagi kat atas meja ni yang nak kena siapkan sama..sapa nak jwab..tolong bagitahu..kadang2 angin aku naik gak ngan client cam diorang tak faham..!!!geram..buatkan aku terfikir kadang2 nak berhenti keja saja..bukan menda bosan ngan kerenah manusia yang tak tahu apa benda..yang diorang tahu nak salahkan orang lain saja!!kalau korang nak tahu jawatan aku memang gempak..Penolong Pengurus Analisa Kredit..cam besar jah..tapi takda apa2 pun hanya nama jawatan yang besar ..tanggungjwab tak usah nak citerlaa lagi besar nak tahu ..pening den!!

bawa bertenang ..ni den dok relaks coolkan perasaan ni..tarik nafas hembus..tarik nafas hembus leganya nyaman rasa sebentar hilang sikit ketensionnan aku ni..dah lama aku tak coretkan episod hidup aku dan sambungnya bukan apa..takda masa nak mengarang skrg!!asyik dok buat paper works mana ada masa nak sambung..insya allah kalau ada rezeki korang akan tahu juga kesudahan citernya..waa dah masuk 3 minggu tak dapat call mak aku..risau gak ni...biasanya mak aku akan call kalau ada urgent apa ke benda kematian ..dia akan call..bukan aku tak nak call ..korang tahukan yang phone umah aku rosak..susahlaa cam ni.!!

oklaa beb den kena sambung keja semula..kawe gi dulu deh!!beresssss..

biar penat..asalkan aku tahu ini semua demi mek kat kampung dan anak2 buah tercinta..

6 Comments:

At 12:28 pm, Blogger adi said...

minta besarkan sikit tulisan. naik rabun i baca.

take care. tarik nafas jangan sampai kembung

 
At 12:51 pm, Blogger Iz said...

proposal disokong. besarkan sket ye. guna normal saiz je...tak pyh ler nak kecik kecik kan...hehehehehe...:-)

madi,...jgn marah ye !

 
At 2:11 pm, Blogger Asmadi said...

beresssss...

 
At 6:04 pm, Blogger nate berkus said...

relax dude... relax.

take a deep breath.

yes madi, besarkan sikit tulisan. we hardly to read it.

 
At 10:34 am, Blogger saiff budiman said...

Madi ,

ermm heheheh hensem juga orang dia ..

Iz tq so much cause always with me dikala saya kesedihan

 
At 2:06 pm, Blogger Asmadi said...

wahhhh... si saif ni pun ada gak ker?? siap puji Madi hensem... ehemmm... Madi tu dah berpunya tauuuu.... aaarrrrrr....

any Madi, best la lagu Siti ni, ceria semacam jer.... ada cerita disebalik lagu? "bukan cinta biasa"

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • seksi
  • biasa
  • gelisah!!
  • Ubat sunyi..
  • KeSuNyian..
  • banjir..
  • air mata..
  • PERMULAAN
  • Permata hati aku..
  • sebab!


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box