Tuesday, April 03, 2007
permulaan !!!


aku sudah memulakan satu permulaan dan lembaran baru dalam kehidupan aku yang dah menjangkau umur 28 tahun ni..aku tak pasti apakah keputusan dan haluan yang aku pilih ini akan membahagiakan aku dan juga memberikan apa yang aku ingini selama ini ...entah aku masih dalam peringkat mencuba dan ingin mengetahui sejauh mana aku boleh pergi dengan jalan yang aku telah pilih ini...!!

dah sebulan aku mulakan keja baru ..nampaknya aku boleh lihat keserasian telah ada antara aku dan 2 org staff aku yang aku kena supervise ..cuma apa yang aku kena pelajari adalah human skill cam mana nak cakap dengan staff dan bagi arahan yang membolehkan mereka jalankan tugas dengan lancar..!!harapan aku semoga aku akan kekal lama di syarikat baru yang lebih stabil dan kukuh dari apa yang aku tahu..insya allah !!

cabaran pertama aku ..last week aku ada sikit masalah ngan staff aku , yelaa dia kalau tgk aku masam muka langsung tak nak senyum.maybe aku selalu bertanya pasal keja dia yang banyak tertangguh ..then bila dah berlarutan aku face to face ngan dia ..nak tahu juga apa masalah yang dia hadapi dan nape dia ada masalah ke keja ngan aku!!..so korang nak tahu ke apa masalahnyaa..just dia rasa cam aku ni jenis yg tak leh nak tegur dan garang ahahahh lawaknyaa..do i look garang ..cuya pokcik garang ke, hehe punya aaa pokcik senyum sokmoo dikatanya garang eheh!!so segala persoalan selesai sudah!!

jadi korang nak tahu ke apa yg aku tgh buat yang pokcik dok citer pasal permulaan nihehe aku rasa buat masa ni biarlaa rahsia ..aku takut dan risau benda ni takkan jadi kenyataan !!so doakan ek !!rezeki pokcik !!amin

ariosss abigosss !!


4 Comments:

At 10:19 am, Anonymous cuya said...

cuya doa supaya pokcik lebih berjaya dlm bidang yg tengah pokcik ceburi tu...nk jadi leader kene la pandai amik hati anak buah juga...yang paling penting, mesti ambil tau kebajikan orang bawahan...tapi dalam pada tu pokcik kene tegas dlm apa juga tugas yg pokcik bagi, jangan sampai anak buah pijak kepala bila pokcik terlalu consider... ;)

 
At 2:01 am, Blogger -kEn- said...

Asmadi,

dulu ade bace buku psl leadership ni...asmadi try cari jenis2 leader then pilih nk jadi yg mane satu tp biasanye org pilih yg flexible

tanpa mencuba, kite takkan tau keputusannya...all th best in your future undertakings

 
At 12:50 am, Anonymous Anonymous said...

Human skill mmg penting bukan ngan staff jer ngan kawan pun sama....

 
At 10:26 am, Blogger akubudaksetan said...

wEiRd ..SuBoRdINaTeS wIlL aLwAyS fInD eXCuSeS aBoUt EveRyTHiNg AnD gEt UsEd To It BrO

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • perkembangan terkini
  • Setia ku Di sini.. Walaupun o...
  • Aku MasiH dan Akan seNdiRi
  • aku akan kembali
  • salam kembali
  • Selamat Hari Raye Aidilfitri Ada seorang pemuda ...
  • kenangan TerIndaH
  • DeaLovA
  • fAmILy DAy AwaNA KiJaL
  • sekadar renungan!dan ingatan buat AKU !!


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box