Tuesday, August 05, 2008
melawan Kesepian




di saat tibanyaa sebuah drama kehidupan yang penuh dengan cabaran ..aku didatangi perasaan kesepian yang menerjah tiba-tiba ..haruskah aku melawan kesepian , adakah patut aku melayan rindu yg tiba-tiba datang ..apa korang rasa ..kesepian yang melanda ni adakah cabaran yang harus aku tempuh..atau hanyakah sebuah mimpi yang blm ada kesudahan ..!!
bila sayup sayup aku dengar suara ct mengalunkan irama melawan kesepian .begitu sinonim dengan apa yang aku hadapi masa ni ..mungkin org lihat dan perhati aku ,,senyum selalu ..ada orang cakap best nyaa hidup macam aku tak perlu nak fikirkan pasal orang lain ..adakah dia tahu yang aku ni sedang bergelut dengan diri sendiri..melawan sebuah kesepian ..aku tak pernah minta lebih ..aku tak pernah luahkan pada sesiapa kisah sebuah kesepian yang aku alami ..aku tak nak orang yang aku sayang dan pernah sayang ni tau ..yang aku begitu sepi ..wpun aku hakikatnya takkan dapat miliki dia ..cukuplaa bagi aku melihat dari jauh semoga dia akan bahagia dengan jalan yang dia pilih ..!!
kesepian yang datang ni ..tiba2 bukan aku pinta ..bukan aku impikan ..maaflaa korang semua ..aku hanya jadikan blog ni luahan perasaan ..dan untuk melawan kesepian ni ..aku jalani hidup seringkas mungkin ..tak kacau kawan2 masa hari minggu , tak nak ganggu private life sapa2 pun ..biarlaa aku ditemani kesepian ..
bila aku lihat pasangan berjalan bersama terdetik gak di hati kecil ni ..sepi kah aku ..terlintas kata2 dari afdlin dalam cerita sepi..cuba lihat kiri dan kanan korang ..sepi kah kau ..gersangkah kau dengan sebuah kisah kesepian yang kau cipta sendiri..!
melawan kesepian bukan kehendak aku , sepi juga bukan aku pinta ..aku sepi bukan kerana kesedihan yang melanda tp hanya sebuah jiwa yang kosong yang pernah terisi dan kecewa dan kecewa tu aku sendiri blm mampu ubati ..entah laa berapa lama lagi kesepian ni akan menghuni diri hamba bernama asmadi.entah siapakan yang dapat mematikan kesunyian ni ..dia sudah ada cuma bukan untuk aku ...
melawan kesepian adalah mati yang tak sudah
merindu seseorang adalah sebuah perasaan yang indah
tapi sepinyaa ada sebuah perasaan yang sedih ..
haruskah aku melawan kesepian .
teruskan dengan kesengsaraan ..
biarlaa hanya aku mencintai mu..
kau pun tau ..hakikat..aku laa melawan kesepian !!

4 Comments:

At 8:44 am, Blogger [yAN!e][pUTraJAya] said...

pokcikkkk...

windu nyer kat skandal ku ini..

he he he

(^_^)

pokcik..pic kita ada la dalam blog dikyah tu....

maybe pc pokcik lambat nak cari pic kita tu.

he he he..

ker pokcik nak dikyah wat wallpaper kat blog dikyah?

keh keh keh

 
At 11:36 am, Blogger suhaimi sulaiman said...

Touched by the words

 
At 10:03 pm, Blogger abg eq... said...

tumpang lalu....

 
At 11:00 am, Blogger Asmadi said...

dikyah ..pokcik merindu ahhahh !

thanks suhaimi ..

abg eq lalu jelaa tol blm buat heh kalau dah ada tol kena bayar jela..guna smart taq

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • TerBang Tinggi .!!
  • PerTemuan ..
  • Pokcik Bermula ..!!!
  • perkembangan TerKini
  • AStRO Oasis..2008
  • Mahukah korang percaya ??
  • aKu PuNyA ImpiaN!!
  • Cuti Raya & Kenduri Kak Sha
  • Pengacaraan..!!
  • Lawatan ...


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box