Wednesday, October 29, 2008
Raya Tak Habis lagi wooo !!

barisan jejaka yang avaiable ,dari kiri cepat tanda .yan , zul , apa ek nama budak sebelah zul ..dah hilang ingatan lak ..sambung semula ..pokcik berbaju MU ..peminat setia ..izat geng MU pokcik dan farid budak poyoo..haah ..!
lepas dah makan kenyang ni ..nak tahu mana arah tuju pokcik .apa lagi ..membaling kat flamingo Ampang ..dah hhhhabisss RAyayaa!!
ni pulak tuan rumah yg sama..ala senang citer adik beradik ni ngan kak wati heh ..ni lak kak liza kakak kak wati..udah berpunya dah ni .!kak liza ni laa yang selalu cakap makanan ada vitamin F ni extra sedap ..eheh :)
opismate merangkap tuan rumah ..kak wati .ni dah jadi bini orang anak 4 dah hehe tapi maintain cantik h...terima kasih ya tuan rumah menjemput pokcik ..sebenornya pokcik rapat gak dengan dorang ni sbb sekampung aa dari rumpun yg sama ..sama-sama ore kelate !
juadah yang tersedia yang pokcik ingat dan pokcik sempat merasa ..nasi dagang dengan kuah kari ikan aye, acar sayur,rendang ayam dan daging,nasi himpit , lemang , ketupat daun palas jantan (yang betina ada dengan abg adie kat langkawi hah) ,kek coklat ..emm yummy semua sodap laa katakan ada Vitamin F

ni pulak masa hari deepavali 27 Oct 08 .orang lain dok sibuk beraya deepavali ..opismate pokcik lak ada wat makan2 utk hari raya terakhir..pokcik apa lagi kan pucuk di cita ulam mendatang ni ..nak sgt laa merasa kan haha!tgk semua tu opis mate pokcik dari celcom dan kaum keluarga sedang enak merasa makanan yang semesti sodap..sbb kata kawan pokcik dia ada Vitamin F tu yang buatkan makanan ni terasa enak teramat sgt !
ni penduduk taman sinaran ..rumah flat pokcik tu sedang sibuk sediakan juadah hari raya ..antara juadah yang ada putu mayam , masi beriani dengan ayam masak merah , gulai daging , acar sayur apa lagi ek pokcik lupo pulok sbb asyik dok buat keja ajer haha ..(buat ke tak ek ahhah)

ni kes ahad 26 Oct 2008 , kawasan perumahan pokcik tu ada gotong royong siapkan juadah untuk sambutan hari raya ..pokcik sebagai calon bujang ni .turut sama menghulur tangan mana yang mampu..korang nak tahu apa yg pokcik bantu ..alaa salah satu sure untuk habiskan makanan breakfast .mi dah memang tugasan wajib pokcik ..kalau nak tolong masak tu pokcik rasa takda kemahiran ..kalau setakat nak hanguskan nasi dengan rentungkan ayam masak pedas tu salah satu kepakaran yg pokcik ada ijazah ...korang tgklaa kan ..pokcik takda dalam gambar sbb pokcik laa yg dok landing atas kerusi tu ahhah!!

afiq ..anak buah baru pokcik ..aik bila pulak aku dapat anak buah ni ...sedangkan anak buah aku baru aje kawen bulan lepas ..express rakyat sangat ni .kalau korang nak tahu la kan ni anak kepada sapa entah tp yg penting duduk satu flat dengan pokcik ..mak ayah dia kat ground floor , aku kat atas floor hah...afiq ni kalau pokcik balik keja awal . pokcik selalu ambil dukung , bawa jalan2 sekitar tu jelaa ..bukan apa pokcik nak lepaskan rindu pada fitri ngan atiqah kat kg hehe ..sekurangnya ada gak org yang pokcik nak manjakan ni ..:) .afiq pun manja ngan pokcik ..!








5 Comments:

At 12:11 pm, Blogger cappuccino said...

pokcik madi wey...jd oge penting benar demo nmpk ne..jange jd bandaran sudah..tukang prabih lauk2 opn house heheheheh..bagus..bagusss..camne ler anak mudo sejati..tolong menolong...nt ado mokcik2 kenan buat calon menantu heheheh...

 
At 9:04 pm, Blogger Asmadi said...

cappucino ..

aha takdaa penting sgt just jadi macam wakil rakyat tgk keadaan rakyat jelata hahah.!!

ramai sgt yg nak jadikan menantu sampaukan pokcik suruh register online dalam blog ni hhah..ada ke dorang blog pokcik !

 
At 8:16 pm, Blogger abang_boyc said...

HEY>< SAlAM KENAL.

 
At 8:17 pm, Blogger abang_boyc said...

HI SALAM KENAL

 
At 11:57 am, Blogger My Green Jade said...

hapening weh..nape x hajak pong hehehe :p

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • MEncaRi KedaMaiAn Hati..
  • THE BoLd CeLEBRaTIOn & KarOKe !
  • BaliK RayA The SeRies ..Episod Terakhir !
  • Balik Raya The Series ..Episod 4
  • Balik Raya The Series ..EpisOd 4
  • NoTa Kecil DarI Dia..
  • OPEN HOUSE..
  • Balik Raya The SeRiEs..EPisoD 3
  • BaLiK RaYa The SeRieS...EPisOd 2
  • BaLik Raya THe SeriEs ..2008


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box