Wednesday, November 23, 2005
hadiah



tanggal 23 Nov 05 jam 8.54pm aku masih lagi kat opis cam biasa ..korang tahu kan ..aku tak ke mana inilah rumah akukan..ok hari ni tak nak citer pasal aku dah just nak share sedikit maklumat ngan kawan2 semua ..ini tentang 10 hadiah terhebat untuk yang dikasihi:-

1 Hadiah mendengar- berikan hadiah ni kepada yang memerlukan dan kamu hendaklah benar-benar mendengar apa yang dikatakan. jangan mencelah , jangan berangan-angan dan jangan merancang bagaimana kamu hendak membalas!!!
2. hadiah tanda kasih- jangan kedekut memberikan pelukan, ciuman dan ramasan tangan. biarkan tanda-tanda kecil ini tunjukkan kasih dan sayang yang ada dalam diri kamu!!
3. hadiah sehelai nota- ia mungkin ringkas seperti "sayang awak ;-)" atau sesuatu yang kreatif seperti sebuah puisi. letakkan nota-nota ini ditempat yang tidak disangka oleh orang yang dikasihi.
4. hadiah ketawa- berikan sesuatu yang melucukan seperti gambar kartun atau artikel. Mesejnya ialah " saya suka ketawa bersama awak"
5.hadiah puji-pujian- sesuatu yang ringkas seperti " warna biru memang ngam dengan awak" atau "sedap masakan awak" mempunyai nilai yang tinggi kepada orang yang anda sayangi.
6. hadiah bantuan- tolong angkat begnya, temankan ke mana yang dia mahu pergi, basuh pinggan mangkuk, buang sampah dan sebagainya.
7. hadiah bersendirian- ada ketika kita hanya mahu bersendirian. pekalah kepada saat-saat itu dan berilah masa dan ruang untuk dia bersendirian.
8. hadian kecerian-cuba sedaya upaya supaya kita sentiasa ceria apabila bersama orang-orang yang dikasihi.
9.hadiah riadah-sertai sesuatu sukan/aktiviti yang disukai oleh orang yang dikasihi. kalah pun takpa, kamu masih menang..
10.hadiah doa- selalu berdoa untuk kesejahteraan orang yang dikasihi dan diberitahu yang mereka sentiasa berada di dalam doa kita. ini lah hadiah paling penting....

buat K aku hanya mempunyai hadiah doa untuk kamu..kamu sentiasa dalam doa aku..amin
ni aku tak tahu nak balik pukul berapa maybe dalam jam 11 gitu nak balik ..insya allah esok nak posa sunat..masih terjadi lagi pada aku aku 2 hari berturut tersedar jam 4pg terfikir pasal dia..takpa didoakan kesejahteraan K di sana...walaupun kau sepi hari ni..entah ...berakhir kah sebuah persahabatan...


3 Comments:

At 10:56 pm, Blogger yuyun said...

sweetnye semua hadiah tu...kan best kalau ada org bg kita hadiah camtu hehe.
asmadi, org kata what u give u get back and i believe that someday there will be someone that will give u all the 'presents'. and tak mustahil juga ianya dtg dr seseorang yg awak impikan..

 
At 8:59 am, Blogger Asmadi said...

thanks yuyun..tu yang saya harapkan sangat.!!!

 
At 10:14 am, Blogger adi said...

harapkan sangat? leh caya ker?

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • apa ek..
  • persahabatan!!!
  • MASA
  • malam ..lewat
  • kereta
  • tanpa dia
  • isnin
  • my mom
  • new baby
  • koleksi raya 05


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box