Tuesday, November 29, 2005
hilang tension ...!!!! lawak sikit




Razak pergi ke sebuah restoran kegemarannya dan memesan ayam goreng
seekor..Beberapa minit kemudian pesanannya sampai... Tapi sedang dia
menikmatinya makanannya.. pelayan yang lain menghampirinya dan berkata..
"Maaf, Encik... Itu sebenarnya pesanan lelaki yang ada di sana itu. Dan
ini merupakan stok ayam terakhir yang kami ada... Maaf ya Encik." Razak
menoleh ke arah lelaki yang ditunjuk, ternyata badannya besar dan
gagah.. lalu berkata, "Kerana terlanjur sudah makan sedikit.. jadi ayam
ini milik saya. lagi pun saya juga membayarnya." Sementara si pelayan
restoran nampak kebingungan, lelaki gagah tadi dengan wajah marah sambil
membawa pisau menghampiri Razak. "Hai budak.. jangan sentuh lagi..!!
Apapun yang akan engkau lakukan terhadap ayam itu akan aku lakukan juga
terhadap engkau. Kalau kau potong kakinya, aku akan potong kaki
engkau.Kalau engkau potong perutnya, aku akan potong juga perutmu.
Pendek cerita.. apapun yang engkaulakukan, akan aku lakukan juga pada
engkau." Razak
terdiam beberapa minit.. lalu perlahan-lahan dia mengangkat ayamnya,
membawa ke mulutnyadan menjilat bontot ayam tersebut.....


SAM: Kenapa kamu cakap minum susu segar boleh bawa maut?DOL: Sebab semalam semasa aku tengah minum,lembu tu terajang aku. Nasib baik tak mati. ===================================
SAM: Apasal ko marah kat tokey kedai 2 Ringgit tu?DOL: Sebab dia tipu. Aku beli 3 barang dia mintak 6 ringgit. Kata kedai 2 Ringgit
===================================
SAM: Kau kata binatang peliharaan kau mati lemas? Mana kau tau dia mati lemas?DOL: Sebab aku bela ikan emas. aku jumpa ia mati dalam air!
===================================
SAM: Semalam aku nampak hantu! DOL: Uih! kau terkejut tak?SAM: Taklah.... hantu tu yang terkejur tengok aku.DOL: Mana kau tahu?SAM: Aku tengok muka dia pucat semacamjer....
===================================
SAM: Apasal kopi yang kau buat ni rasamasin?DOL: Gula dah habis!SAM: Yang kau pergi campur garam apasal?DOL: Kan aku kata, sebab gula dah habislah
===================================
SAM: Aku tengok kau beberapa hari ini "candlelight dinner" dengan bini kau, mesti dia suka.DOL: Dia marahlah. Aku lupa nak bayar bilelektrik, api rumah aku dah kena potong! ===================================
SAM: Aku ada AIDS? mana ada...DOL: Aku baca 1 dari 10 orang kat Negara niadaaids. Aku dah tanya 9 orang, semua tak adaaids,kau orang ke 10, tak payah tanya, aku dahtahu...
===================================
SAM:Dol, aku dengar bunyi batuk kau makinteruk!DOL: Iya ke? kalau macamni aku kena banyakberlatih agar dapat batuk dengan lebih baiklagi.
===================================
SAM: Dah dua kali perompak yang samadatangmerompak kedai kita.DOL: Tu lah aku dah cakap kat kau, janganpasang signboard "SILA DATANG LAGI"

aduhhh penatnya ..tu lawak2 yang kat atas hanya sebagai seri nak hilangkan tension ni kira tips yg berguna juga jangan terlalu serius dalam menfokuskan sesuatu kerja ..kita ni manusia yang perlukan rehat juga kan..so tu sebagai org kata penambah rasa dalam hidup taknak hidup ni terlalu membosankan nak juga warna lain2 kan...www.jutawan2020.com ni website kawan aku kiranya pangkat abg dah orang terengganu buat business secara online ni..kalau ada yang berminat just hubungi dia saje...
aku wknd lps ke kl ...emem aku beranikan diri drive kelisa aku sorang2 eheh tak pernah lagi kau ke kota metropolitan tu sorang2 ngan kelisa kesayangan aku tu..just nak pi ambil pc yang aku tinggalkan kat umah kawan aku di cheras taman maluri..thanks adi tumpangkan barang2 aku kat sana...emm ahad malam aku bertolak balik ke kuantan semula ,..kiranya adventure gak aku kat sana wehe mana aku leh drive dalam kota raya yg kaya dengan duit tu tp tak kaya ngan budi bahasa..:)
emm oklaa just takda menda nak cakap nantiaa ada masa aku citer ek...just hilangkan tension kerana aku pun tension stress gak hahaah ye ke :) ok sajelaaaa lupakan kisah silam bina hidup baru ..tp dia tetap selamanya pada aku ....thanks


3 Comments:

At 7:47 pm, Blogger adi said...

orang berbudi kita berbahasa,
orang member kita merasa...

 
At 8:59 pm, Blogger adi said...

tak contact lagi ker sabri org subang jaya. mamat dari sabah tu?

 
At 3:01 pm, Blogger aduhaitOSS@tikustopia said...

: )

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • bahagia
  • hadiah
  • apa ek..
  • persahabatan!!!
  • MASA
  • malam ..lewat
  • kereta
  • tanpa dia
  • isnin
  • my mom


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box