Tuesday, July 31, 2007
HuTang !!


saLam semUa ..pokcik just nak kongsi ngan semua bukan pasal menda..ni maybe salah pokcik gak ..salah dalam menghitung perjalanan kewangan pokcik ..ni bab pokcik lemah ..ni bukan sbb pokcik ada hutang ngan lintah darat ke along ko ..cuma pinjaman ngan bank ni ..lomah palo lutut pokcik mikir..!!


ada loan keta ..ada personal loan masa pokcik pinjam utk renovate umah kat kg ..ada loan PTPTN yg pokcik dok bayar ansur2 sekarang ni ..waduh2 pening palo kawe weeh! cam mana laa nak settlekan ..kalau laa pokcik ni kaya nak settlekan semua sblm nafas ni berhenti ..tak tenteram pokcik selagi hutang ni tak settle..
jadi pesanan pokcik jauhi hutang hidup bahagia ..amIn !


jadi pokcik ni nak keja la kalau ada apa2 yg boleh membantu ...huah sapa ada bantuan untuk pokcik hotline..pesanan dari pokcik ..jauhkan laa hutang yang tak perlu..selagi tak terdesak ..ni blm lagi kira loan2 pokcik ngan kawan2 haha ni takda laa banyak ..tadi pokcik dah settlekan ..senang dalam hati ..wawa gitu laa..


ni jam 8.25pm ..pokcik dok opis lagi ni ..malas lak nak balik cam takda menda dok umah sedap dok opis heh!!hari ni agak penat laa berlari ke sana sini gakla pokcik dengan tulang empat kerat !!yg masih ada kira cam gagah gak la eheh ..wpun cam ada isi jah kat perut ni ahah!!tu laa malas nak execise tunggu malam khamis @ selasa jah pokcik main badminton !!
ni ahad pokcik masuk ADIDAS King Of The Road kaT SunwaY ..enTah beTul ke IDak pokcik ni ahha! saJa jah Nak isI masa yg ada ..jom join pokcik memeriahkan majLis !!cau cin cauu!!
P/s kalau ada nak ikut telefon talian hangat pokcik heeh kepada sapa yg tahu eh!!



1 Comments:

At 9:37 pm, Anonymous Anonymous said...

Bayar ansur2 laa be..lama2 habis laa tuh...Kawepn supo demo gak..eheh..
Tapi hutang kat perut tu kena jelaskan..haha..nanti penyakit dtg laks..
Nak pi sunway tu but jauh lerr..hehe..

Salam Ikhlas..

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • AdaKah InI PerMulaAn!
  • HanGIn aKu..!!
  • PemerGian !
  • Mek DaTAnG!
  • PerJalanan !
  • perLukah ...
  • permulaan !!!
  • perkembangan terkini
  • Setia ku Di sini.. Walaupun o...
  • Aku MasiH dan Akan seNdiRi


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box