Thursday, August 02, 2007
UdaH la..!


terasa sangat keletihan hari ni ..entahla semalam pokcik macam terasa ada sedikit gangguan dalam hidup..terasa ketidaktenteraman dalam jiwa ..terasa jiwa kacau ..hauh !!
semalam pokcik balik agak awal dalam kul 6 pm saja nak test main bowling ngan opismate ..test ketereraan masing-masing ..akan ada tournament next month heh .pokcik apa lagi join la sekaki.!!best gak ala dalam tension tu aku baling kuat2 nak lepaskan geram pada pin ball;;berdentumm kaboomm ehh!
udah laa kata org bekerja sampai ke malam tp ni laa org kata dah menjadi sebahagian dari diari hidup aku ..balik lewat dah jadi satu kemestian ..kalau aku balik awal cam ada org hairan lak huah ..nak wat cam mana redha jela kan!!
ni entry carca merba punya haha entah apa2 jelaa ..semalam gak aku kelaparan balik masak ni haah tumbuk cili kering , bawa segala bahan kul 12tgh malam haa ..kelaparan punya citer ..letih tapi lapar ..so aku kalah pada lapar masak jelaa bihun yg ada dalam peti ais haua ala kadar entah apa rasa pun tarak tahu aaaa waaa!!!..lepas masak2 semua settle dalam kul 1 gak laa..lps tu dah tak leh nak lelap laa pulakk,,aku ada mimpi ngerilaa ni semua pasal keja terfikir sangat aku rasa..entah laa pokcik ni banyak benda lately nak kena fikir ..hutang ..hutang ..hutang..keja dan keja ..tak reti2 nak habis ..UDAHHHHHHHHHHH..POnING !!!
hari ni 2 Ogos pokcik ada badminton kat Putrajaya hehah precint 9 ..utk kak anggerik Jom laaa!!join Pokcik!!'
akhir kata ..hidup takkan meriah tanpa dugaaan!!oleh itu pokcik simpulkan itu semUa duGGAAN CoBAAN!!!

6 Comments:

At 1:11 am, Anonymous Anonymous said...

Selagi namanya hidup manusia takkan lepas bebas dari dugaan dan cobaan..The important is u know how to handle and adapt it..

Salam Ikhlas..

 
At 9:25 pm, Blogger singAsong said...

bro, tabahkan hati,setiap dugaan hasilnya adalah kejayaan.

 
At 5:00 pm, Anonymous aman7379 said...

asm asmadi,
mmg berhutang tu menyusahkan tapi mmg tak boleh nak elak...apa2 pun salah satu cara utk selesaikan hutang tu, kita kena ler berkorban sikit...kalau merokok tu, hentikanlah...kalau boros belanja tu, pandai ler berjimat...kurangkan belanja utk berlibur...ataupun buat kerja sampingan...jual produk jualan langsung...ada jgk duit utk bayar hutang...mmg ler susah...mana ada benda yg senang....akhir sekali, jgn lupa berdoa pada allah, jgn lupa solat...
akhir kata, maaf jika tersinggung...
semoga tabah hadapi cabaran di luar sana...

 
At 5:10 pm, Anonymous Anonymous said...

asm asmadi,
mmg hutang tu menyakitkan, membebankan...salah satu cara nak cepat selesaikan hutang, kalau merokok tu, elok hentikan, kalau boros tu elok ler berjimat, kurangkan enjoy di luar, buat kerja part time...sbg cth join CNI ke, atau apa2 saja yg boleh tambah pendapatan...yg penting buat kerja tu biarlah ikhlas...insyaallah mesti berkat...
dan jangan lupa selalu berdoa pada allah, jgn abaikan solat...
akhir kata, maaf sekiranya tersinggung...
tabah dan kuatkan semangat hadapi dugaan di luar sana...
wasalam...

 
At 6:21 pm, Blogger singAsong said...

Madi, just nak bagitahu gambar dah dikeluarkan....usah risau ye...

start ur day with a smile and new day

 
At 1:34 pm, Anonymous Kasih said...

well bro.... bl kita di uju makna nya kita disygi oleh Allah....

hadapi la dugaan tu gan lapng dada dan berdoa la kpd Nya agar dipermudahkan perjlnan idup....

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • HuTang !!
  • AdaKah InI PerMulaAn!
  • HanGIn aKu..!!
  • PemerGian !
  • Mek DaTAnG!
  • PerJalanan !
  • perLukah ...
  • permulaan !!!
  • perkembangan terkini
  • Setia ku Di sini.. Walaupun o...


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box