Thursday, August 07, 2008
AkU HaNya MamPu BerDoa ..!!

di Kala ni ..aku hanya mampu berDoa dengan apa yang aku hadapi...di kala aku masih mencari kekuatan untuk melawan sebuah kesepian..aku insan yang kerdil lagi hina ini hanya mampu berdoa padaNya.semoga kesepian ini pergi dari diri ini ..!
kau ada di depan ..
tapi
aku tak mampu memegang mu
kau ada di sana
tapi
kau bukan milikku ..
kau hadir dalam mimpi ku
tapi
aku masih belum mampu menawan mimpi itu ..
kau dan aku pernah bersama
tapi
saat indah itu bukan lagi milik aku
solly laa geng semua pokcik agak emosi sikit lately entahla mungkin dah dimamah usia dah tua kan ..lepas tu lak dok melangut atas jendela(jap-jap umah flat pokcik tu ada jendela ke huau) keseorangan ..cam mana laa tak sepi kan ..!takpaa mana kawan yang kasi sokongan moral tu terima kasih laa deh ..pokcik ni takda apa nak kasi hanya doa untuk kebaikan semua ..
lukisan jiwa pokcik masih berkecamuk ..masih keliru dan kelam kabut ..yang ada di depan mata tp bukan milik pokcik ..dia sekarang sekadar sahabat ..di dunia ni ..tp itu bukan yg pokcik nk ..pokcik mahu apa ek ..jap nak fikir huau aahahrrggh susah sangat lu pikirrlaa sendiri ..!!
hari ni 7 August 08..mula pagi tadi .dah bangun awal tp peram tido sampai laa agak lewat..dahlaa kuar umah kul 8am..ada road block lak hanginyaa pokcik ..yg bertambah hangin hp lak tertinggal kat rumah..ni kes Hp no hal tak kisah sbb jarang sgt org nak call/sms pokcik ..sapalaa kan nak sms pokcik ni ..so tak heran tertinggal dan malas nak pusing balik ambil..pokcik ada company Hp heh kalau ada apa2 kat kg .mek leh call hp ni..tak paa la kan..leh bilang ngan jari laa sehari ada dalam 2 ke 4 sms aje pokcik dapat ..kalau call haha lagi melucukan satu kot tu pun kakak pokcik wat misscall heehh ..dah nasib orang sepi kan :(
sampai opis dah almost 10am ,kelam kabut nak kena prepare ada lunch meeting dengan Tan Sri ...nama dirahsiakan hehe atas sebab keselamatan .UeM Group Chairman.luu cari laa sendiri ..lunch meeting kat Genji Restaurang PJ HiltOn .!korang nak tau punya laa pokcik gelabah ..takut weeh mana pernah jumpa Tan Sri lak tu ..sepatah haram pun pokcik tak cakap ..semua big boss pokcik ada..semua 6 orang ..makanan jepun weeh ..tak leh telan pokcik ni ..kalau ada budu ngan sambal belacan sedap gak hehe ..apa kata kalau order tu...orderr kalau berani ..salah hari kena hempuk dek waiter hehe..!ala sushi tu susahnhyaa tekak melayu ni nak telan ..makan jelaa wat2 muka senyum sodap kononnya.!ada suprise korang nak tau apa ..we all buat suprise birthday present utk Tan Sri.!Happy Birthday Tan Sri ..!!
dah Puas melantak tu kan..oppss kekasaran bahasa lak ..ni kalau BM UPSR tak Lulus dah ni ..kena repeat paper ..eheh apa kata Cikgu Kamil cikgu Bahasa melayu(watak ni cari sapa pegang then kasi tau pokcik )..lepas udah makan ke Shah alam Lak antar barang kat client..dalam hujan lebat tu huau.kereta kelisa pokcik apa lagi best laa berenang ahhah !..settle sana dalam kul 4pm.rush back to office nak kena wat preparation lak esok ada presentation kat UEM Group haua ..best laa cam ni ..baru hidup pokcik terisi dalam kesunyian kan..ni tak tau laa pokcik kelik kul berapa..malam laa dah tentu .,.tgklaa kul berapa ..
memang busy dengan keja hilang sunyi kan tp sunyi dan sepi jiwa belum terisi ..dengan tu aku Hanya MamPu BerDoa ..padaMU yang Maha Kuasa ..berilah akU keTenangan hadaPi Kesepian NI..dan Buat dia ..i Always Love U ..!
daLam sepI ini datang mimpi Sedih
yg hanya tahu mengalirkan air Mata
aku datang dariMu dan kepadaMu jua aku Berserah
PadaMU aku Berdoa ..!!

2 Comments:

At 11:02 pm, Blogger Ad Rifza said...

Bertali arus entry kesepian..huhu. bebaskan diri dari sepi tu..Sepi tidak dtg kalau kita tidak cari..tapi kdg2 sepi itu indah..
Kawe tau cikgu kamil tu sapa..Yg kena kejor dek antu tu kan..cikgu BM..wakakaka..klakor siot..Tgok cite tu pun bleh hilangkan sepi sekejap..hehe

 
At 12:05 pm, Blogger muin said...

Bakpo semua ore pakat dok jiwang nih...musim ore jiwo ko nih...tp bila baca luahan demo..rasa mcm senasib plak.. sabarla pokcik.. wat ghano pun Hidup kito mesti diteruskan....dok..

Never frown, even when you are sad, because you never know who is falling in love with your smile.

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • melawan Kesepian
  • TerBang Tinggi .!!
  • PerTemuan ..
  • Pokcik Bermula ..!!!
  • perkembangan TerKini
  • AStRO Oasis..2008
  • Mahukah korang percaya ??
  • aKu PuNyA ImpiaN!!
  • Cuti Raya & Kenduri Kak Sha
  • Pengacaraan..!!


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box