Friday, August 22, 2008
InsaN IstiMewa BertaNdang..!!

gambaran rumah flat pokcik heheh ni masa kemas heh yg sebelum kemas tak leh bocor rahsia yg pokcik malas hahahhah !!
kenangan lama ni ..masa raya 2007 !

kedatangan mek ...insan istimewa di hati pokcik ke rumah flat yang bersepah pokcik..tahu jelaa rumah bujang dah la duduk sorang ..bersepah laa kan !malas betul nak kemas umah ni ..main campak ajelaa :)..
mek sampai ke kl hari selasa 19 August 2008 bertemankan 2 orang sepupu pokcik ..semua perempuan hehe..kira riuh laa rumah pokcik masa kedatangan demo semua ni ..best sgt tu ..pokcik ada mek heehh wpun orang lain ada mak gak tp ni laa insan istimewa di hati pokcik selamanya dan ada sorang tu pokcik anggap dia istimewa wpun dia hanya cakap pokcik ni kawan saja ..takpa pokcik pasrah aje :) ..yang penting pokcik sayang dia ..oppppss lebih lak ..ni pasal mek laa bukan pasal dia ..!
mek datang bawa buah salak , keropok lekor , keropok keping ..buah salak pokcik kirim sbb ada kak kat opis ni nak ...salak dari kg kan bukan selalu dapat ..segar dari ladang hahh!!mek sampai naik keretapi dari kuala krai ke kuala lumpur ..cam leh wat citer aje ni..yang macam citer apa tu yang sampai ke Machester United hehe!nak karang novel la cam ni tajuknya "pengembaraan dari Kuala Krai Ke Kuala Lumpur ..boleh dok ni..emmmm ..!!
dipendekkan citer ..pokcik ni kalau menulis banyak melalut jauh simpangnya baru sampai kat isi..mek sampai kul 9 am lbh pokcik sambut kat komuter serdang , beli bfast , hantar ke rumah then pokcik kena rushing ke office lak banyak keja nak kena settlekan..mek datang masa pokcik agak busy tp apa pun pokcik hargai sgt2 kedatangan insan istimewa ni ke rumah pokcik ..ni kali ke 2 mek dtg ..tp mek dtang dia tak sihat masa ni ..demam lak ..so nak berjalan sgt tak best dia letih ..!
ringkasan perjalanan selama 4 hari mek kat sini ..pokcik bawa dia ke mines shopping centre, Tesco Kajang , mana lagi ek ..jalan2 makan kat kedai member pokcik kat bukit Cheras , beli kain langsir , kain pasang nak wat baju raya ..itu sajalaa yang pokcik mampu buat keterbatasan masa dan sumber kewangan tp pokcik tak cakap laa pokcik takda duit heh ni masa pokcik guna kredit cardlaa..pokcik pantang kalau mek cakap barang mahal ..pokcik tak kisah demi mek ni segalanyaa mampu pokcik kasi wpun pokcik nak kena gadai nyawa ..pokcik teramat sgt sayang pada mek ni ..!LoVe U mek..!!duit tu leh cari kan semasa dia ada ni pokcik cuba segalanya nak buatkan mek pokcik gembira...
tanggal 22 August mek akan naik keretapi jam 8.00am di Kl senTral..malam ni pokcik akan hantar dia balik ke kuala Krai ...berlaku lagi peNgembaraAn pulang lak daRi Kuala Lumpur Ke KualA Krai ..!!
mek .
senyuman mu mengubat sebuah duka
mek
kedatanganmu membuahkan sebuah gembira
mek
kau ratu hati ku
mek '
kau permata yang teramat berharga buat aku
mek
hanya kau yang satu tiada galang gantinya
mek..
kau laa segalanya
walaupun hadir dia yang tak menyayangi aku
tp mek
kau akan selalu dan sentiasa menyayangi aku !
mek
tiada siapa dapat ganti mek ..hanya satu MEK.
sebagai anak ..sebuah doa , dan segunung harapan
MEk sihat dilindungi olehNya.!
amin !

7 Comments:

At 3:54 pm, Anonymous ilhamansiz said...

salam pokcik..
mek pokcik sangat beruntung kerana mendapat seorang anak yg taat seperti pokcik..
saya amat mengerti perasaan pokcik kerana saya juga seperti pokcik yang dibesarkan oleh mak kerana kematian ayah sewaktu di tingkatan satu..sy amat2 mengerti..
mak yang membesarkan saya hingga saya berjaya ke U..
untuk pokcik dan mek pokcik..semoga terus dilindungi oleh DIA..dan untuk pokcik.."matahari" pakcik pasti akan menebarkan jua sinarnya =)

salam ikhlas..

 
At 4:02 pm, Anonymous ilhamansiz said...

salam pokcik..
mek pokcik amat beruntung kerana memiliki seorang anak yang taat seperti pokcik..
sy amat mengerti perasaan pokcik kerana kisah sy juga begitu...mak yg bersusahpayah seorang diri membesarkan saya kerana kematian suami semasa saya di tingkatan 1..saya amat2 mengerti..
kepada pokcik dan mek pokcik ~ semoga terus dilindungi oleh DIA..kepada pokcik pula..satu hari, "matahari" pokcik akan menebarkan sinarnya jua..itu pasti pokcik =)
ini doa sy buat pokcik..

salam ikhlas..selamat berhujung minggu..

 
At 5:19 am, Blogger AnnDee72 said...

salam madi.. wah.. dah lama akak anggeriq tak nyinggah.. dah tukar link ler..

neh anak mithali betui ler.. bagus ler cengini.. jarang ada anak2 muda yang betul2 hargai mak mereka.. salute lah!!

oleh kerana blog madi neh antara yang tergempak, meh amik award kat sinik:

http://anndee72.blogspot.com/2008/08/and-winner-is.html

 
At 11:59 am, Blogger Reez said...

Assalamualaikum Madi...

Eloklah... Aku pun tumpang gembira bila kau dpt jumpa mek kau... Rasanya, dah lama juga gak kan dia tak turun KL?... Bagus juga kau bawa dia berjalan sementara dia ada kat sini... Kalau aku pun, aku akan luang masa untuk ahli keluarga aku..

Moga mek kau sihat bila pulang semula ke kampung halaman hendaknya...

Amin...

 
At 10:43 pm, Blogger Ad Rifza said...

Moga MEK diberikan kesihatan yg berpanjangan..Insyallah..Lama sggh tak jumpa MEK..hmmm...

 
At 11:27 am, Blogger [yAN!e][pUTraJAya] said...

pokcik...kim salam sayang kat Mek..
kata "BAKAL MENANTU kim salam.."

ha ha ha (^_^)

ada berani ker?

 
At 3:18 pm, Blogger nazzman ibrahim said...

sejuk perut mek dapat anak yang baik mcm pokcik

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • MataHari .!!
  • Secakir Senyuman Dari Pokcik disebalik air mata .....
  • Doa pokcik PadaMU ..!!
  • Tiada aPa Pun..!!
  • AkU HaNya MamPu BerDoa ..!!
  • melawan Kesepian
  • TerBang Tinggi .!!
  • PerTemuan ..
  • Pokcik Bermula ..!!!
  • perkembangan TerKini


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box