Wednesday, August 13, 2008
MataHari .!!


tertutup sudah pintu, pintu hatiku

yang pernah dibuka waktu, hanya untukmu

kini kau pergi dari hidupku

ku harus relakanmu walau aku tak mau


berjuta warna pelangi di dalam hati

sejenak luluh bergeming menjauh pergi

tak ada lagi cahaya suci

semua nada beranjak, aku terdiam sepi



dengarlah matahariku suara tangisankuku

bersedih karna panah cinta menusuk jantungku

ucapkan matahariku puisi tentang hidupku

tentangku yang tak mampu melakukan waktu


dengarkanlah kau matahariku
dengarlah matahariku suara tangisankuku

bersedih karna panah cinta menusuk jantungku



sedang pokcik memandu ke office pagi ni ..tergiang lak irama lagu ni ..rasanya semua orang tahu ..mendalam makna dalam lirik lagu matahari ni ..lain orang lain perasaan dan penerimaan serta pemahaman kan ..bagi pokcik lagu ni adalah sebuah kesedihan dan kesengsaraan yang dialami sang kekasih terhadap buah hatinyaa yg bukan miliknya ..pahanan asmara ..ni pandangan peribadi pokcik pada lirik lagu ni ..tp apa pun terpanah gak pokcik dgr lagu ni ..mendayu-dayu menusuk kalbu ..dah laa pokcik dalam mood kurang happy lagi tp ..wpun pokcik dalaman tak stabil ..tp pokcik tak tunjukkan pada sapa2..biarlaa pokcik sendiri tahu bahawa matahari ku bukan utk diri aku ..!!matahari dah jadi gerhana .:(





sepintas lalu diari harian dari pokcik ..tanggal 13 August 08 ..ni takda apa yang special ..cuma semalam pokcik call mek..rutin harian kan ..dia cakap nak dtg ke kl melawat pokcik yahhoooooooooo..mek nak dtg ke rumah pokcik dengan sepupu pokcik ehhe cian mek kan nak jumpa anak dia ni kena dtg ke kl lak ..terbalik kan ..sepatutnyaa pokcik la yang kena balik kg ..tp biarlaa hanya pokcik yang tahu ..peduli apa pokcik orang nak cakap apa ..yang penting pokcik tetap anak mek ..kan mek ..LOVE U Mek..!!ni insan tersayang pokcik ..kalau dia takda pokcik tak tau laa apa leh jadi pada pokcik..sumber kekuatan pokcik ..diala matahari pokcik ...!!mek nak dtg tp tak sure bila maybe selewatnya sblm ramadhan ..:) leh shopping baju raya mek bereeehh bestnyaa ..leh manja2 dengan mek ,.nak mek masak makanan kegemaran pokcik bestttttttttt ...!!




berbalik ke alam nyata lak ...hari ni ek apa pokcik wat ya..jap-jap nak recall..ahah pokcik dari kul 12 -330 ada meeting ngan client kat Shagri-La Kl..apa lagi nak cari sales jelaa kan !! kalau nak tahu hari ni pokcik makan sushi lagi aduhhh tak leh nak telan tekak ni ..tiba2 dalam meeting kak liza sms .."ikan bakar cicah .bessttt slurrrrpp"saja jah nak bakar keimanan pokcik ..ehehh dorang tau pokcik suka makanan kampung ..kalau budu apa lagi kan hehe!!...habis saja meeting pokcik rushing lak ke Shah Alam ..ada roadshow kat Menara MRCB shah Alam ...alhamdulillah 2nd day sambutan mengalakkan ..ni kasi semangat pada pokcik utk buat yang terbaik ..habis kat shah alam terus balik masuk opis ..dah dekat kul 545 pm kat opis ..nak kena verify apa yang client nak ..!!nak kena selesaikan masalah dorang dulu baru rasa lega nak balik rumah kan ..




ni waktu berdetik kul 8.49pm masih menghambakan diri pada CElcom ni ..bukan hamba ..dibayar gajikan ..salah cakap lak hehe..takpaa pokcik rasa happy habiskan masa kat pejabat sbb kalau balik rumah pokcik akan fikir benda yang bukan-bukan ..biasala bila sorang ni banyak benda akan datang ..tu yang pokcik tak nak balik rumah ..sunyi akan melanda..yang ada hanya astro, fridge , washing machine ,lampu,Tv , bunga pokcik ..tu ajelaa teman tak bernyawa ..matahari pun dah hilang rembulan pulak tiba menjelang malam ni ..!!
oklaa sambung wat keja ..daaaa ..tak tau nak kelik kul berapa ...matahari Ku di mana kamu !!





7 Comments:

At 12:40 pm, Blogger babyarisha said...

ku tatap gambar mu buat pengubat rindu..
owh kekasih ku..
pokcik madi..

 
At 12:54 pm, Blogger [yAN!e][pUTraJAya] said...

"ALLAH did not promise that life would be easy,but HE did promise to go with you..every step of your life,with HIM by your side."

 
At 12:47 am, Blogger Ad Rifza said...

Mmg sifat matahari begitu..kdg2 gerhana tapi ianya tak lama ia akan memancarkan kembali sinarnya menerangi seluruh pelusuk alam...

 
At 9:34 pm, Anonymous mrfirdee said...

hi my team mate bowling ari tu! how r u?
Gosh, really love this song...bisa nangis deh...
seperti kamu, firdee juga percaya...masih menanti dia akan kembali....

 
At 9:34 pm, Anonymous mrfirdee said...

hi my team mate bowling ari tu! how r u?
Gosh, really love this song...bisa nangis deh...
seperti kamu, firdee juga percaya...masih menanti dia akan kembali....

 
At 9:34 pm, Anonymous mrfirdee said...

hi my team mate bowling ari tu! how r u?
Gosh, really love this song...bisa nangis deh...
seperti kamu, firdee juga percaya...masih menanti dia akan kembali....

 
At 7:20 am, Blogger jerry maguire, jr. said...

wah - melancholic neh!!

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • Secakir Senyuman Dari Pokcik disebalik air mata .....
  • Doa pokcik PadaMU ..!!
  • Tiada aPa Pun..!!
  • AkU HaNya MamPu BerDoa ..!!
  • melawan Kesepian
  • TerBang Tinggi .!!
  • PerTemuan ..
  • Pokcik Bermula ..!!!
  • perkembangan TerKini
  • AStRO Oasis..2008


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box