Monday, August 11, 2008
Doa pokcik PadaMU ..!!


Ya Allah…

Seandainya telah engkau catatkan…

Dia milikku tercipta buatku…

Satukanlah hatinya dengan hatiku…

Titipkanlah kebahagian antara kami….

agar kemesraan itu abadi…

Dan ya Allah…

ya tuhanku yang maha mengasihi…

Seiringkanlah kami melayari hidup ini…

Ketepian yang sejahtera dan abadi…

Tetapi ya Allah…

Seandainya telah engkau takdirkan…

dia bukan miliku…

Bawalah ia jauh dari pandanganku…

Luputkanlah ia dari ingatanku…

Dan peliharalah aku dari kekecewaan….

Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti…

Berikanlah aku kekuatan…

Melontar bayangannya jauh ke dada langit…

Hilang bersama senja nan merah…

agar aku bahagia…

Walaupun tanpa bersama dengannya…

Dan ya Allah yang tercinta…

Gantillah yang telah hilang…

Tumbuhkanlah kembali yang telah patah…


Walaupun tidak sama dengan dirinya…

Ya Allah ya tuhanku…

Pasrahkanlah aku dengan takdirmu…

Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan…

Adalah yang terbaik buat ku…

kerana Engkau maha mengetahui…

Segala yang terbaik buat hamba Mu ini…

Ya Allah…

Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku…

Di dunia dan di akhirat…

Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini…

Jangan engkau biarkan aku sendirian…

Di dunia ini mahupun di akhirat…

Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran…

Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman…

Supaya aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup…

Ke jalan yang Engkau redhai…

dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh….

Amin.. Ya Rabbal A’lamin.

itu luahan hati pokcik sekarang ni ..kalau laa dia bukan utk pokcik biarlaa dia bahagia ..tp hati kecil ni masih mencari dan menanti dia...
sedikit catatan diari pokcik ..hari sabtu pi kenduri kawan pokcik satu kat kajang dan satu kat keramat ..yang best masa kat kenduri keramat jumpa dengan kakak masa sme bank , jumpa kak ina, anak dia fatin, abg yoe , nazri, isa ..ni semua kawan2 pokcik masa smebank..terima kasih sbb masih ingat pada pokcik ..tp apa pun pokcik masih keep in touch dengan dorang semua ..:)
sebelah malam lak pokcik ada tournament bowling , main 4 game hehe jatuhan pin 579 eheh sikit ajela sbb pokcik bukan terer sgt ..!!.dah balik agak lewat dalam kul 12 mlm lebih ..sampai umah layan lak sukan olympic kat astro ..ada 11 channel ..layannnnnnn smapai kul 3 pagi ..esoknyaa ahad lak bangun awal pun layan sukan gak ..sampai ptg kuar makan ..pi tesco ampang beli barang2 rumah then balik umah tidooo...
itulaa catatan pokcik yang tak meriah mana pun ..ada orang cakap hidup mesti happy tak yah nak peningkan kepala pasal orang lain ..tp tahukah dia ..setiap hati manusia ni tak leh menipu ..hati bukan utk ditipu ...
Doa Ku buat Mu..
bahagia selalu walaupun aku sepi tanpa mu ..
warkah sedih masih ada buat aku !!



3 Comments:

At 3:05 pm, Blogger kuInaJentayutiara said...

kadangkala tuhan hilangkan matahari
lalu datangkan hujan & ribut
kita marah & tertanya2
rupa2nya tuhan nak berikan kita
pelangi nan indah....

 
At 11:07 am, Blogger jerry maguire, jr. said...

erk - i am not how to response to it - but trust me; it was a nice one, really.. the words and such. u know wat i mean.

 
At 3:11 pm, Anonymous Anonymous said...

akum asmadi...
u ada join boling ym tournament baru baru nie?
saya rizal, lane sebelah u..hikhik

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • Tiada aPa Pun..!!
  • AkU HaNya MamPu BerDoa ..!!
  • melawan Kesepian
  • TerBang Tinggi .!!
  • PerTemuan ..
  • Pokcik Bermula ..!!!
  • perkembangan TerKini
  • AStRO Oasis..2008
  • Mahukah korang percaya ??
  • aKu PuNyA ImpiaN!!


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box