Friday, August 08, 2008
Tiada aPa Pun..!!


masih dalam mood yang tak ketentuan..dan tak pasti apa yang bermain dalam hati ni ..dalam kotak fikiran aku skrg kosong ..blank with nothing to say..!tp kerja tetap kena fokus kan..yang tu kena beri keutamaan ..
tiada apa pun dengan insan ini
tiada apa pun aku berdiri lagi
kerana yang ada hanya sebuah kesunyian
kerana yang hilang adalah senyuman
kerana yang datang menjelma adalah sepi
aku tiada apa pun
melainkan sebuah mimpi yang telah dirampas manisnya
melainkan indah impian yang telah hilang serinya ..
kau ada utk aku ..tapi kau bukan untuk aku ..!
tiada apa pun ...untuk aku ..
imbas kembali ..semalam kan pokcik ada tertinggal hp kat rumah kan ..dah sampai rumah dalam pukul 9pm lebih kot ..pokcik tgk hp huua macam biasa dan macam yang dijangka ..adalaa 4 sms dan 5 misscall . tu pun dari anak buah pokcik, faizah yg sekarang keja kat sebuah tadika di Cheras..yang lain ..sms dari orang yang pokcik tunggu takda pun ..dah nak wat cam mana ..harapan pada yang tak pasti ada ..dan harapan tiada apa pun..!.semalam gak sebelum berangkat pulang dari office pokcik call mek di kampung..rindu lak wpun hari-hari memang pokcik akan call ..saja nak tahu sihat ke tak mek pokcik ..tu aje yg pokcik pasti orang yang akan selalu menyayangi pokcik..mek tak sihat demam sikit sbb kena hujan masa ke pasar malam kat pekan kuala krai..lemah aje pokcik dgr suara mek..mek dah ambil ubat pokcik suruh rehat aje ..tu ajela yang mampu pokcik buat selain berdoa padaNya agar kembalikan kesihatan pada mek pokcik ..LOVe U Mek ..!!
last week sikit punya imbas cerita ..anak buah pokcik , asrul@abg ngah , excident kat kg pokcik , jatuh motor ,,pokcik kalau dgr pasal ni semua hati dah tak senang ..tiap2 hari call , satu hari leh 3 ke 4 kali call tanya khabar ..alhamdulillah last friday dah kuar dari hospital..
dah kembali ke alam nyata lak ..hari ni tanggal 08.08.08 waaa manyak masyuk waaauu tarikh ni kan ..aku hanya busykan diri dengan keja .nak kena wat project paper nak present kat GM aku pasal package nak offer to big group yang pokcik kena jaga..perah otak jugala aku nak kena wat semua ni..nak cari maklumat pasal company , nak cari kekuatan pada company then apa yang aku leh offer ..mudah-mudahan aku akan dapat idea..hari jumaat ni gakkan .ramai dah office mate dah balik ..tp ni pokcik maybe lepas solat maghrib kot akan balik tak pun paling lewat kul 9pm macam semalam gak..tp destinasi singgahan pokcik adalah kat keramat sbb officemate pokcik ada majlis berinai ,esok dia kawen ..utk dot ni panggilan manja dia hehe kawan SMEbank dulu ..selamat pengantin baru ..!,Moga Jodoh mu Berpanjangan ..ehhe korang jangan nak suka tanya lak bila jodoh pokcik heh ..dah ketentuanNya blm sampai masa..pokcik tak mencari sbb yang dicari telah lepas dari pandangan dan pegangan pokcik ..dia bukan milik pokcik wpun setulus hati ni menyayangi dia..!!
ni kira macam diari sikit ek ..sbb esok jadual agak penuh ..pagi ada kelas etiqa kat ampang, tengahari lak ada kenduri kat keramat ni ..malam lak ada bowling tournament ..ini laa cari pokcik menghilangkan kesunyian diri ..!kerana pokcik tiada apa pun utk dikongsi bersama orang lain..apa korang rasa pokcik ni jahat ke ?maybe ada kenal pokcik akan cakap pokcik jahat ..:( .sbb tu pokcik masih dalam kesunyian lan !!
ok sblm nak cari idea buat slide presentation ..melalut dulu pokcik kat sini ..hanya dari luahan hati yang sunyi ..
tiada apa pun ....insan ini..Asmadi!

1 Comments:

At 12:06 pm, Blogger kuInaJentayutiara said...

jgn la cedeh cedeh.. hidup adalah utk dinikmati..

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • AkU HaNya MamPu BerDoa ..!!
  • melawan Kesepian
  • TerBang Tinggi .!!
  • PerTemuan ..
  • Pokcik Bermula ..!!!
  • perkembangan TerKini
  • AStRO Oasis..2008
  • Mahukah korang percaya ??
  • aKu PuNyA ImpiaN!!
  • Cuti Raya & Kenduri Kak Sha


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box