Monday, September 15, 2008
Hari Minggu Yang terisi !

geng -geng pembuat sampan kuih pelita ..
kalau nak tahu nila sampan kuih pelita yang pokcik dok buat tuheh.!


cara-cara membuatnya ...pokcik tak reti sangat cuma tengok ajela!


berbuka puasa beramai -ramai di gerai JC


nasi beriani GAM


kari kambing beriani GAm
popIa

puding telur kot rasanya eheh pokcik bukan tahu sangat ..hehe caramel kot ni namanya apa pun sodapp!Q



timun cina aka tembikai hehe


buah pauh aka mangga aka mempelam ikut suka korang laa nak nama apa yg penting manis dan murah RM2-50sekilo aje kat Econ Save


budak ni kena tangkap sebab tak puasa haahah !

kesian masa ni ..hujan lebat sgt ..!

nasi ayam JC jingga Corner ..

kuih Pelita


team etiqa takaful agensi al-ansar ampang ..tak ramai sgt kursus ni ..family takaful basic ..

khusyuk mendengar ceramah hee ..pokcik tak kusyuk sbb tgh kacau dorang hahah !

ahhlam wassahlam ....
hari minggu yang amat terisi masa pokcik ..masa ni pokcik tak fikir apa2 masalah dah fokus pada masa depan yang pokcik sedang rancang ni ..berita gembira sekali lagi pokcik dah lulus menjadi agen takaful etiqa ..dan dah boleh nak rancang business pokcik sendiri ..insya allah di doakan agar dipermudahkan apa yang pokcik buat sekarang ni ..
selama 2 hari ..sabtu dan ahad 13 dan 14 september 2008 pokcik ada kursus Family takaful Basic (FTB) kat agensi al-ansar ampang ..kursus ini adalah permulaan bagi agen takaful yang baru..pokcik didedahkan dengan pelbagai info pasal perbezaan antara takaful dan insuran kalau ada masa pokcik bagi tau ya apa yang beza semua ni kan ..selama ni pokcik tak faham sgt apa beza etiqa takaful dan insuran sbb apa yang pokcik nampak adalah insuran tidak mengikut syarak dan etiqa takaful adalah mengikut syarak ...tu sedikit sebanyak laa..kalau nak tahu lebih lanjut leh aje jumpa pokcik ya , pokcik leh terangkan yg semampu mungkin ..mesti ada yang tanya kan ...ehehe perasan macam ada org tanya lak ..kenapa pokcik memilih bidang ni utk mencari pendapatan tambahan ..bagi pokcik di sini keyakinan yang ada sbb dah banyak bidang lain yang pernah try Multi Level Marketing, dan modelling (ni sikit aje sebenarnya heh .lakonan pun sama gak laa hee) semua bagi pokcik takda ke mana2..pokcik pilih bidang ni etiqa sbb yakin dengan konsep yang di bawa dengan pendekatan kerja..pokcik tak perlukan modal yang besar cuma pokcik kena usaha cari customer ..itu insya allah kena buat kan ..oklaa dah habis pasal FTb ni hari ahad petang pkl 4pm..dapat kawan baru tu yang best hehe ....
sebelah petang lepas habis kursus pokcik ke taman len seng pasar ramadhan pi jenguk kawan pokcik berniaga sana ..edisi lepas dah citer kan apa dia niaga ..sbb dah lama tak dtg pokcik dtg laa ke sana ..tolong jerit2 panggil orang tepung pelita nasi ayam hehe!(dengan nada tinggi ni kalau dalam af tu kira high notelaa pokcik jerit ..tak sumbang ahaha..!semalam hujan lebat sangat perniagaan nasi ayam habis tp kuih pelita tu tak habis sbb hujan orang tak ramai sgt ..takpa cam tu la adat berniaga kan ada untung ada rugi ..pokcik belasah buka puasa sama2 dengan dorang ajela ..best happening sikit ramai kan ..dari pokcik dok layan makan sorang2 kat rumah tu mana best ..malas dah nak citer layaannn jelaa ek ..
apa pun hari minggu pokcik terisi ..walaupun bukan dengan mek heeh!tp dengan dia tuuttt --cuba teka sapakah dia..



















16 Comments:

At 2:40 pm, Blogger [yAN!e][pUTraJAya] said...

pokcik........

mai sikit kuih tepung pelita tu..
peberet dikyah tu...

hadoi ai...cedap nyer

 
At 3:04 pm, Blogger Asmadi said...

eheh sedap ya ..meh laa dtg beli tau mana leh freee ehhe!

 
At 3:57 pm, Blogger My Green Jade said...

tuler my peberet 2 3 4 heh..nakkkkkkkkk

bz bena madi ngn xtvt eh

 
At 4:27 pm, Blogger Asmadi said...

kak meh laa makan sama ..bz gitu ajela kak..nak isi masa ngan isi duit hehe!!

 
At 6:05 pm, Blogger Beruang Madu said...

Madi... apa khabar?? lama sangat dah Abg Bear tak kemari.... sedapnya nampak nasi beriyani tu.... kat mana jual tu??

 
At 6:43 pm, Blogger Asmadi said...

abg bear sihat alhamdulillah jua sini ..lama ek jom laa singgah selalu kat sini ..

nasi beriani tu ada kat pasar ramadhan taman len seng ..meh la dtg beli ..sedap sungguh !!

 
At 2:46 am, Blogger Riezal said...

aku suka tepung pelita.. Salam ramadan from rezdrake :)

 
At 8:42 am, Blogger adie-ishmael said...

suka tgk dia orang buat sarong@sampan tepung pelita tu! nasi biryani...sedapnya ngan kambing lak tu...

 
At 9:22 am, Blogger PUTUBAMBU said...

ish..ish...

pokcik ni saja tau..!
bubuh menu makan yg sedap2..

terliur dah ni..! kurang pahala pose harini... aisey..

pokcik duduk kat area cheras gak ke? putu duduk kat bt. 2 1/2.. kat warisan cityview.. sebelah klinik dbkl jln cheras tu..

 
At 10:01 am, Blogger Asmadi said...

Riezal..memang sodap tepung pelita tu meh laa tak jauh pun ..bawa bala tentera eheh!!serang !

selamat berpuasa gak riezal

 
At 10:02 am, Blogger Asmadi said...

adie..
dorang buat sarung tu dari berbuka puasa sampai bersahur ..pokcik kadang2 tunggu gak sampai kul 1 pagi dah tak larat balik hehe..

ahah nasi beriani gam tu memang sedap mohlaa jom try sini !

 
At 10:03 am, Blogger Asmadi said...

Putubambu hehe ...makanan pokcik yg sedap aje letak kalau tak sedap pokcik takkan letak hehe ..

pokcik duk kat balakong tp taman len seng tu pokcik selalu pi makan sana ..ada kedai nasi ayam best gak..!

 
At 10:23 am, Blogger Beruang Madu said...

Taman Leng Seng?? Dok sana ka?

 
At 10:42 am, Blogger nazzman ibrahim said...

bergegar iman tengok juadah tu hehehe

 
At 11:11 am, Blogger Asmadi said...

ABg Bear ..

pokcik dok kat balakong tapi taman len seng ni selalu pokcik dtg makan sbb ada kawan buka gerai nasi ayam sana..

dtg laa ttry pokcik belanja nak hehe!

 
At 11:12 am, Blogger Asmadi said...

nazzman ..

sabar-saborr lambat lagi masih awal paghi hehe!

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • SemaLam yg Tak Sihat
  • 3 hari tanpa Malam
  • Keja dan keja ..
  • Ahad...Pokcik
  • Sakit Dtg lagi ..!!
  • BlackBerry Bold Launch at HUsh !
  • SALAm RAMaDhan 1429 H
  • InsaN IstiMewa BertaNdang..!!
  • MataHari .!!
  • Secakir Senyuman Dari Pokcik disebalik air mata .....


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box