Friday, September 05, 2008
Sakit Dtg lagi ..!!


minggu ni agak mencabar bagi pokcik ..bermula dari hari isnin sampai laa ke hari jumaat ni !mencabar dengan pekerjaan , dengan tahap kesihatan pokcik dan juga dengan kerisauan pokcik pada keluarga kat kg..terutamanya kepada kesihatan mek kat kg ..!..kalau cabaran keja tu biasala kan semua orang akan hadapi dan bergantung pada org tu nak selesaikan apa jua cabaran yang mendatang ..keja tetap dengan target dan juga nak kena selesaikan masalah dari pada customer..


kalau bercakap pasal tahap kesihatan pokcik lak..emmm pokcik jarang berkongsi dengan sesiapa kesakitan ke atau apa yang pokcik hadapi sekarang ni..tapi minggu ni pokcik di serang migrain yang amat kuat sgt ..kena lak masa hari yg sibuk dengan client dan appoitment ..hari rabu lepas masa kuar umah ,matahari terik sgt then pokcik tak pakai apa2 terus naik keta dah terasa macam nak kena tp gigihkan diri gak nak ke Shah Alam jumpa client ..dalam perjalanan tu laa pokcik kena migrain rasa macam nak pitam pun ada ..nak makan ubat puasa lak ..memang ada standby ubat dalam beg tp tak leh makan heeh ..tak sanggup pokcik nak tinggalkan puasa ..sayang sangat pada Ramadhan ni ..so pokcik tabahkan hati jua laa..tahan sampai berbuka puasa ..sampai laa appoitment habis until 3pm pokcik terus balik umah tido ...tak leh nak tahan sgt dah ..serangan migrain ni selalu kena ..ada org cakap pokcik banyak sgt fikir , stress dan mengelamun ..ada kebenaran nya pokcik lately banyak sgt berfikir tentang diri ni tentang mek tentang dia, sampai terganggu kesihatan ..!sampai yang termimpi ....


then berbalik pada kesihatan mek lak ..ni yang pokcik teramat risau ..semenjak mek balik dari umah pokcik kesihatan dia teruk sgt ..tak leh nak bangun , tak nak makan .makan pun sikit saja ..ni memang pokcik akan pantau dia hari2 ..tiap masa pokcik akan call , tanya dia makan ke tak , ubat dah ambil ke belum,kalau pokcik terlupa kakak pokcik akan ingatkan pokcik suruh call mek ..maaflaa mek kadang2 org terlupa pasal kesibukan keja ..tp apa pun mek tetap di hati ..

hanya dari jauh Pokcik
doakan kesihatan Mek
kembali sihat sepenuhnya !
dan dapat jalani ibadah puasa..
pada kawan-kawan semua
thanks singgah kat blog usang jiwang pokcik
pada kawan-kawan baru
thanks gak baca merepek ni
salam berBuka PuasA..dan menjalani Ibadah Puasa

6 Comments:

At 4:21 pm, Anonymous ilhamansiz said...

salam pokcik..
jgn stress sgt oke..
jgn pk byk2..
jg kesihatan slalo..

me doa utk pokcik, mek pokcik n semua la..
sihat2 slalo..

selamat berpuasa..

 
At 9:36 am, Blogger Wahidah said...

salam ziarah...wish that mak pokcik get well soon..selamat menjalani ibadah puasa pokcik

 
At 10:36 am, Blogger Ad Rifza said...

Semoga Mek cepat sembuh..Itulah anak2 kena pantau sentiasa parents even bz keje k..Selamat berpuasa boss..

 
At 10:42 am, Blogger Asmadi said...

thanks semua ..

di doakan jua mek kembali sihat ...

 
At 2:51 pm, Blogger My Green Jade said...

Salam Madi,

doa akak moga Mek Madi cpt sembuh

utk Madi lak..
akak tau Madi byk pk
byk menda nk pk..sian Madi
doa akak agar Madi tenang2 slalu..

akak ade sket tips yg plg simple & sll akak amalkan..InsyaAllah mujarab

letakkan tapak tangan kt pala

1. Read Al-Fatihah (1 x)
2. Read Surah Al-Ikhlas (3 x)
3. Read Surah Yassin ayat ke 58 "Sala mun Qaulan Minrabbirrahim" (3 x)
4. Read Selawat Nabi (3 x)

kay Madi..jage ksihatan slalu :)

 
At 2:59 pm, Blogger Asmadi said...

thanks kak atas nasihat dan memahami apa yg saya hadapi skrg ni ..

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • BlackBerry Bold Launch at HUsh !
  • SALAm RAMaDhan 1429 H
  • InsaN IstiMewa BertaNdang..!!
  • MataHari .!!
  • Secakir Senyuman Dari Pokcik disebalik air mata .....
  • Doa pokcik PadaMU ..!!
  • Tiada aPa Pun..!!
  • AkU HaNya MamPu BerDoa ..!!
  • melawan Kesepian
  • TerBang Tinggi .!!


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box