Thursday, November 27, 2008
sakit wadduh!

anak panah tu tunjukkan tempat di mana keretakan tulang berlaku ehhe..kira kecil aje retak kesan dari hentakan siku kawan pokcik hhhee..agak sakit tu nak bernafas pun susah gak ..tp takpaalaa dah bersukan buat benda yang kita enjoy sakit sikit tu takda apa2 laa kan .. kejadian berlaku last 2 weeks masa training kena hentak ngan siku ..biasala masa tu jadi striker dah dia tak leh nak kejar pokcik dia kasi laa siku heheh ...tp masa main tu leh lagi main berlari tp lepas habis game memang terasa perit sangat ..tu laa kecederaan paling teruk pokcik sebelum ni pun hanya patah ibu jari kaki ..tu zaman2 belajar dulu main taekwando ..ni kira kecedaraan yg Ke 2 agak serius hhehe..nak wat mana tahan ajerlaa !
semalam pokcik pi jumpa doctor saja nak check sakit dada yg susah nak bernafas ni ..both side yg terasa effect tu ..tp pokcik wat dono jelaaa malas nak layan sgt sakit tu ..malas nak manjakan diri kan..tp semalam pokcik rasa dah tahap sakit sgt sukar nak bernafas pokcik pun jumpa doctor panel ..then doctor check .pokcik kena rujuk pada pakal Xray ..tu yang kena pi Xray kat ampang park ..dapat laa MC semalam ..tp MC pun bukan leh tenang hidup nak tido rumah pun tak tenang talipon berdering saja ;) takpaa nak wat cam mana dah keja kan ..!


hasil laporan dari Dr. Narinder pakar Xray ...ada sedikit aje retakan di tulang sebelah kiri ..tp takda apa yang serius kot .nak tanya pneumothoyax?apa jenis penyakit tu ek ..sapa pakar ..dalam bahasa ni nak tanya ..!tapi apa pun laporan doctor pokcik akan tetap turun training bola sbb sabtu ni ada game kat Taman Maluri lawan team Imbi Fc ..Hidup Sukan utk Pokcik !



19 Comments:

At 7:07 pm, Blogger cappuccino said...

laaaaa siannye pokcik..retak kt tulang mane ne..kene kt rusuk ker?byk2 berehat..jgn lupe mkn ubat..nt lg melarat..amboi sakit2 pn larat lg nk turun padang ne..majulah sukan utk negara!

 
At 11:13 am, Blogger sharidah said...

kesian nya. rehat banyak2. By the way akak dah dapat makan petai jeruk, baca lah blog akak nanti heheheh. ada link kat respek tu ckp pasal petai jeruk memang sedap lah akak makan byk sgt. tku kerana memperkenalkan and take care ya.

 
At 12:06 am, Blogger Syam said...

ciannyer dia...kalau bersukan tak sakit tak sah

 
At 11:06 am, Blogger nazzman ibrahim said...

alahai pokcik kesiannya,jgn la ganas sangat main tu

 
At 4:08 pm, Blogger My Green Jade said...

uikh lerr madi weh..

mu jange lasak2 lg..rest cukop2 wat sementara waktu okess

hehehe tu dia..ari tuamu menjelang tiba..7dec eh?ngeh2..tedet..tedet..teret... :D

 
At 5:07 pm, Blogger Beruang Madu said...

Hang ni Madi.. sakit kat dada dok wat peleceh jer... bukan kira nak manja ker tidak... heiii ngerinya Abg Bear dengar... susulan hanya MC jer ker?? lain lain tidakan?? takder ker?

 
At 5:53 pm, Blogger Asmadi said...

thanks semua pasal ambil berat ..

kalau ikutkan xray tu takda teruk sgt cuma pokcik alami kesesakan nak bernafas jah ..tp training tetap pokcik join ...

cappucino..bereess deh majulaa sukan utk demo gak hehe nak wakili MU tak lepaslaa kawe..

kak Sharidah ..petai tu memang baik punyaa dah ketagih tu haahh ..balik kelate nak cari lagi hah!

syam ..adat laa kan masa bersukan !!


nazz .pokcik takdaa ganas main cuma org lain jah yg ganas dengan pokcik haa!

kak Tinie ..hari tua adik kak ni akan menjelang tunggu sesuatu dari kak ni hahah!sabar menanti !!

abg Bear ..
bukan nak wat peleceh tp nak manjakan sgt tak nak la selagi leh main ,,turun ajelaa ..duk umah pun agak bosan kan ..so far doc kasi 1 hari aje mc ..tp pokcik tetap turun training walaupun doc suruh rest 1 bulan ...lain2 tindakan dinasihatkan berehat !!

 
At 1:24 pm, Blogger MiSZuE said...

hye..
cmne skng ok dah ke?

 
At 7:41 pm, Blogger Asmadi said...

mis ZUe ..

alhamdulillah dah ok sikit ..sakit tu biasa ajerlaa adat org bersukan ..
thanks ya for your concern ;)

 
At 2:21 pm, Blogger adie-ishmael said...

dah ok ker belum nih...???

 
At 11:35 am, Blogger ALFAF said...

tak ada pneumothorax tu maknanyer,,sehat la.... tak ada kebocoran paru2..

 
At 10:56 am, Blogger en_me said...

siannyerrr pokcik tewwww..

 
At 3:14 pm, Blogger kuIna Jentayutiara said...

dh ok ker? leh melompat semula...

 
At 1:34 pm, Blogger arsaili said...

salam...isk2 bawa la berehat bro..nanti makin serius ..kan bahaya...

 
At 9:45 pm, Blogger Mdm.Zend said...

Salam Pokchik...betul kata Arsaili tu...saya doakan semua ok ya....kesian dia...

 
At 1:50 pm, Blogger Masy said...

fuh retak laa pulak huhu

 
At 8:58 am, Blogger arsaili said...

salam..lama nya senyap..masih sakit lagi ker bro? apa pun moga cepat sembuh

 
At 9:30 pm, Anonymous murni said...

pneumothorax tu paru2 masuk udara/tercucuk ngn tulang..klu tcucuk, nak bernafas lagi susa!haih, tapi sgt bahaya klu ada pneumothorax..sbb tu kat stu dia mention ada ke tak, pneumothorax..

 
At 6:05 pm, Blogger TokNabe said...

hehe..sakit2 pun sempat lagi nak gi main bola tu :)

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • Friendly Match
  • MaRi MeMbaCA Lak ..!
  • Mari MemaSak Siri 2 !!
  • di Hening Pagi
  • Mari Belajar Memasak ..!
  • Berakhir Sebuah Penantian !!
  • CiNta Baru Pokcik!!
  • BerSaMa GemBira ..Episod 1
  • DinnEr With friends..
  • Arrgghhhh!


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box