Sunday, November 23, 2008
Mari MemaSak Siri 2 !!

makan utk 5 orang ..pokcik rajin lak sekarang menumpang dapur rumah member memasak hahah ..tp masak caca merba ajer la ..air tangan orang bujang !
masak lemak putih taugeh bersama dengan tauhu ..ni bukan pokcik masak ..kawan pokcik yg punya kerja ..!cantik pinggan tu kan hahah..!


masak lemak cili api ayam ..ni hidangan hasil dari air tangan pokcik .hehe sedap ke tak ek ..lu pikir laa sendiri ahhaha!yang penting keja pokcik dah selesai ..so far takda rungutan dan takda tanda-tanda kena cirit birit ahha!itu membuktikan makanan pokcik takda kena keracunan haha!
sayur campur..macam-macam ada dalam himpunan sayur ni sodap gak !
sambal belacan hasil dari guna peralatan tradisional..emmmm pedas menyengat ..!

ulam timun dengan kacang panjang ..!


masak lemak cili api dalam proses nak masak ni,,main campak ajer bahan-bahan ..tgk menjadi lak hahah !


sayur campur ..!

bahan utk masak masak lemak..tumbuk guna lesung ..waaa kalau guna alat tradisi ni masakan sedap tuu ..wpun tukang masak tak pandai haha ..rahsianyaa .??


sarapan pagi ..macam dah jadi orang putih tapi kulit tetap gelap haha..ada ke orang putih makan guna sos cili hhaaa..cappucino tolong jawab ..pokcik tak tahu laa ..!
sarapan gak ni tp versi sebelum kena ngap hahah susun bahan-bahan yg ada , cheese,tomato,timun , buah zaitun dan telur ..kata member pokcik ni makan ala arab daahh..tp macam makan ala kampung versi pokcik !












4 Comments:

At 5:17 am, Blogger cappuccino said...

pokcik weyy..sedapnyooo nampok gulai lemak tuuu..demo xajak doh kawe join skali..ishishish..
pokcik,dok sini baru kawe tahu omputih ne suka mkn b*bi..breakfast ngan bacon,ham biase jer..kalu gi market diorg tgk cikbii dok tergantung jah..comel comel hahhahahah...

 
At 4:21 pm, Blogger Lanun_Laut said...

rajin betul anak teruna sorang nie.. kalau aku alamat tak berasap ler dapur rumah aku

 
At 11:01 pm, Blogger Alam Setia said...

sedap siot. nak gi makan juga. biler buat open house nie?

 
At 11:01 pm, Blogger Alam Setia said...

sedap siot. nak gi makan juga. biler buat open house nie?

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • di Hening Pagi
  • Mari Belajar Memasak ..!
  • Berakhir Sebuah Penantian !!
  • CiNta Baru Pokcik!!
  • BerSaMa GemBira ..Episod 1
  • DinnEr With friends..
  • Arrgghhhh!
  • Raya Tak Habis lagi wooo !!
  • MEncaRi KedaMaiAn Hati..
  • THE BoLd CeLEBRaTIOn & KarOKe !


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box