Monday, December 05, 2005
90/10


Discover the 90/10 Principle.
It will change your life (at least the way you react to situations). What is this principle?
10% of life is made up of what happens to you. 90% of life is decided by how you react. What does this mean?

We really have no control over 10% of what happens to us. We cannot stop the car from breaking down. The plane will be late arriving, which throws our whole schedule off. A driver may cut us off in traffic. We have no control over this 10%. The other 90% is different. You determine the other 90%. How?
By your reaction. You cannot control a red light., but you can control your reaction. Don't let people fool you; YOU can control how you react.

Let's use an example.
You are eating breakfast with your family. Your daughter knocks over a cup of coffee onto your business shirt. You have no control over what just what happened. What happens when the next will be determined by how you react. You curse. You harshly scold your daughter for knocking the cup over. She breaks down in tears. After scolding her, you turn to your spouse and criticize her for placing the cup too close to the edge of the table. A short verbal battle follows. You storm upstairs and change your shirt. Back downstairs, you find your daughter has been too busy crying to finish breakfast and get ready for school. She misses the bus. Your spouse must leave immediately for work. You rush to the car and drive your daughter to school. Because you are late, you drive 40 miles an hour in a 30 mph speed limit. After a 15-minute delay and throwing $60 traffic fine away, you arrive at school. Your daughter runs into the building without saying goodbye. After arriving at the office 20 minutes late, you find you forgot your briefcase. Your day has started terrible. As it continues, it seems to get worse and worse. You look forward to coming home, When you arrive home, you find small wedge in your relationship with your spouse and daugh
ter.

Why?
Because of how you reacted in the morning. Why did you have a bad day?
A) Did the coffee cause it?
B) Did your daughter cause it?
C) Did the policeman cause it?
D) Did you cause it?
The answer is " D".
You had no control over what happened with the coffee.
How you reacted in those 5 seconds is what caused your bad day.
Here is what could have and should have happened .
Coffee splashes over you. Your daughter is about to cry. You gently say, "It's ok honey, you just need, to be more careful next time". Grabbing a towel you rush upstairs. After grabbing a new shirt and your briefcase, youcome back down in time to look through the window and see your child gettingon the bus. She turns and waves. You arrive 5 minutes early and cheerfully greet the staff. Your boss comments on how good the day you are having.
Notice the difference?
Two different scenarios. Both started the same. Both ended different.
Why? Because of how you REACTED.
You really do not have any control over 10% of what happens. The other 90% was determined by your reaction.
Here are some ways to apply the 90/10 principle. If someone says something negative about you, don't be a sponge. Let the attack roll off like water on glass. You don't have to let the negative comment affect you! React properly and it will not ruin your day. A wrong reaction could result in losing a friend, being fired, getting stressed out etc.
How do you react if someone cuts you off in traffic?
Do you lose your temper?
Pound on the steering wheel? A friend of mine had the steering wheel fall off)
Do you curse?
Does your blood pressure skyrocket?
Do you try and bump them?
WHO CARES if you arrive ten seconds later at work? Why let the cars ruin your drive?
Remember the 90/10 principle, and do not worry about it.

You are told you lost your job! Why lose sleep and get irritated? It will work out. Use your worrying energy and time into finding another job.
The plane is late; it is going to mangle your schedule for the day. Why take out your frustration on the flight attendant? She has no control over what is going on. Use your time to study, get to know the other passenger. Why get stressed out? It will just make things worse. Now you know the 90-10 principle. Apply it and you will beamazed at the results. You will lose nothing if you try it.
The 90-10 principle is incredible. Very few know and apply this principle. The result? Millions of people are suffering from undeserved stress, trials, problems and heartache. There never seem to be a success in life.
Bad days follow bad days.
Terrible things seem to be constantly happening. There is constant stress, lack of joy, and broken relationships. Worry consumes time. Anger breaks friendships and life seems dreary and is not enjoyed to the fullest. Friends are lost. Life is a bore and often seems cruel. Does this describe you? If so, do not be discouraged..

You can be different!
Understand and apply the 90/10 principle.
aku just want to say bagus juga ni sebagai motivasi..lps ni aku punyer blog nak lebihkan benda2 cam ni motivasi, puisi kerna aku tak nak lagi merasakan kesedihan dan aku nak berkongsi kekuatan ni utk hadapi cabaran dan dugaan ni ngan kawan2 aku semua ..memang setiap orang ada kisah sedih tapi yang membezakan mereka semua cam mana mereka hadapi kisah sedih ni membina kekuatan utk hadapi hari depan kerana hidup mesti diteruskan walaupun apa yang terjadi..so kena struggle gak kan walaupun kenagan pahit manis selalu menghantui kita then we have too doo it kan..nak buat cam mana kekuatan akal , fizikal dan minda diperlukan..serta sokongan ngan kawan2 semua aku cuba bina semula kekuatan diri ni dan jadi diri aku yang sebenarnya..pada kawan2 aku thanks so much...kekuatan korang sokongan bantuan korang akan aku ingat sampai bila...eheh ni kawan baru aku http://esprito201.fotopages.com just nak kongsi kehidupan ni,..rasanya kehidupan akan lebih indah kalau ada manusia insan yang sanggup berkongsi bersama..aku tak tahu sama ada blog aku ni ada pembaca ke tak harap2 nya adalaa :)
pasal masa wknd rasanya takda apa2 yg dok buat aku bangun awal2 pagi then sabtu tu cuci umah bersihkan kereta ..alhamdulillah cuaca cerah lak hari sabtu..pastu ambil gunting besar bersihkan kawasan umah wuuuhh berpeluh betul suke aku beb sbb lama dah tak buat cam ni,rasa cam aman sgt dok umah sorang2 ni takda sapa nak kisahkan korangkan...so dah buat semua ni aku sampai tghari gitulaaa..relaks lpk tgk tv then lps solat zohor aku kuar sekejap nak pi makan kat kedai yg selalu aku makan kalu masa wknd sedap dan penting murah ehhhh..lps tu aku ke kompleks megamall ada benda nak cari kat sana..so aku ke eheh malu lak nak cakap ..takpa aku ke mana ekk ,,jgn fikir yg bukan2 lak eheeh..selesaikan hal ni ..eheh aku membeli barang sedikitlaaa..bukan apa pun..apa lagi just use my credit card eheh barang ni mahal juga utk kesihatan eheheh..teka????......dah selesai sekejap jah aku balik cause dah lewat nak solat asar..sampai umah hujan lak lebat nasi baik kain dah angkat kalau tak membazir tenaga aku memberus kain2 tu semua ngan segala tenaga yang ada ehehe..kuat kan manual...tehn malam menonton cerita telemovie tv3 ragam raya rasanya citer terakhir bf4 berakhirnya musim hari rayakan...ahad sama saja rutinnyaa....hujan , hujan dan hujan sedap layan tido ni takda sapa2 nak ganggu hehe...lena sampai pagi then isnin malasnya akuu nak kena kerja ;aaaaaaaaaa :) motivasikan diri hiasi peribadi eheh cerminkan diri aku apa lagi ..tertgk lak MHI Abby fana ..eheh lupalak topik menda hari ni yg aku tahu pencapaian nicol david dan skuad sukan sea capai sasaran tahniah aku ucapkan semangat harimau masih membara mengharungkan nama negara mengibarkan Jalur gemilang..semoga semangat ni berikan aku kekuatan hadapi semua dugaan ...dah nak pi opis iron baju start enjin keta jalannnnnnn ke opis....vrroooooooooom semangat HARIMAU .... cau cin cau dah sampai opis ni ...
anak kucing makan pisang
dibawa oleh anak pak mat
ada masa kita bincang
cam mana nak jimat eheh pantun ngarut laaaaa cauuuu

1 Comments:

At 7:25 pm, Blogger adi said...

take care

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • 20 madah cinta
  • pantun kasih
  • tak tahu
  • hilang tension ...!!!! lawak sikit
  • bahagia
  • hadiah
  • apa ek..
  • persahabatan!!!
  • MASA
  • malam ..lewat


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box