Tuesday, December 06, 2005
memikat ehehe


emmm cam menarik gak topik nak aku bincangkan dan sedikit tips kiranya aku nak bagi ...janji temu pertemu apa yang korang semua akan jangkakan ..apa terjadi panik ke?gelabah ?darah gemuruh?ada orang yang mengharapkan pertemuan pertama akan membuahkan hasil dan seterusnya terjalin hubungan jangka panjang...bagi korang yang dah ada pengalaman tidak ada kegusaran kan ..eheh dah alah bisa tegal biasa ..kacang jah bg yang ada pengalaman tapi bg sapa2 yang takda pengalaman ehehe tentu berdebar2 menanti saat nikan..ahaha bagi yang baru gak nak mengenali dunia percintaan parah beb memang parah kalau tidak kena ngan gayanya ...so aku kat sini just nak kongsi tips ni cam mana nak hadapi pertemuan pertama eheeh aku pun takda pengalaman just berdasarkan pembacaan ..ok sama2 kita kongsi dan praktik kalau ada yang akan buat pertemuan pertama good luck buddy!!!

pertama : jangan sesekali lewat eememem..korang hati-hati tau...nilaa perkara yang tak patut sangat2 korang lakukan lewat pada janji temu pertama dan membuatkan si dia tertunggu-tunggu..ni lagi parah kalau korang yang aturkan pertemuan jangan sesekali lewat...jika kamu lewat walaupun seminit this show that u are orang yang tak menepati janji..kena selalu beringat ketepatan masa dan janji adalah first step utk korang ambil dalam melakukan langkah yang seterusnya..

2..hahaah nak tahu ni pasal penampilan korang kena menarik beb...orang kata bukan aku yang kata laaa..penampilan yang pertama menerangkan segala-galanya tentang personaliti korang..masa nila cam nak pi temuduga kerja how to market urself..so penampilan dari segi pakaian yang sesuai dan kemas..walaupun korang ni jenis mat rock ke mat black metal tp biarlaaa first date jgn tonjolkan sgt beb slowly jd laa mat rock yang kemas beb...ni kena pakai perfume kata orang jgn ngan bau semacam jah pi jumpa mata air eemem lemas dibuatnya nanti ..ni pasal nafas lak kena jaga beb ..kalau cakap sebatu dah bau petainya eeheh hancusss lebur harapan date ...ehe ni laa pentingnya penampilan pada first date..maintain beb ..

3. fokus masa berbual..beri tumpuan nilaa masanya korang nak kenali dia dengan lebih rapat nak tahu pasal family dia, latar belakang dia ..so mata jgan melilau lak mencari tgk orang lain berikan perhatian atas apa yang diborakkan...

4.ni yang orang kata dont control everything mean..jangan korang bercakap terlalu banyak pasal diri korang saje..kena ingat yang korang ni ada date keluar berdua so...kenaaaaa bertolak ansur cam mana ...maknanya saling mendengar dan bercerita..jgn dok bangga diri asyik bercerita pasal diri korang bagi peluang pada si dia juga bercerita pasal dirinya dan jangan mencelah sesekali jgn biarkan dia habiskan percakapan tunjukkan korang minat atas topik yang dibicarakan....baru adil hubungan akan berterusan!!!

5. niii pantang aku memang tersangat pantang apa benda korang nak tahu tak?? ni pasal bekas kekasih !!! haaa Jangan sesekali bercerita tentang bekas kekasih!!! Amaran Oleh kerajaan malaysia membahayakan kesihatan dalam perhubungan!!!! emem tidak kisah betapa remuknya hati kamu sebelum ini dikecewakan oleh orang yang dicintai tapi ingat beb ni bukannya pertemuan untuk meluahkan kekecewaan hati tp ni adalah pertemuan bagi dua hati untuk bersatu ok ...lupakan pasal kekasih lama buah hati korang ni sekarang tumpukan pada sidia yang mungkin akan menjadi buah hati terbaru eheh so korang tahu apa tugas nak buatkan...so yang lepas biarlaa lps jangan diungkit pengalaman cinta yang pahit..ingat beb jangan kecewakan orang lain dengan perasaan korang yang lepas..jangan menghukum pada sidia yang baru tak tahu apa22 so buka buku baru bina impian bersama sidia yang baru nak dipikat!!!!

6.jangan menipu...cakap laa sesuatu yang benar jangan sesekali menipu atau berbohong kalau si dia tahu korang berbohong habislaa hubungan yang baru nak dibina..

7.jangan gunakan telefon ketika berbual!!!ni laa kecanggihan teknologi niii kalau masa date tolongllaaa jangan dok bergayut ngan orang lain sedangkan korang dok tgh date beb adaaa si dia di depan mata so dont waste ur time ..kalau ada panggilan blh kalau nak jawab tp jangan sampai tidak menghiraukan si dia yang ada di depan mata..ingat beb korang bukan nak pikat telefon tp korang nak pikat orang yang ada depan mata yang korang dok ajak date tauu!!!ingat gunakan telefon masa date tak sopan beb!!!the best way silent hp then kalau urgent nak jawab juga just say that u will call back!!!

8. jaga tingkah laku...ingat tingkah laku kesopanan kena jaga beb ..aku tahu korang yang jenis brutal punyer tapi masa date pun jgan nak tunjuk yang korang ni ganas beb ..kita ni orang melayu islam lagi so sebrutal mana seganas mana semetal mana korang ingat sopan jaga tingkah laku depan si dia...jangan nak mengatal lak masa tuu...

9.belanja makan....eheh pasal ni korang fikir sendiri laaa kan ..sapa yang ajak date so kenalaa belanja si dia ..sendiri mau ingatlaaa beb..!!!!

10selitkan humor dan cool selalu...eheh ni mau ingat gak kalau laa korang keluar date ngan muka serius alaal cam dok dalam court mahkamah tu dalam kandang yang dituduh emm harapannya cam kat situ jah kot hubungan korang ..yelaa nikuar date beb buat laaa lawak sikit tapi mau ingat jangan lak korang buat lawak bodoh yang boleh memalukan diri sendiri tapi buat lawak yang educated. sikit..be cool yg ni juga penting jangan nampak sgt mengelabah ..aku tahu pertemuan pertama ngan sidia semua mengeletar lutut eheh tp control ur self jgn tunjuk atau nampak sgt korang gelojoh heeh gelabah laaa ..be cool..ingat cool men barulaaa si dia tertawan ngan korang cayaaaa aaaa beb!!! :)

so cam mana beb dah ada faham semua nikan yang mana blh guna tu gunaaa..oklaa aku selitkan ni kira pengetahuan tp bukan pengalaman aku cuma yg mana blh kongsi adalaa kan..hari ni aku masih lagi kat opis jam kat dinding tunjukkan jam 8.22pm emem nak buat cam mana den kerja adalaa tp den bosan balik umah takdo bendo den nak buat..eheeh lagipun malam ni aku ada game badminton jam 9.00 pm kat kompleks belia kuantan ni..eehh lama beb tak main badminton ni..puasa then raya almost 2 bulan lebih tak ada game badminton so malam ni kiranya kuarkan peluh sikit2laaaa kan..so aku biasanya kalau ada game memang akan lepak kat opis then lps solat isyak pasni nak pi tukar persalinan semua dah ada dalam keta eheh...emm hari ni apa ek terjadi menarik tertarik kau memang debomb ...hari ni adalaaa datang client dari pekan ni just minta tolong aku tunjukkan cam mana nak buat proper akaun..biasa kalau orang kg buat buss mana ada akaun ni..just tolong saje..then ptg lak cam tu emem takda menda gak buat kerja kerja then kerja jugaalaaa..dah 5.30pm td kawan aku lawyer yg buat loan kat sini ada panggil minum kopitiam ngan wife dia just join dia lps solat asar gitu...dah minum free alhamdulillaah rezeki ni..jimat belanja den..ehehe amin ada lagi ke rezeki ni???
dah sampai opis semula jam 6.50pm lebih kurangg laa dapat sms dari anak buah aku kata nak datang ke kuantan cari kerja sini then stay ngan aku..no hal yang aku sedikit bengang dia kata nak datang lagi 2 minggu alih2 minggu ni this coming sunday sampai eheh aku dah apply cuti on friday nak relaks2 kat umah then nak cuba habiskan annual leave yg masih berbbaki 17hari cam mana den nak habiskan cuti ni..so bosss aku cakap suruh bring forward next year...alasan aku nak kahwin !!!! eheeh kahwin..cam mana nak kahwin !! calon-calonnya masih belum nampak batang hidung so last2 aku cakap aku nak ek oversea next year,..berangan lak aku ni ..pasport pun takda nak ke oversea..eheh seberang siam pun kira oversea what eeheh!!!!settle kira anak buah aku datang ahad ni..kira ada kawan gak aku nanti kat umah legaaaa!!! then lps solat maghrib gitu aku sambung buat kerja kejap then nak tgu masa ni 9pm nak pi main badminton...eheh dah 8.33pm nak solat isyak beb pastu nak pi main badminton ..ok cau cin cau ..ceriakan hari anda dengan senyuman :) walaupun hati terluka kerana dia, hidup mesti diteruskan Senyum beb :)

4 Comments:

At 2:11 pm, Blogger adi said...

:)

 
At 2:30 pm, Blogger Asmadi said...

:) mulakan hari dengan sesuatu yang positif..

 
At 1:10 am, Blogger edie said...

hi asmadi..apa khabar? sory ye saya baru je daftar ni..have a nice weekend.

 
At 11:05 am, Blogger AdamIsmadi said...

dating tips?! cool...
:-)
weh aku link blog kau dalam blog aku punya list ok? keep on writing!

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • 90/10
  • 20 madah cinta
  • pantun kasih
  • tak tahu
  • hilang tension ...!!!! lawak sikit
  • bahagia
  • hadiah
  • apa ek..
  • persahabatan!!!
  • MASA


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box