Friday, September 26, 2008
SAlAm LeBaran 1429 H

salam lebaran buat semua kawan-kawan blog yang setia dan selalu kunjungi pokcik kat teratak usang bernama insanseni ni ..dikesempatan yang masih ada ni ..pokcik ucapkan ...
selamat menyambut aidilfitri
maaf kan salah dan silap pokcik
tulisan dan coretan pokcik mungkin melukakan sesiapa
mohon maaf jua di pinta
tanpa sedar dan sengaja ..
perkataan yang dari bibir pokcik ni membuatkan sesiapa terguris
sepluh jari yang ada sempurna kurnianNya ni pokcik susun
memohoh sejuta kemaafan ...

utk pengetahuan semua pokcik akan berhenti dari update blog buat masa ni ..bercuti dari 27 September -5 Oktober 2008 ..insya allah akan bertolak balik ke kuala krai ahad pagi 28 Sept 08 dengan co-pilot pokcik ..anak buah dan sepupu pokcik akan menaiki kelisa kesayangan pokcik tu ..doakan ek keselamatan pokcik moga tiba di destinasi ke kg tersayang bertemu mek dan family...

akhir kata salam aidilfitri sekali lagi ..moga pemergian ramadhan diratapi dan kedatangan syawal diraikan nanti ..serangkap pantun utk kawan-kawan semua ..

make ikke cicoh budu

jange lupo tamboh satar

kelik rayo tok sir laju
nanti rayo dale sepital

SALAM AIDILFITRI

16 Comments:

At 3:55 pm, Blogger nazzman ibrahim said...

salam lebaran pokcik,maaf zahir dan batin andai ada salah dan silap sepanjang kita berblog ni

 
At 4:05 pm, Blogger [yAN!e][pUTraJAya] said...

POKCIK KU CAYANG

”...Salam Lebaran... Andai nya ini Syawal yang terakhir buat kita...
Ampun & Maaf Di Pinta... Sekira nya Ada Tersilap Kata Terkasar Bahasa Sepanjang Persahabatan Ini..”

DIKYAH PUTRAJAYA.....

 
At 4:48 pm, Blogger Asmadi said...

salam lebaran jua buat nazz..

maaf kalau ada salah silap dalam menjadi kawan blog ni kan ..

 
At 4:49 pm, Blogger Asmadi said...

DikYah ..skandal pokcik

salam hari raya ..andai samalaa dengan pokcik balik kg nanti hati2 tak tau apa akan jadi ..

maaf salah silap pokcik ya !

 
At 3:06 am, Anonymous enchek camera said...

salam ziarah

selamat hari raye gak
*tetibe je mencelah..hehe

 
At 9:53 am, Blogger artisticklytouch said...

pokcik....selamat hari raya

 
At 3:34 pm, Blogger adie-ishmael said...

EID SAEED...minal a'idin wal faizin...kullu am wa antum bikhair...Maaf Zahir & Batin.

 
At 6:27 pm, Blogger cappuccino said...

bestnye kuih raya pocik..ado tulis slmt raya lg..comel nk mkn pn syg ne..dok 'ngindir' dari jauh je la ambo ne huhu..

 
At 1:09 am, Blogger Asmadi said...

enchek camera ..

salam selamathari raya gak ..

sama2 bermaafan ya !

 
At 1:24 am, Blogger Asmadi said...

artistick selamat hari raya ..

 
At 1:25 am, Blogger Asmadi said...

abg adie..

salam lebaran smoga bakar lemang kat langkawe ingat kat pokcik ek kasi simpan ya!

 
At 1:26 am, Blogger Asmadi said...

cappucino ..salam lebaran

kuih tu utk tatapan mata aje kalau nakmakan meh laaa dtg ke kuala krai hehe

 
At 12:38 am, Blogger Alam Setia said...

Salam Aidilfitri. Bila nak buat open house? Nak pergi nie

 
At 7:33 pm, Blogger kami said...

KAMI pun sama pokcik.. mesti kat sana tu dah meriah. Adik beradik & saudara mara berkumpul.. Raya sakan la nampak nyer.. Tinggal kan cikit kek berwarna warni tu pokcik.. teringin lak nak rasa..Anyway Selamat Hari raya Aidilfitri maaf zahir & batin

 
At 9:56 pm, Anonymous sha_ray said...

Selamat Hari Raya..
Semoga Aidilfitri kali ini lebih berbahagia

 
At 10:14 pm, Blogger Beruang Madu said...

Untuk Madi

Bersempena dengan Aidil Fitri tahun 2008 ini, Abang Bear mintak maaf atas segala keterlanjuran .....kita melangkah meninggalkan ramadhan yg barakah dgn berat hatinya di samping gembira menyambut tibanya syawal yg mulia.... semoga persaudaraan kita kekal dan sentiasa dalam redha Allah.....

Ketupat diletak di atas para
Rendang diletak di bawah titi
Andai ada tersilap bahasa
Maaf dipinta menyusun jari

Adat jauh kata mengata
Adat dekat puji memuji
Andai ada tersilap kata
Maaf dipinta sepuluh jari

Sungai disusur sepanjang sehari
Dalam gelap menangkap ikan
Kami menyusun sepuluh jari
Salah dan silap harap maafkan

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf zahir dan batin dari Abang Bear

wassalam

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • mood raya...dah TIba
  • Diari Selesa ..
  • Peristiwa hari ini ..
  • DeMan ..tp..rindu !
  • Coretan seMinggu ..
  • Seharian Di Pejabat
  • Hari Minggu Yang terisi !
  • SemaLam yg Tak Sihat
  • 3 hari tanpa Malam
  • Keja dan keja ..


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box