Thursday, July 06, 2006
BaLIk KaMpUnG..TeraMat RindU..

bqx
salam hari jumaat eheh sbb aku buat post ni untuk hari jumaatnya ..ni kiranya advance laa blog .minggu ni kiranya aku banyak juga keja ..maaflaa masa layan kat msjbox ada yg pokcik layan ada yang atok cuba balas dan ada yg lewat kawe reply sorry ..cam biasa keja kan ..!
aktiviti minggu ni cam biasa ada badminton dan juga ada futsal dan berita kedatangan staf baru ke cawangan aku ..skrg bahagian aku kredit ada 2 staf baru seorang perempuan .orang kelate..eheh kampung kawe ni..dan sorang lelaki asal kuantan jah..tp semua junior aku rasa cam tua jah pokcik ni kan..!so bebanan keja dah ada kurang sikit bila ada kawan baru ni dan jadi tanggungjawab aku untuk sbg rujukan..nak buat cam mana aku tolong mana yang mampu saja..
kehidupan berjalan seperti biasa hanya yang bermain dalam kotak fikiran aku adalah pilihan sama ada nak berhenti kerja setelah ada tawaran yang datang ..bidang yang akan aku ceburi totally adalah jauh dari apa pengalaman yang aku ada sekarang ..kalau korang dalam situasi aku sekarang ni..apa pendapat korang ..apa aku patut consider ni sebagai satu langkah dalam ceburi bidang baru dan juga pengalaman baru..ni adalah syarikat yang aku hadiri temuduga www.innogen.com.my korang boleh bagi pendapat kat aku ..sbb maybe next week on tuesday aku akan ke kl untuk hadiri temuduga..!!
yeaaaa balik kampung yeaaa balik kampung gumbira pokcik dapat juga akhirnya bertemu orang yang dirindui eheh sapa lagi kalau mek and family ..nak tgk anak2 dah membesar ke alia, atikah dan si botak ehehe..esok insya allah dalam pukul 7 ptg lepas kerja aku akan balik ke kuala krai kelate..ni bukan aku sorang ada lagi 2 buah kereta ..kawan aku yg dok tanah merah ngan family dia nak balik makan buah kat kampung biasaa musim buah beb kat kampung kawe lo ni ...doakan semoga pokcik selamat kembali ke kampung dan pulang semula ke kuantan.amin...
sebelum pokcik hentikan noktah ni..kalau teramat rindu pada eheh pokcik ko atok ke bacalaa sebuah bingkasan dan fikirkan bersama dengan hati dan perasaan..!sat-sat buat honey, kasih, mr.shai, hafizx, retna, akak, meow, dan semua yang menceriakan hari pokcik thanks so much komen yang membina dari korang akan dipertimbankan akhirnya hayati tilaa kawan2 semua..!
Korang sunyi. Korang mahukan seseorang sebagai teman bicara. Korang cari di mana-mana. Namun tiada berjumpa. Korang rindukan suaranya. Suara itu pernah singgah di telinga Korang, tapi lama dahulu. Di manakah dia kini. korang amat-amat rindu.
Ada ketikanya korang akan berasa seperti ini. Pada saat-saat sunyi di petang hari, tiba-tiba nostalgia korang mengheret ke suatu suasana. Suasana itu seperti pernah dilalui. korang seperti terdengar gelak ketawanya. Gurau sendanya terasa masih segar.
Ah, dia yang pernah mencuri hati korang.Suatu ketika dahulu tatkala alam keremajaan korang. Di mana dia kini. korang tertanya-tanya. Jawapannya tidak akan pernah korang temui. Dalam kerinduan yang tidak bertepi ini anda lemas dalam lautan rindu. Entah milik siapa. Entah untuk siapa. korang keliru dan tidak tahu. Yang nyata korang seperti merindui seseorang.
Ada ketikanya korang lemas dan tenggelam. korang sayu. Perasaan korang bagaikan dilayat-layat rindu. Korang bukan tidak tahu korang telah berpunya sekarang ini. Dalam keadaan seperti ini merindui entah siapa-siapa di luar sana tidak patut sama sekali. korang amat tahu itu.Yang nyata korang amat rindu...
Tika ini korang dalam arus theta atau delta; dua arus yang membawa manusia pada kemunduran. Arus ini adalah arus khayalan yang melemahkan. korang seolah-olah tiada bertenaga. Badan terasa lemah sekali dan ada kalanya dahi terasa sakit.
Arus ini akan terus membuai perasaan korang dengan kenangan-kenangan silam. Ditambah lagu nostalgia yang mungkin berkumandang di corong radio. korang benar-benar lemas.
Anda cuba-cuba mengagahkan diri dengan melakukan apa-apa kerja, tapi hasilnya selalu tidak menjadi.
Korang benar-benar gelisah dan keliru. Siapakah yang aku rindukan? Entah, jawapan tiada di hati korang.
korang mungkin cuba keluar dari kepompong yang menghimpit. Tujuan korang murni, hendak membebaskan dari dari penjara diri, agar dengan itu alam terasa luas kembali.
Tapi keluarnya korang dengan hati yang terpenjara, dipenjara oleh perasaan yang tidak pasti. Tidak pasti apakah korang patut senyum; tidak pasti apakah korang patut tertawa atau terus bermuram.
Apa yang korang tampilkan pasti ketara pada penglihatan orang. Perubahan korang itu nyata, terang lagi bersuluh. Orang dengan mudah dapat membaca sesuatu yang tidak keruan sedang mengambil tempat dalam diri korang.
Lalu korang pun mungkin disapa seseorang. Dalam keadaan demikian jawapan korang mungkin melambangkan kesedihan, kemurungan mahupun kegembiraan yang dibuat-buat. Orang dengan mudah dapat membaca segala-galanya.
Jika dia lelaki dia mungkin merasakan bertanggungjawab membantu korang. korang yang dalam kekosongan dan kesepian, sapaan pastinya amat didambakan. Tanpa sedar korang mungkin menceritakan gundah gulana yang membungkus di hati. Suara korang tentu lemah, melambangkan arus theta dan delta yang mencetus dari diri korang. korang sedar korang mengundang simpati. Orang yang mendengar kata-kata anda mungkin terkalih, daripada ikhlas hendak mendengar permasalahan korang pada perasaan yang tidak terduga. akhirnya sebuah cinta yang berbunga oleh kerinduan yang teramat mendalam perasaannya..inikah cinta!!!

5 Comments:

At 12:06 am, Anonymous Anonymous said...

Ok ler sng sket dgr hg balik berkonvoi, so mmg agak selamat sket kalo ada aper2 xdeler mengong sgt ye tak? btw time mkn buah2an berpada-pada sket nnt demam susah tuh nnt nk keje mcm biase... kbnykan buah2an kt m`sia nih bersifat panas so terlebey makan suhu badan cpt jer naik & silap2 bley jadik demam plak!
Yup smoga hv a very safe journey from Kuantan-Kelantan.... Ok dh masuk jam 1200 pagi nih... so kne tdo awal sbb esok msh onshift lagi...Madi!
- Wslm
- Q smoker!

 
At 7:41 am, Anonymous kawe demo said...

jeles nyer .. jeles

nak itottt balik ... nak itoooot balik makan buah2 tempatan ... hik hik hikk

 
At 9:13 am, Anonymous Kasih said...

slamat la adanya perjlnan pergi dan blk 2 nnt ;)

masa mkn buag 2 seru2 la nama kami yerk, supaya terasa aura buah-buahan tersebut :p

apapun take care dear :)

 
At 4:09 pm, Blogger h0ney said...

take care balik kg tu! mesti wendu sama p0kcik!!

 
At 10:42 am, Blogger Reez said...

Assalamualaikum...

Selamat pulang ke kampung dan selamat kembali ke Kuantan... Bawak kete baik2...

Selamat beriadah dan yang paling penting sekali, selamat berjaya dalam interview hang !! Buat yang terbaik dan den doakan ape yang hajati akan tercapai... Insya Allah...

Den tak komen apa itu CINTA... Bagi den, setiap individu mempunyai pandangan dan maksud CINTA tersendiri.. Hanya hati dan perasaan serta fikiran yang waras sahaja dapat menentukan jawapannya... Ape2 pun, hanya diri sendiri saja yang tahu...

"BIARLAH RAHSIA"....

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • WaJaH KeSayanGaN
  • Hari semakin mengejar aku , masa sering menghampir...
  • KelAb iNSANsEnI...
  • YanG TErsAyaNg
  • JaDUal BaRu
  • AlOr StaR
  • NiLai PerSaHabTan
  • Mek.
  • bola sepak.
  • masih ada!!


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box