Wednesday, July 26, 2006
EntaHLaaaa..CabaRaN



salam pertemuan kembali di arena blog ni ..aku lama gak tak buat apa2 kat blog ni hanya dok layang kat msjbox jah..thanks pada kak kasih, honey, meow , hapizx, cuya dan semua sanggup melayan kerenah dan keletah pokcik ni yang dah jauh dari korang semua..biasalaa kan bila dah keja banyak ni mana nak update..lagipun aku takda apa2 berita atau cerita hangat nak dikongsikan bersama..melainkan kehangatan dan keganasan rakus isreal melontarkan peluru berpandu pada insan yang tak bersalah..begitu kejamnya manusia hinggakan nilai nyawa manusia lain bagikan tiada apa2 di mata mereka..memang panas membara dalam dada aku bila tgk semua tu..sampaikan satu tahap aku dah tak dapat menahan air mata jernih mengalir melihat kesengsaraan yang mereka rakyat Lubnan perlu lalui..entahlaaa..ini kah erti sebuah cabaran..!! tulaa antara kehangatan dunia skrg sebuah cabaran yang terbantang luas di depan mata..perlukan seribu kekuatan untuk memulihkan sebuah harapan ...yang menanti di sana penuh debaran bilakan semuanya akan berakhir..!buat rakyat Lubnan dan palestin , aku hadiahkan sebuah doa ..Insya allah Ketabahan dalam menempuhi onak berlaku akan sampai ke penghujung jua akhirnya..!
oklaa tu kehangtan dunia luar..ni serba sedikit pasal apa yang telah terjadi kiranya dalam masa 2 minggu ni..aku ngan team aku nama "togo' ni kiranya pasal piala dunia yang dah berakhir ..kitaorang cam kira cawangan kat kuantan ni telah menghantar 1 team ke sri petaling endah parade bagi menyertai kejohanan Futsal bagi tahun 2006 anjuran Kelab Sukan Kumpulan Bank Pembangunan kat Kl..so kejohanan pada 15 hb julai ni di sertai oleh 16 pasukan cam seluruh malaysia gak yang dtg..!secara ringkasnya ada 4 kumpulan dan kitaorg berjaya sampai ke separuh akhir dan kalah..so penentuan tempat ke 3 dan ke 4 ..eheh apa lagi pokcik telah tukar posisi dari penyerang jadi goalkeeper..nak tahu apa jadi eheh pokcik berjaya selamatkan penalti dan hadiahya adalah tempat ke 3..dengan tempat ke 3 ni team kita org dapat RM300.00 beserta medal ehe yahuuu horaiooooo tak sia2 dtg jauh ke kl ni kan..berbaloii juga..!
ok tu satu dah kira cam berjaya laa hasil kerja keras selama ni..dengan latihan kerap dan kerjasama berpasukan pasukan "togo'bolehh cewaaah puji pasukan sendiri pokcik kan ahah asure korang mengata ni,..!sebelum korang mengata baik pokcik kata dulu eheh..!
dah habis pasal futsal dan aku tumpukan lak pada badminton sbb aku ada kejohanan anjuran bank juga pada 29 Julai 06 kat Dewan Badminton bandar Tun razak ..aku tak tahu mana tempat ni kenalaa mencari lak tuu..so doakan aku berjaya ek Cayookk Pokcik Buleehhhh!
ni satu lagi benda terjadi dalam masa aku tak update blog ..korang nak tahu ke ..kalau laa korang masih ingat dulu2 aku ada cakap ngan korang kan pasal aku nak tukar keja..ingat ke beb!tak ingat tak pa dok penting pun kan ahah..so nak tahu ke keputusannya..aku dah memang nekad nak tukar kerja baru dengan persekitaran kerja yang baru dan aku akan kembali semula ke kl..so tungguu kedatangan pokcik bila di mana eeh biarlaa rahsia.!setelah pertimbangkan segala pendapat dari mek dan juga kawan2 terdekat ..aku dah betul bulatkan tekad nak berhijrah ke tempat baru...nantikan aku di sana....!
so aku rasa tu saja kot peristiwa yang terjadi dan yang lainnya adalah rutin dan cabaran biasa bagi aku dalam hidup..melayari hidup memang indah bila ada orang sayang pada kita...

10 Comments:

At 7:54 pm, Anonymous Anonymous said...

OK CONGRATS MADI!
Semoga nnt akan dpt membina satu kerjaya yg lebih mencabar & berprestij. Semestinye nk mencapai ke satu tahap yg lebih tggi kita kne lalui berbagai rintangan yg ada, tu adat dlm mana2 kerjaya gk! So sorry td ada important discussion kne settle so terpakse amik bnyk waktu td, hrp madi tak kecik hati ok... Pe2 all the BEST & great days ahead...
-Wslm! Q Smoker!

 
At 12:35 am, Blogger Iz said...

good luck with the new job. kerja baru, tempat baru, semangat baru. semoga lebih berjaya, insyaallah.

 
At 9:46 am, Blogger Asmadi said...

Thanks Q-smoker dan IZ atas sokongan dan dorongan korang semua..insya allah jalan yang dipilih ni harapnya dapat memberikan cahaya ke pada apa yang aku cari selama ni!

 
At 4:18 pm, Blogger damnlyweird said...

ye ye, ye ye...pokcik nk dok kl...pokcik nk dok kl...semoga pokcik dapat keje baru kat kl...

 
At 12:20 pm, Blogger smart_cute said...

Hai Madi aku new comer dalam blog ko nie....apa apa pun selamat menempuhi alam pekerjaan yang matang dan banyak mendatangkan hasil....insyaallah

 
At 4:56 pm, Blogger awan said...

kat endah parade sri petaling ada futsal court ke? tak tahu pun.

 
At 5:16 pm, Blogger Asmadi said...

Rulan..!
ada kat atas floor 4 ...yang atas bowling tuu memang ada sana..panggil the cave!

smart cute..

beress kau dtg laa jenguk selalu!

 
At 10:07 pm, Blogger Telunjuk said...

Madi.... tahniah atas jawatan baru di KL tu. Syabas ,Joe ucapkan. Bila hang mula bekerja di tempat baru tu?? Seronok lah.....
Boleh lah kita jumpa selalu kalau Joe nak ke sana... he he he ...
Macam mana Sure Heboh kat Kuantan tu?? Madi ada turut serta tak ???

Take care Bro...

 
At 9:44 am, Blogger husni said...

good luck!
kat kl ni tgh jerebu memanjang skrg, shud have stay in kuantan a li'l longer. dah kat kl nanti singgah la ke kedaimakan. :-)

 
At 5:29 pm, Blogger Reez said...

Good luck kat hang...
Semoga sukses dengan kerjaya baru...

Memang benar... Tapi tiada indah hidup itu jika orang yang kita sayang TIDAK PERNAH memberi perhatian apatah lagi memahami diri kita...

Selain ada yang menyayangi kita, hidup akan indah jika dia dan kita ikhlas dalam perhubungan... Itulah kunci untuk kekal lama....

Salam ceria!

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • kembali selamat ..!
  • BaLIk KaMpUnG..TeraMat RindU..
  • WaJaH KeSayanGaN
  • Hari semakin mengejar aku , masa sering menghampir...
  • KelAb iNSANsEnI...
  • YanG TErsAyaNg
  • JaDUal BaRu
  • AlOr StaR
  • NiLai PerSaHabTan
  • Mek.


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box