Friday, July 14, 2006
kembali selamat ..!























salam kembali semula ke persada kerja ..dah balik kampung last walaupun hanya 2 hari rasa cam berbaloi gak aku drive jauh jumpa ngan mak dan anak2 buah aku..tak banyak sgt aku nak tulis idea cam kering kontang ni huhuu dok fikir pasal keja dan excited nak ke kl sbb nak main futsal ,..nantikan pokcik nanti di kl pada 15 julai game di sri petaling cf4..tunggguu.!
kat kampung just nak citer serba sikit yang lain gambar menceritakan segalan..1st day aku sampai umah kg jam 4 pg sabtu ..dah lewat pagi ..mek aku terkejut sbb aku tak inform dia nak balik kg buat suprise..tapi awal2 aku dah bagitahu kakak aku yang no2..bukan apa elemen suprise ehehe aku bagi kat mek .terkejut dia tgkaku buka pintu jam 4 pg eheh sapa lagi nak buat cam tu kalau bukan anak dia sorang ni ...
pastu dah tak tido sgt mek aku bertanya banyak citer ..atpi aku tak tahan ngantuk sgt landing terus..eheh sedar pagi solat subuh..landing balik hheeh..sedar jam 7 lebih tgk2 anak buah aku nama fitri dok landing atas perut aku emem apa lagi dah tak leh dah nak tido bukak gak mata..layan jelaa anak2 buah jarang sekali balik kampung kan..pg kalau cuti sekolah memang riuh rendah umah aku ..ramai anak2 buah yang ada ..kebetulan lak hari sabtu hari 'kutip pok getah' kalau korang nak tahu maksud dia ..emem kutip getah segerap kot cam tulaa lebih kurangnya...
ptg aku kuar beli buah durian ngan beras pulut yahoo mek aku buat pulut durian..korang tgklaa cam mana rasa nak ke eheh..then aku tambah lagi ngan 300 cucuk sate..bergumbira ngan anak2 buah .sambil tgk tv ramai2 seronok sgt..bestlaa korang kalau ikut ehh,,..
ada lagi mek masak ikan patin gulai tempoyakk..sodap tuu huhuuu...
ahad takda menda lpk join2 anak2 buah main depan umah saj a..lbh kurang jam 3 lbh aku bertolak balik ke kuantan..adalaah dalam jam 12 malam selamat sampai ke kuantan semula..
minggu ni banyak training futsal ngan badminton sbb ada tournemant cam yang pokcik dah bagitahu kan ..so tunggu ajelaa kedatangan kami semua team togo ke endah parade mengegarkan ...Jommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm hebohhhh!!semoga pokcik success and the team !!!

5 Comments:

At 4:50 pm, Anonymous Anonymous said...

HI MADI! Really glad to hear that u`re back & safe to Kuantan from Kg kt Kelantan. Amboi2 seronok betul tgok anak2 buah yg kiut2 itu, comey2! Wahhh tgok gulai ikan patin tuh ghaso tergiuq tgok sampai ketaq2 palo lotot cek ni hah ekekek...
Nice photos, at least it told some stories to be shared with ur readers here. Buah durian mmg sdp tp cek xleh mkn bnyk sgt sbb cpt jer naik pening kalo tak jaga, kalo buah rambutan tuh ermmm xyah jemput2 nasib ilang mcm magic nooo huhuhuuu... yup tuh my favs local fruit beside manggis & lain2 gk sket... Syg sekali Madi tak post gambo2 Mek Madi sekali kt sini, tp btw u dh kasi tau dier ok2 shjkan! Ok xnk bbnyk soksek, slmt hujung mggu... uikss hgpa nk pi Sri Petaling sbb ader tourn futsal kt situ, pe2 ALL D BEST & GUD LUCK 2U!
-Wslm!
-Q Smoker!

 
At 5:08 pm, Blogger damnlyweird said...

BESTNYERRRRRRRR DURIAN ITTEWWWWWWW!!!

 
At 4:45 pm, Blogger Telunjuk said...

Madi ... nampak seronok sekali balik kampong walaupun dah beberapa kali balik kampong namun terasa teramat sangat rindu/sayang pada setiap insan di sana berlainan.
Joe ucapkan semoga sukses dalam tournement2 yang akan datang....

 
At 7:08 pm, Blogger Reez said...

Alangkah baik dan seronoknye kalau den ade kampung... Ade tu memangle ade... Tapi nun jauh diseberang laut sana... Nak balik pun kene fikir dua tiga kali...

Dari cerita memang penat giler.. Kepuasan punye pasal, buat ajelah yek.. Kalau den pun, den akan balik sekerap yang mungkin.. At least terubat rindu dengan ahli keluarga...

Seronok dapat balik, makan ramai2 dengan ahli keluarga... Kalau den diberi peluang, one day nak gak den rasa pengalaman cam nie.. Heheheheee....

Anyway, take care yourself Madi..
Update le selalu blog hang nie.. Jangan malas !... Heheheheeeee...

 
At 11:27 am, Blogger zulfaqar_dehearty said...

Cerita bab kampung ni siapa yang tak rindu... ayam itik kat kampung pun samapi terngigau-ngigau...
ok madi teruskan dengan apa yang anda buat dan jangan toleh ke belakang lagi..

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • BaLIk KaMpUnG..TeraMat RindU..
  • WaJaH KeSayanGaN
  • Hari semakin mengejar aku , masa sering menghampir...
  • KelAb iNSANsEnI...
  • YanG TErsAyaNg
  • JaDUal BaRu
  • AlOr StaR
  • NiLai PerSaHabTan
  • Mek.
  • bola sepak.


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box