Monday, August 07, 2006
SeriBu sAtu MalAM






salam di pagi isnin ni....badan aku masih kepenatan kiranya bukan apa semalam dalam pukul 1.30 am tadi baru sampai dari kl ..aku ngan housemate aku dan merangkat opismate akulaa!

wknd lps pada 5 Ogos 2006 telah berlangung annual dinner bank aku kat Mandarin oriental KLCC..korang nak tahu menda tema yang di buat ..SeriBu SaTu maLaM..huuu ni cam ada pakai aladdin , pak arab yang tak jadi, markonah yang tak siap eheh ..semua ada ..aku malas nak layan just pakai biasa jah ..Kemeja keja..!bagi aku majlis ni adalah hari aku nak jumpa ngan kawan2 aku yang kat HQ dan juga cawangan lain dan sebagai hari nak ucapkan selamat tinggal kat diorang!..ni kiranya Annual Dinner terakhir aku dengan bank ni dan aku akan mulakan kerjaya baru selepas ni..

bila aku bagitahu opis mate aku yang aku dah resign ramai gak yang terkezuttt..ramai yang bertanya kenapa, mengapa aku buat cam ni semua..aku just cakap yang aku nak try bidang lain dan insya allah rezeki ada kat mana-mana! so aku kena kuat nak hadapi semua cabaran dalam hidup ..dan bukan senang nak hadapi berseorangan semua ni berjauhan dengan mek dan ahli keluarga yang lain..aku perlukan sokongan dan dorongan dari kawan2 aku semua..antara kawan baik aku kat HQ Ct Kalthum pun galakkan aku pergi bidang lain...malam dinner tak dapat jumpa dia sbb dia pregnant 5 bulan..!aku dok tunggu ni kiranya anak buah aku gak laa hehh..awal2 dah tempah anak dia aku nak jadikan anak buah aku hee!

kalau nak citer pasal dinner takda apa istimewa sgt ..ni dah kali ke 3 berturut2 bank aku buat kat tempat yang sama dan juga ngan menu yang sama ..every year makan chinese food!tak kena laa ngan selera aku orang kampung ni cam mana pi pun nak juga sambal belacan dan budu ke bary masukkkk makan !!ni aduhh ngan makanan cina tak pedas ,tawar..tok lehh kawe kena cari budu gakaaa..kalau dah orang kampung memang sah orang kampunglaa..gi mana pun tetap nak cari semua tu hehe !kawe ngaku laa kalau ada budu sure melaaaatoopp !!..serba sikit pasal dinner ni..bab persembahan dari 5 bintang aku leh bagi dalam 1.5 bintang saja ..membosankan..tu yang blh aku cakap !ada nyanyian dari staf bank kira oklaa dan ada artis jemputan bienda..eeme artis lain semua takda busy dok tgk final af4 konsert!..yang menyelamatkan keadaan malam tu adalah pengacara..aku tabik spriing kat bob lokman sebab dia dapat hidupkan suasana yang muram..dengan lawak selamba dia aku suka gakk..pecut urut kentut ketawa eheh !!..so malam tu majlis tamat dalam pkl 12.30 am !aku balik umah ngantuk campur penat..!oklaa itu saja cerita pasal dinner yang penting bagi aku adalah jumpa ngan kawan2 aku dan makanan dan persembahan tu bukan matlamat utama..done!!!

kemanisan dalam hidup akan terasa bila di tambah gula dan madu..tapi siapakah gula dan madu hanya diri korang akan tahu..so carilaa siapa akan menjadi gula dan siapa akan menjadi madu di sisi korang semua!!!


5 Comments:

At 12:42 pm, Anonymous aril said...

aikk sempoi je pakai..apsal tak pakai serban aladdin..berfalsafah pasal gula ngan madu yee..tapi klu bermadu lagi best kot..kui..kui

 
At 6:04 pm, Blogger Reez said...

Seronok kan bila pergi Annual Dinner... Semuanya bergantung pada aturcara majlis.. Kalau tak pandai nak susun majlis dan buat sesuatu yang menarik, alamatnya BORING lah....

Company den last year (August 2005) baru aje buat dinner.. Tahun nie mungkin buat Family Day kot... Tahun lepas pun annual dinner, den yang plan.. So, nak kata enjoy sangat tu taklah sebab kene buat kerja.. Tapi puas hati sangat sebab dapat tengok reaksi dan muka masing2 keluar dari ballroom dengan riang dan tersenyum.. Itulah hadiah berharga buat den...

Errmm... ye ke? Tak tahulah Madi... Bagi den, memang den dah bertemu dengan gula dan madu itu... Tapi now I turn to be that ianya dah bertukar menjadi limpa dan hempedu.. Pahit! Kalau begini, ape lagi yang boleh dibuat... Den redha dan pasrah.. Biarkan saja ianya berlalu pergi..

Take care!

 
At 6:24 pm, Anonymous Anonymous said...

hehehe mmntg yr favs tuh budu ekks Madi, hgpa kondem chi foods hehe, yelah event organiser kene prihatin dgn selera majoriti, sesekali pulun chi foods tuh ok jerk tp kalau dh bnyk kali ermm boleh fed up gak tuh hehe,tp yg penting dpt jumpa & sembang2 kosong dgn member2 lama...Bob Lokman tuh mmg buat mana2 majlis jd happening so mmg tak rugu jemput dier dtg serikan majlis tuh... Slmt ptg Madi! I baru jer balik awal sket drpd biasa sbb keadaan cuaca kt luar yg tdk begitu mengizinkan aktiviti2 keje luar.. Wslm!
- Q Smoker!

 
At 4:50 pm, Anonymous Kasih said...

yg penting lam idup perlukn perubahan.....

tanpa perubahan x mungkin kita akan menemui kejayaan slps kegagalan adi :)

 
At 7:38 pm, Blogger kujie said...

hidup ni perlukan motif...berubah itu motif...perubahan tuk menikmati hidup dn kearah kebaikan...emmm....moga terus berjaya...bila kita ada impian hidup berusahalah utk mencapainya...bile ada sesuatu yg ingin kita capai..hidup akan lebih berghairah...bersemangat....

 

Post a Comment

<< Home


Permulaan...

  • Home
  • E-mail Saya
  • Buku Tetamu.. Sila Tinggalkan Pesanan


  • Tentang Aku...

    My Photo
    Name:
    Location: Balakong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

    aku ada lah aku .. gelaran pokcik aku terima dengan senang sekali .. apa segala pokcik coretkan dalam blog ni adalah hak dan pandangan peribadi pokcik .. kalau sesiapa tak suka apa yang pokcik borakkan maaflaaa ni adalah hak pokcik di sebuah negara yang aman damai ni .. pokcik bukan artis jauh sekali nak terkenal tp pokcik adalah pokcik yang takda orang lain dapat menjadi pokcik .. sumber inspirasi tentulaah mek pokcik.. anak seorang penoreh getah dari kuala krai..menjelajah ke kota kuala lumpur hanya nak mengejar sebuah cita2 membahagiakan yang ada di sana .. buat kawan2 pokcik yang baru yang lama korang yg selalu datang dan selalu jua pergi ..itulaa asam garam berkawan masa manis bersama masa sedih susah nak berjumpa .. bacalaa blog pokcik ni akan tau laa sapa pokcik ..anak seorang penoreh getah yg punya keazaman wlpun seribu halangan mendatang..!!



    Cuaca & Waktu...

    Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast


    Coretan Dahulukala...

  • EntaHLaaaa..CabaRaN
  • kembali selamat ..!
  • BaLIk KaMpUnG..TeraMat RindU..
  • WaJaH KeSayanGaN
  • Hari semakin mengejar aku , masa sering menghampir...
  • KelAb iNSANsEnI...
  • YanG TErsAyaNg
  • JaDUal BaRu
  • AlOr StaR
  • NiLai PerSaHabTan


  • Teman BicaRa PokCIk

  • HasrulMuin, Ganu Kita
  • Hairi, JB
  • Iz, Bangi
  • Zam, Story of Us
  • Ross, Shah Alam
  • Saif, Orang KL
  • Reez, Transcript Of My Life
  • Suhaimi Pengacara
  • Raja Pelaut
  • Seroja
  • Affendi Osman
  • Abg Bad ERA
  • Mizi "MiziOnline"
  • Cuya
  • Anggeriq
  • Dongsanchai
  • Hapizx kelate
  • OntahsapO
  • Jowopinter
  • DikYah KEKasih Gelap ku
  • Kujie
  • Kak KAsiH TerSaYang
  • NAZZMAN
  • PUTUBAMBU
  • ABe Eq
  • Pika Merah GeNg BadminTon Pokcik
  • TOK NABE GenG BuDu PokCIk
  • UNCLE J SAIE POKCIK
  • CAPPUCINO ORE KELATE DOK OBERTHESEA GENG PETAI POKCIK
  • ABE ADIE NUN DI LANGKAWI
  • SYAM GENG POKCIK
  • MDMZEND ANAK DIA COMEL
  • AZZA AWEKS KELATE GENG POKCIK
  • CUTE PANDA
  • GIDONG ORE JAUH
  • LANUN YANG TAK JAHAT
  • ABE PUTRA GENG PETAI


  • 'Link' Berguna...

  • Google News
  • Yahoo
  • Hotmail
  • Maybank2U
  • The Star
  • Berita Harian
  • RHB
  • e-Kawan
  • MySpace
  • Friendster
  • Air Asia
  • Golden Screen Cinema
  • KLSE
  • TM Net


  • Arkib...
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • March 2008
  • April 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • April 2009
  • July 2009
  • August 2009


  • Istimewa...
    Untukmu...

    Jom Sembang...





    Jumlah Pelawat...
    Jumlah Lawatan...
    Terima kasih kepada: -

    Terima kasih kepada CHERYL
    Photobucket
    Blogger
    Chatterbox
    MSJ Box